REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ministrul Teodorovici, noi precizări referitoare la transferul contribuţiilor

Ministrul Teodorovici, noi precizări referitoare la transferul contribuţiilor

Replica API 13 februarie 2018 | 00:00 203

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a venit marţi seară cu noi explicaţii privind controversatul transfer al contribuţiilor sociale de la angajat la angajator.

Potrivit oficialului, Guvernul a luat decizia acestui transfer pentru reducerea deficitului foarte mare existent pe zona de pensii, de la 18 miliarde lei, în 2015, la 7 miliarde de lei în acest an, a declarat, marţi seară, la postul public de televiziune, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

"Principalul argument (al trecerii contribuţiilor de la angajat la angajator, n.r.) este acela că deficitul pe zona de pensii, unul foarte mare în anii trecuţi, se va reduce semnificativ. În anul 2015, deficitul pe pensii era de 18 miliarde de lei, iar acum acesta se reduce până la 7 miliarde lei, în acest an, ceea ce înseamnă o diferenţă foarte, foarte mare. De asemenea, teama angajatului de a avea riscul ca să nu aibă pensie după plata contribuţiilor va dispărea", a declarat Eugen Teodorovici, la postul public de televiziune, potrivit Agerpres.

Ministrul a mai arătat că este nevoie de o simplificare la nivel fiscal.

"Se doreşte o simplificare agresivă (a sistemului fiscal, n.r.), în sensul bun. Toţi contribuabilii trebuie să se aştepte la lucruri bune în ceea ce priveşte zona bugetar-fiscală. În acest an nu vom mai avea taxe noi, impozite noi etc. În următoarea lună veţi vedea foarte multe astfel de măsuri care vor fi foarte, foarte bine primite atât de mediul de afaceri, cât şi de persoanele fizice. România, în contextul local şi regional, stă bine din punct de vedere fiscal. Partea de acţiune este legată de simplificare. De exemplu, pentru fiecare plic pe care Fiscul îl trimite celor vizaţi, plăteşte cam 3 lei şi ceva pe operaţiune, deci avem 10 milioane de euro pe an. Vor fi acţiuni clare de simplificare. Cum spuneam şi cu Formularul 600 care dispare şi din cinci rămâne o singură abordare, va fi o versiune online, simplu de completat, fără niciun fel de altă problemă şi complicaţii. Inclusiv cu transferul de 2% către ONG. În acel formular unic va fi o rubrică dedicată posibilităţii de a transfera 2% către ONG", a punctat ministrul Teodorovic, conform b1.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bun, rau cineva tot trebuie sa conduca acest minister al banilor,in 2018 au mermelit-o cu trecerea contributiilor dar de la anul trebuie sa faca marirea efectiva a salarilor sa vedem de unde scot banii daca nu concep in laboratoare alta manarie!
0
0
este foarte bine,asa realizeaza fiecare cu cat il jecmaneste statul,ia jumate pe fluturas din ce cumperi inca 20 la suta,ca daca aduni si taxele catre primarie,pasaport,buletin,biserica,rovinieta,itp,acize la benzina si tigari,vezi ca practic nu-ti ramane nimic si ca muncesti pentru stat
2
0
Scopul transferului contributiilor nu este cresterea veniturilor salariatilor. Toata iarna au sustinut altceva. Mare problema a PSD ramane mediul privat care nu da curs cresterilor nejustificate de cheltuieli cu statul. De aici veneau in realitate banii reali. La stat au schimbat banii dintr un buzunar in altul.
1
0
Un gigolo de doi bani!
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218