REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Transporturilor acuză conducerea CFR SA şi Călători de management defectuos, după întârzierea unor trenuri

Ministrul Transporturilor acuză conducerea CFR SA şi Călători de management defectuos, după întârzierea unor trenuri

Replica API 25 decembrie 2013 | 00:00 291

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, cere explicaţii directorilor CFR SA şi CFR Călători după situaţia de marţi, când zeci de pasageri au aşteptat mai multe ore în frig din cauza unor defecţiuni ale garniturilor de tren, acuzând conducerile companiilor feroviare de management defectuos. Ministrul Transporturilor apreciază că situaţia de marţi este o consecinţă a managementului defectuos şi a lipsei de preocupare atât a consiliilor de administraţie, cât şi a directorilor celor două societăţi de cale ferată, se arată într-un comunicat al instituţiei, citat de B1 TV.

"Nu este posibil ca timp de patru ore călătorii să îngheţe într-un tren, în timp ce oamenii cu funcţii înalte din aceste societăţi stau bine mersi la căldură. Modul în care conducerile celor două companii au tratat această situaţie ne arată de fapt calitatea slabă a actului de management. Cei din fruntea companiilor au demonstrat că sunt mai degrabă interesaţi de salariile consistente decât de călători. Această atitudine explică, de altfel, şi rezultatele nesatisfăcătoare ale CFR SA şi CFR Călător", a declarat Mănescu, în comunicat.

Potrivit ministerului Transporturilor, managerii nu au luat măsurile necesare în acest caz, încălcând prevederile legale, iar consiliile de administraţie, conform legii, nu au intervenit în supravegherea activităţii managerilor pentru a asigura un transport civilizat călătorilor.

În consecinţă, consiliile de administraţie trebuie să ia măsuri atât împotriva conducerilor acestor companii, cât şi a persoanelor responsabile implicate în acest caz.

De asemenea, conform prevederilor legale, membrii consiliilor de administraţie răspund în solidar cu directorii pe care i-au numit în funcţii pentru prejudiciile cauzate de aceştia, se arată în comunicat.

În această dimineaţă, trenul Regio 2080 pe ruta Petroşani-Craiova s-a oprit în câmp, între Lunca Budieni şi Copăcioasa, din cauza unei defecţiuni a locomotivei, iar călătorii care se aflau în tren au fost nevoiţi să stea în frig mai bine de patru ore, în intervalul 6:50-11:00, când echipele de intervenţie au găsit o soluţie pentru preluarea acestora.

În urma acestei defecţiuni, trei trenuri au înregistrat întârzieri de 382 de minute.

Tot marţi dimineaţă, la 9:30, pe ruta Făurei-Galaţi, trenul Regio 7373 a avut o defecţiune la rama electrică, fiind nevoie de o locomotivă de ajutor. Călătorii aflaţi în acest tren au fost nevoţi să aştepte timp de două ore pentru a-şi putea continua drumul, precizează Transporturile.

sursa: B1 TV

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367