REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ministrul Transporturilor: Am sesizat DNA cu privire la conducerea portului, nu am primit nici un răspuns

Ministrul Transporturilor: Am sesizat DNA cu privire la conducerea portului, nu am primit nici un răspuns

Replica API 30 martie 2016 | 00:07 168

Demnitarul a anunţat schimbări

Demnitarul a anunţat schimbări

Dan Costescu

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat ieri la Constanţa că DNA a fost sesizată cu privire la conducerea companiei portuare, dar până acum nu s-a primit nici un răspuns. „DNA a primit raportul Corpului de Control al ministrului cu privire la activitatea conducerii Portului Constanţa, după 6 luni a considerat probabil că nu există motive pentru alte demersuri, pentru că nu am primit nici un fel de răspuns din partea lor”, a declarat Costescu.

Ministrul s-a ferit să spună dacă va fi schimbată conducerea portului, dar a lăsat de înţeles că acest lucru este posibil, după întâlnirea pe care a avut-o cu sindicaliştii şi operatorii portuari. „Aşa cum ministrul nu poate schimba conducerea APC, aşa nici sindicaliştii nu pot. Le-am propus să se concentreze pe probleme, nu pe persoane şi cred că sindicaliştii au înţeles să lase în spate logica aceasta a conflictului. Vor apărea însă şi măsuri organizatorice, orice Consiliu de Administraţie nou aduce un suflu nou. Vor exista modificări ale organigramei”, a precizat ministrul Costescu.

„Mi s-au semnalat o mulţime de probleme în discuţiile cu sindicaliştii şi operatorii portuari, unele mai vechi, pe care le ştiam, altele mai noi. Le-a cerut să iasă din acea zonă a protestelor şi să ne aşezăm într-una mai constructivă, a dialogului. Am luat şi nişte hotărâri împreună. Astfel, vom elabora un proiect de lege care să permită subconcesionările în port. O lege care de câţiva ani stă în aşteptare şi nu s-a întâmplat nimic”, a mai spus ministrul.

Demnitarul a vorbit şi despre Master Planul portului, care trebuie să se armonizeze cu cel de transporturi al României. În acest sens, s-a stabilit o prioritate în lucrările de dragare a portului, care se vor realiza în două programe. Primul, în valoare de 39 de milioane de euro, bani europeni, vizează dragarea întregului port, inclusiv în zone unde nu s-a făcut niciodată acest lucru, lucrări care ar trebui finalizate până în 2020-2022. Al doilea program, de 5 milioane de euro, din fonduri de la bugetul companiei portuare, prevede dragarea de mentenanţă.

Ministrul Costescu a spus că, în opinia sa, un administrator de infrastructură a statului nu trebuie să facă profit, aşa cum se laudă an de an portul, ci să investească surplusul financiar în dezvoltarea acelei infrastructuri. În altă ordine de idei, ministrul a spus că nici un tronson de pe Autostrada Soarelui nu va fi închis în acest sezon estival, făcându-se o confuzie între simple lucrări de astupare a gropilor şi reabilitarea autostrăzii. De asemenea, Costescu nu a putut oferi o dată la care se va închide podul de la Agigea, precizând că aici este vorba despre o problemă financiară şi nu una tehnică.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369