REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Transporturilor, către constructorii căii ferate spre Constanţa: "Ruşine!"

Ministrul Transporturilor, către constructorii căii ferate spre Constanţa: "Ruşine!"

Replica API 28 mai 2011 | 00:00 149

Anca Boagiu se ia din nou de Astaldi

Anca Boagiu se ia din nou de Astaldi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, le-a spus vineri constructorilor de la Astaldi "să le fie ruşine", deoarece ministerul nu era obligat să aducă piatră spartă pentru tronsonul de cale ferată Fundulea-Feteşti, parte a traseului care va lega Bucureşti de Constanţa şi pentru faptul că au creat foarte multe probleme. "Este o vraişte în care nu ştie dreapta ce face stânga. Au fost foarte multe probleme. Ruşine constructorilor! Atât vă spun şi în rest nu mai comentez. Este jenant ca să stea secretarul general (al Ministerului Transporturilor, Gheorghe Dobre, n.r.) să vadă unde se poate găsi piatră spartă şi apoi vine Astaldi şi îţi râde în nas că nu avem piatră şi nu avem de unde să aducem. Este vraişte şi haos pe tronson. Domnilor constructori, nu veţi primi nici un euro în plus dacă nu terminaţi în 15 iulie, dar penalităţi vi se vor lua dacă nu veţi fi gata. Aţi zis două ore şi 30 de minute până la Constanţa, aşa să fie!", a spus Boagiu.

Astaldi a obţinut trei contracte pentru modernizarea sectorului Fundulea-Feteşti, cu o valoare totală de 178 milioane euro. Două dintre contracte se referă la segmentul Fundulea-Lehliu, respectiv pentru lucrări la linie şi modernizarea podurilor. Cel de-al treilea contract include lucrări de modernizare la linia ferată pe sectorul Lehliu - Feteşti. O dată cu finalizarea tronsonului Fundulea-Feteşti, întreaga linie Bucureşti-Constanţa va fi modernizată, astfel încât trenurile vor putea circula cu o viteză de 160 km/oră.

Contractul pentru tronsonul Cernavodă-Medgidia se semnează în august

Tot vineri, ministrul Boagiu a vizitat şi şantierul porţiunii de autostradă care pleacă de la Murfatlar spre Constanţa, unde a fost informată de arheologi că s-a descoperit o aşezare creştină din secolele IX-XII, cu aproape 300 de morminte. Boagiu a spus că, indiferent de situaţie, lucrările trebuie să fie gata până pe 5 iunie, la nevoie putându-se dubla forţa de lucru, alcătuită din câteva zeci de deţinuţi de la Poarta Albă. Anca Boagiu a vizitat şi podul peste Canalul Dunăre Marea Neagră de la km 193 al autostrăzii care împreună cu viaductul din zona pădurii Fântâniţa, sunt singurele lucrări finalizate de pe tronsonul Basarabi-Constanţa, de altfel cele mai grele "lucrări de artă" de pe acest traseu. Pentru restul, Anca Boagiu a ţinut să precizeze că numai acceptă nici un motiv de întârziere pentru că "ministerul şi CNADNR au intrat pur şi simplu peste sarcinile constructorilor, lucrăm cot la cot aşa că toate miorlăielile de până acum că nu putem pentru că, erau nişte chestii inventate doar ca să mai aibă un motiv de calm sau de extindere de timp". Cât despre tronsonul de autostradă Cernavodă Medgidia, "săptămâna viitoare facem licitaţia, în august semnăm contractul, vor fi trei luni de proiectare şi apoi 12 luni de execuţie. Dar probabil că vom putea să circulăm şi acolo pe 2 benzi cum am făcut pe celelalte tronsoane", a mai spus ministrul.

Dacă e nevoie, Boagiu se îmbracă şi în roşu, numai să fie gata autostrada

Finalizarea la timp a autostrăzii a devenit, practic, o obsesie pentru ministrul Boagiu, dacă e să ne luăm şi după răpunsul său la gluma făcută de cei din delegaţie, care nu s-au putut abţine să nu constate, în gura mare, că echipamentul de lucru al muncitorilor care roiau pe şantiere este portocaliul, culoarea oficială a PDL-ului. "Dacă e nevoie, mă îmbrac în roşu şi-mi pun şi cască galbenă, numai să fie gata autostrada la timp", a comentat Boagiu.

Laurenţiu RADU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367