REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ministrul Transporturilor, la Podul Agigea: "Este inadmisibil că lucrările au durat 6 ani"

Ministrul Transporturilor, la Podul Agigea: "Este inadmisibil că lucrările au durat 6 ani"

Replica API 26 mai 2017 | 12:30 371

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a venit la Constanța în dimineața de vineri, 26 mai. Acesta a vizitat Podul de la Agigea, precizând că partea cea mai grea a fost finalizată. "Îmi cer scuze ca s-a întârziat o zi, dar termenul s-a respectat. Lucrările au durat 6 ani ceea ce mi se pare inadmisibil și nu se va mai întâmpla așa ceva. Constructorii trebuie să înțeleagă că este de datoria lor să își respecte termenul. Cine greșește plătește. Este important să se respecte și calitatea lucrărilor", a spus ministrul.

Finalizarea acestui pod putea fi încheiată de mult. Dacă ne uităm la cifrele lansate pentru infrastructură vom vedea că ajung la 10 miliarde de lei. Important este că s-au deschis toate benzile de circulație și sper să nu mai fie probleme. Săptămâna trecută am venit la pod într-o vizită neanunțată și totul a fost în regulă", a adăugat ministrul. La fața locului este prezent și șeful CJC, Horia Marius Țuțuianu.

Precizăm că se circulă din nou pe podul de la Agigea (DN39, județul Constanța)! Amintim că traficul a fost întrerupt, din cauza unor lucrări. Măsura a avut ca principal scop pregătirea acestui pod pentru circulația din sezonul estival, în condiții de siguranță. Închiderea totală a traficului pe pod a fost necesară, conform autorităților, pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului – precizează autorităţile. Pentru operațiunea de demontare au fost folosite două macarale a câte 500 tone fiecare și o nacelă care a fost ridicată la 54 m. Operațiunea, extrem de importantă pentru finalizarea lucrărilor la Podul Agigea, a putut fi executată doar în condiții meteo favorabile (perioade cu vant sub 9m/s).

Odată încheiată această etapă, circulația a fost redeschisă la 4 benzi, fără restricții de tonaj sau viteză, pe întreg podul, de joi noapte!

"În judeţul Constanţa, vechiul pod de la Agigea (situat pe DN39) a fost redeschis pe cele patru benzi.

În perioada următoare, în judeţul Suceava se execută lucrări de întreţinere a carosabilului pe trei artere naţionale, astfel:

- DN 2E - între kilometrii 0 şi 30+505 metri;

- DN17 - între kilometrii 116 şi 227+625 de metri;

- DN 17B - între kilometrii 14 şi 33+320 de metri.

Se estimează că lucrările se vor finaliza la sfârşitul lunii iulie 2017", potrivit Infotrafic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand pui hoti ca DIMA MARIN in fuctii de conducere in loc sa ii trimita la reeducare asta se intampla . DNA ce mai zicide dosarele ale cu DIMA si CO .??????
0
0
Se pare ca macaralele au fost de 50 tone fiecare. Cel putin asa erau ieri la piciorul podului.Lucrarile au durat 5 ani sub hipercompetentele P S D si un an sub competentele tehnocratilor .Pe cine vreti sa traga la raspundere acest CUC ,ca doar in acelasi cuib are puse si el oualele.
0
0
Au asteptat 6 ani sa se incalzeasca vremea.Si au luat banii frumosi
3
0
Podul de la Cernavoda a fost construit acum 130 ani cu nituri si cu posibilitatile tehnice de atunci doar in cinci ani. Acest pod a fost reparat in sase ani. Rusine!
3
0
Cu podul de la navodari ce se intampla astepta tot 6ani?
4
0
Austriecii au furat 6 ani .... Firma Biefflinger .... si cu un gras de la Politia Rutiera care a iesit la pensie de curind...
2
0
pentru cat timp ramane deschis,banuiesc ca peste sase ani cel mult,va intra la reparat din nou
3
1
Pod inchis si bani sau luat 6 ani pe lucrari fictive muie CNADNR
6
0
De aceea iti dam la muie gogule ca tu iei mereu si vad ca tot invidios esti
0
3
cand o sa avem o autostrada intreaga de la est la vest???
4
0
De 6 luni sunteti la guv si podul tot inchis
4
1
Peste 6 ani vor termina si podul de la buteli.
3
1
SA VA FIE RUSINE ACEST POD SE VA NUMII PODUL RUSINII
10
0
Jos ciocoii vechi si noi.
2
0
de aceea luati muie , sunteti rai si invidiosi .
1
8
Se oprit circulatia din 2010 decembrie si a durat atat pentru ca au fost cel putin 4firme care au lucrat la pod, spalare de bani!Avem un pod de 200-300m vai mama lui si altiI fac poduri de zeci de km si nu mai lucreaza cate 6ani la ele!RUSINE
7
0
Silviule cei mai pupi in cur , la PODUL RUSINII
10
2
Auzi la el, este important sa se respecte si calitatea lucrarilor. Eu nu m-as fi gandit la acest aspect, ce bine ca avem un ministru atat de competent.
5
2
Felicitari! In sfarsit s-a terminat cu cozile! Succes si la alte realizari domnule Tutuianu!
3
15
Asta e cuc,porc sau prost???El nu vede ca trotuarele sint jalnice?nu vede ca balustrazile nu sint vopsite de 20 ani si sint cojite toate?se vede cit de competent este daca nu a tras pe nimeni la raspundere ptr cei 6 ani in care a fost podul in reparatii.mi se pare normal sa taca.doar acea gusa pe care o are acest porc aaaa,padon,acest cuc,se intretine cu spagi si comisioane.ce mie scirba.
7
1
Foarte bine ca este deschis. Sezonul trecut eram copti la pod. Finalizati si podul de la butelii.
5
1
Podul e gata 100 % dar partial . cuc mai ai de lucru la acest pod .
6
0
Iara fura marian dima cu pretenul sa de ls oyl holding slobozia si cu autoprimaserv toate asfaltarile
7
3
Asteptam cu nerabdare finalizarea lucrarilor de la pod butelii -cora bratianu-. Poate pana atunci ia si fi-miu permisul. Mai are de trecut doar doua etape, gimnaziul si liceul.
14
3
cine-i grasul ala? balustrazile vad ca au ramas alea vechi galbene scorojite. nice
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614