REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ministrul Transporturilor şi-a prezentat bilanţul pe şase luni alături de preşedintele PNL

Ministrul Transporturilor şi-a prezentat bilanţul pe şase luni alături de preşedintele PNL

Replica API 22 iunie 2013 | 00:00 181

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, şi-a prezentat vineri bilanţul la şase luni de la preluarea mandatului, într-o conferinţă de presă, în prezenţa preşedintelui PNL, Crin Antonescu.

El a subliniat ca obiective importante în activitatea sa deblocarea Programului Operaţional Sectorial de Transport (POST) şi privatizarea CFR Marfă.

Fenechiu a arătat că, în perioada ianuarie-iunie, a fost deblocat POST. El a indicat că anumite secţiuni de autostradă, dar şi lucrări la metroul Bucureşti vor putea fi decontate din fonduri europene. Potrivit ministrului, şi lucrări pentru o serie de aeroporturi ar urma să fie decontate în fonduri europene.

Ministrul Transporturilor a precizat că a pregătit demararea unor proiecte în parteneriat public-privat, enumerând autostrada Iaşi-Târgu Mureş, precum şi lucrări în Portul Constanţa.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că a ţinut să fie prezent la prezentarea bilanţului ministrului Transporturilor deoarece l-a susţinut pentru acest portofoliu atât în partid, cât şi la nivelul USL.

"S-a făcut un scandal enorm, s-a făcut o propagandă neţărmurită în legătură cu prezenţa domnului Fenechiu în Guvern, cu faptul că acesta ar fi un punct slab pentru România, cu faptul că ar fi inadmisibil ca cineva care are pe rol un proces - nu se precizează exact situaţia, condiţiile, problemele cu justiţia, este mai bine pentru propagandă să spui aşa. Toate aceste lucruri au apăsat şi apasă în continuare asupra unui om politic care este totuşi un om în carne şi oase ca fiecare dintre noi. (...) Îndrăznesc să sper că poate, pe viitor, pentru un om care a realizat într-un mod atât de spectaculos nişte obiective atât de importante pentru România, lucrurile vor fi distinse", a susţinut Antonescu, punctând că, dintre toţi miniştrii Cabinetului Ponta, Fenechiu a fost singurul care "în chip deosebit a fost mandatat cu obiective limită", precum deblocarea POST sau privatizarea CFR Marfă.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102