REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ministrul Transporturilor susţine că sprijină promovarea statutului personalului feroviar, iar investiţiile sunt importante în sector

Ministrul Transporturilor susţine că sprijină promovarea statutului personalului feroviar, iar investiţiile sunt importante în sector

Replica API 21 aprilie 2018 | 00:00 285

Lucian Şova

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, susţine că sprijină promovarea statutului personalului feroviar, iar prioritatea este creşterea volumului de investiţii, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei, scrie AGERPRES.

'La întâlnirile cu reprezentanţii federaţiilor sindicale, Lucian Şova le-a spus că face demersuri concrete pentru îmbunătăţirea legislaţiei din domeniul feroviar. În acest context, ministrul Transporturilor a precizat că sprijină promovarea statutului personalului feroviar, în conformitate cu prevederile legale din domeniul dreptului muncii şi a legislaţiei în domeniul pensiilor şi protecţiei sociale, într-o formă care să nu producă dezechilibre sociale. Ministrul Transporturilor consideră că prioritatea în domeniul feroviar este creşterea volumului de investiţii, astfel încât companiile feroviare de stat să facă faţă concurenţei pieţei comunitare', se arată în document.

În acest sens, spune comunicatul, ministrul Lucian Şova a atras atenţia că CFR are nevoie să îmbunătăţească infrastructura feroviară şi din fonduri proprii, ceea ce înseamnă că trebuie să îşi recupereze datoriile, inclusiv cea de peste 800 de milioane de lei de la CFR Marfă.

'Managementul CFR Marfă trebuie să acţioneze responsabil, să pună capăt pierderilor şi să găsească soluţii pentru creşterea veniturilor şi a competitivităţii pe piaţă. Orice companie care desfăşoară o activitate comercială are obligaţia să-şi plătească angajaţii, să-şi onoreze contractele şi să-şi achite datoriile. La întâlnirile cu ministrul Transporturilor, conducerea CFR Marfă a dat asigurări că are în atenţie modul de prioritizare a cheltuielilor, iar plata salariilor s-a făcut şi se va face în concordanţă cu prevederile legale', informează Ministerul.

Peste 2.000 de sindicalişti din sectorul feroviar au protestat vineri în faţa Ministerului Transporturilor, după care au ajuns în marş Piaţa Victoriei, la Guvern. Protestul s-a încheiat vineri fără incidente, cu 20 de minute înainte de ora aprobată, însă aceştia ameninţă că vor declanşa greva generală.

O delegaţie a sindicaliştilor feroviari a depus un document la sediul Guvernului în care au explicat motivele protestului.

"Am depus un document în care am explicat motivele noastre şi în care am solicitat o întâlnire la nivel de premier, ministru de finanţe, al transporturilor şi al fondurilor europene, pentru că sunt mulţi bani la dispoziţia României care nu sunt utilizaţi. Calea ferată a fost devalizată mai bine de 25 de ani, sistemic. Au zburat bani, corupţie cât casa a fost aici", a declarat Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical.

Potrivit acestuia, oprirea lucrului pe calea ferată, respectiv greva generală, este singura soluţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prioritatea e cum scapam de acest analfabet tupeist ! Si animal ! Porc.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218