REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ministrul Transporturilor: UBER nu sunt pirați. Îi sfătuiesc pe șoferii amendați să conteste în instanță

Ministrul Transporturilor: UBER nu sunt pirați. Îi sfătuiesc pe șoferii amendați să conteste în instanță

Replica API 16 mai 2019 | 00:00 186

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat joi, la Palatul Victoria, că îi sfătuiește pe șoferii UBER care au fost amendați în cursul zilei, după intrarea în vigoare a ordonanței privind taximetria, să conteste în instanță:

Ce-am reglementat noi pănâ în acest moment nu interzice UBER să functioneze pe piață. Subiectul e folosit de unii în campania electorală. Problema acestor platforme trenează de 5 ani de zile, ieri am avut o discuție la minister cu reprezentanții UBER, CLEVER, BOLT, au avut anumite sugestii la proiectul de ordonanță. Este normal să ținem cont.

Am stabilit că săptămâna viitoare vom avea o altă întâlnire pentru a finaliza și integra observațiile. Noi am dat o ordonanță, ordonanța 21, vine să combată pirateria. Pirateria înseamnă când transporți persoane și nu declari acele sume pe care le încasezi. Dar eu știu că la UBER se face plata online, se eliberează o dovadă, deci ei nu sunt pirați. Această marotă că s-a dat un act nomativ ca să închidă UBER nu este adevarată.

Eu îi sfatuiesc pe șoferii care au luat amenzi astăzi să se ducă să conteste în instanță. Si eu am fost amendat de poliție și am contestat când am considerat că mi s-a făcut o nedreptate.

Modificările operate de Executiv la Legea taximetriei au intrat joi în vigoare. Reprezentanții Uber și Taxify spun că aplicațiile nu pot fi închise, dar va rămâne la latitudinea șoferilor dacă mai ies sau nu pe traseu.

Guvernul pregateste un alt normativ care să reglementeze activitatea de ride-sharing.

Vezi video: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai ma-ta noi suntem sfarsitul tau si -al mati.
0
0
Voi chiar puteti sa credeti ca instantele anuleaza amenzile ce alimenteaza bugetul de unde-si trag salariile dodoloate?De protocoale gen cat mai multi bani la buget ati auzit?Cheltuiti onorariul avocatilor aiurea dar bine ca si acestia au familii de intretinut!
0
0
S-a terminat uberul pentru Constanta.N-avem!
1
1
CAnd vine Uber-ul si-n constanta?poate cu ocazia asta mai se curata orasul de ciori taximetristi
6
1
UBER UBER UBER UBER UBER UBER IN CONSTANTA
8
1
Cand il trosnesti pe Mezei? Sandi nu mai are stare
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218