REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ministrul Trif a auzit de hotelieri care au majorat tarifele pentru turiştii cu vouchere, dar nu există plângeri

Ministrul Trif a auzit de hotelieri care au majorat tarifele pentru turiştii cu vouchere, dar nu există plângeri

Replica API 4 octombrie 2019 | 17:18 435

Bogdan Trif

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat miercuri, că a auzit că unii hotelieri au majorat tarifele pentru turiştii cu vouchere de vacanţă, ceea ce este ilegal, dar că deocamdată nu există nicio plângere în acest sens.

"Vreau să vă spun că este o sancţiune extrem de drastică, care poate fi aplicată atât de Ministerul Turismului, prin organele de control, cât şi de către Protecţia Consumatorului. Sancţiunea se ridică undeva la 30.000 de lei, iar sancţiunea aplicată de Protecţia Consumatorului poate ajunge chiar la 100.000 de lei. Sunt sancţiuni drastice. Orice turist poate să semnaleze acest lucru, se poate şi proba foarte uşor, toţi avem acum telefoane mobile, se poate face o poză, o înregistrare audio, video, care să dovedească acest lucru. Îi încurajez să vină la noi să depună sesizări, pentru că nu este o practică normală şi clar, trebuie descurajate aceste practici", a spus ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Potrivit acestuia, deocamdată niciun turist nu s-a plâns în scris, la minister, că ar i-ar fi fost cerut mai mulţi bani, faţă de restul turiştilor, pentru că a achitat cu vouchere de vacanţă.

"Nu am primit sesizări, am auzit despre aceste practici, dar am rămas doar la stadiul de auzit, controalele nu au relevat acest lucru. E important ca un turist când întâmpină o astfel de problemă, să ne sesizeze imediat", a mai declarat Bogdan Trif. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si eu am auzit ca in alte tari exista ministrii competenti la care nu vorbeste gura fara ei, dar...
1
0
Pai de ce sa existe plangeri? Voucherele oricum vin la bugetari si trebuie cheltuite ca altfel le pierzi. Numai in Romania cheltuite desigur. Iar hotelierii incaseaza bani de la buget la aceleasi servicii. Bune, rele asta e. Turismul tot sub vecini stagneaza.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218