REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Turismului: Avem bani pentru reabilitarea Delfinariului! Se dorește și un Acvariu modern!

Ministrul Turismului: Avem bani pentru reabilitarea Delfinariului! Se dorește și un Acvariu modern!

Replica API 21 februarie 2019 | 13:32 395

Aflat la Târgul de Turism de la București, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunțat că, în curând, va începe reabilitarea Delfinarului. " Avem banii pregatiti", a spus oficialul.

Conform documentelor de la Ministerul Mediului, privind situația grădinilor zoologice, acvariilor publice și centrelor de reabilitare, Secția Delfinariu din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța are aviz de funcționare valabil până la data de 04.11.2023. După această dată, secția trebuie să se reautorizeze, nu înainte de modernizare, întrucât bazinele delfinilor nu mai corespund standardelor stabilite la nivel mondial.

La nivelul Consiliului Județean Constanța, instituție în subordinea căruia se află Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, a fost pus la punct un proiect care prevede extinderea bazinelor pentru delfini, cu posibilitatea de înființare și a unei “maternități” pentru mamifere. Totodată, susțin specialiștii care au lucrat la proiect, în noul Delfinariu ar urma să fie găzduiți noi delfini, pe care instituția îi va primi gratuit.

Proiectul a ajuns și în atenția Consiliului Local Municipal Constanța, în vederea obținerii autorizației de construcție. Investiția se ridică, potrivit proiectului CJC, la circa 5 milioane de euro, din care 2,5 milioane - bani de la guvern, documentația aferentă fiind deja pe masa Ministerului Dezvoltării. Restul de 2,5 milioane de euro ar urma să fie suportați de Consiliul Județean.

UPDATE După Delfinariu, se dorește și un Acvariu modern!

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a afirmat că după reabilitarea Delfinariului, se are în plan și realizarea unui Acvariu modern, sens în care i-a solicitat sprijinul vicepremierului Viorel Ilie.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vor sa faca Acvariu in alta parte. Unde este acum Acvariu vrea vreun makidon sa si deschida bodega.. uuu futu va n gura de migratori
3
0
Acvariu avem noi!
2
0
si cu acvariul vechi ce facem? il demolam si facem bloc sau restaurant pe faleza???...sau se modernizeaza acvariul existent?
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367