Ministrul Turismului vrea să tranşeze disputa dintre hotelieri şi buticari: mai puţine magazine alimentare în staţiuni!
Ministrul Turismului vrea să tranşeze disputa dintre hotelieri şi buticari: mai puţine magazine alimentare în staţiuni!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestO idee îndrăzneață o promovează ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre. Propunerea a fost lansată la finalul simpozionului „Litoralul Românesc în 2017” organizat de CCINA Constanța. El consideră că trebuie să existe un regulament prin care să se limiteze numărul de magazine alimentare din stațiuniile turistice. Nu este o idee chiar nouă, ba chiar am putea spune că a fost însuşită de ministru de la hotelierii din Mamaia, care s-au declarat nemulţumiţi, anii trecuţi, de faptul că turiştii au prea multe magazine alimentare la dispoziţie, aşa că îşi fac proviziile de acolo, mănâncă în camerele de hotel, în detrimentul restaurantelor ş.a.m.d.
„Nu trebuie să am magazin alimentar unul lângă altul. Trebuie să îl oblig pe turist să nu se ducă la restaurant? Dar trebuie să reglementăm asta. Este vorba de toată România. Să nu mai facă fiecare cum dorește. În momentul în care o alimentară vine și îmi ia avizul de la Ministerul Turismului, conform unei hotărâri de guvern pe 2001, atunci să se dea sau nu acceptul. Conform hotărârii „Comercializarea produselor alimentare, produselor nonalimentare preambalate, precum și a legumelor se face în zone/spații ale autorității publice locale cu acordul Ministerului Turismului”. Nimeni nu vine cu forța să nu mai fie deloc alimentări în cadrul unei stațiuni turistice”, a punctat Mircea Titus Dobre. Cum s-ar putea face asta? Printr-un regulament de urbanism care stabilește numărul maxim de alimentări pe o suprafață prestabilită.
Claudia CORBU
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News