REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ministrul Vîlceanu anunţă că se închid şi şcolile private: „A fost o scăpare“

Ministrul Vîlceanu anunţă că se închid şi şcolile private: „A fost o scăpare“

Replica API 26 octombrie 2021 | 18:58 1026

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a anunţat, duminică seara, că Guvernul se va reuni luni într-o ședință, pentru a remedia neînțelegerea referitoare la vacanța instituțiilor școlare private, după ce un articol care prevedea suspendarea cursurilor şi era în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nu a mai fost preluat și în Hotărârea de Guvern.

Dan Vîlceanu

Dan Vîlceanu a spus că a fost vorba despre o "scăpare", o "greșeală" care va fi remediată, dar articolul din decizia CNSU e "foarte clar", astfel că de marți, și școlile private vor putea intra în vacanță, potrivit digi24.ro, citat de antena3.ro.

"Am fost anunţaţi că mâine (luni - n.r.) la ora 11:00 are loc o întâlnire în format hibrid și va fi remediată această greşeală care s-a făcut, astfel încât și şcolile private să se bucure de același tratament cu celelalte şcoli.

Imediat cum se termină ședința, care va fi o ședință scurtă, doar pentru remedierea acestei greșeli, se va trimite la Monitorul Oficial", a declarat Dan Vîlceanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern cu restricţiile de luni.

Vîlceanu: A fost o "scăpare", o "greșeală"

În acest mod s-a creat confuzie, neştiindu-se dacă acestea pot sau nu funcţiona.

"Conform art. 8.1 din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță sau cursuri online.

Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat”, a declarat duminică Sorin Cîmpeanu.

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni. Măsura se aplică școlilor și grădinițelor, atât de stat, cât și private, ca și after schoolurilor, potrivit hotărârii de vineri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai de poola voastra de cercopiteci in frunte cu arabitzoiu popo care ne vrea binele
1
0
Cred ca a fost o scapare intentionata.Probabil unii dintre ei ,au scoli particulare si atunci ar pierde niste bani.
1
0
La guvernare?Asta da raspuns!
1
0
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
5
0
Bineinteles ca acolo invata copiii vostri ai celor cu bani,dar si scolile sunt tot proprietatile voastre ,si pierdeti bani!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102