REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Minivacanţa de 1 decembrie: Pârtii de schi, mâncare tradiţională şi Târg de Crăciun

Minivacanţa de 1 decembrie: Pârtii de schi, mâncare tradiţională şi Târg de Crăciun

Replica API 30 noiembrie 2015 | 00:00 464

Oferte speciale la cazare la Bâlea Lac

Oferte speciale la cazare la Bâlea Lac

sursa foto turismland.ro

Turiştii care vor să îşi petreacă minivacanţa de 1 Decembrie în judeţul Sibiu au la dispoziţie pârtii de schi la Păltiniş, oferte speciale la cazare la Bâlea Lac, mâncăruri tradiţionale dacă aleg pensiunile şi cabanele din Mărginimea Sibiului şi pot vizita Târgul de Crăciun din municipiul Sibiu, notează mediafax.ro. Operatorii turistici din judeţul Sibiu au pregătit oferte speciale pentru minivacanţa de 1 Decembrie şi propun pârtii de schi - cei din zona montană, mâncăruri tradiţionale - cei din Mărginimea Sibiului şi Târgul de Crăciun - cei din municipiul Sibiu. Odată cu sosirea zăpezii, cele mai interesante zone turistice din judeţul Sibiu sunt staţiunea Păltiniş şi Bâlea Lac, unde există deja un strat consistent de zăpadă. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă măsoară 29 de centimetri, iar meteorologii anunţă în continuare ninsori în zonă. În această zonă, situată la peste 2.000 de metri altitudine, se ajunge, în această perioadă a anului, cu telecabina, iar turiştii au posibilitatea de a admira astfel toată Căldarea Bâlii şi Creasta Făgăraşului. La Bâlea Lac, turiştii se pot caza la două cabane de trei margarete. La una dintre ele, turiştii plătesc, în perioada 27 noiembrie - 1 decembrie, 150 de lei pe noapte pentru o cameră dublă, iar cei care plătesc trei nopţi o primesc gratuit pe cea de-a patra. Cei care doresc pot opta pentru mic dejun, care costă 20 de lei de persoană, iar celelalte mese le pot lua în regim a la carte în restaurantul pensiunii.

“Avem multe rezervări pentru această perioadă, pentru că avem această ofertă”, spun reprezentanţii pensiunii. La cea de-a doua unitate de cazare de la Bâlea Lac, gradul de rezervare este de 80 la sută. “Mai sunt câteva locuri în Cabana 2. Tariful este de 200 de lei pe noapte pentru camera dublă, cu mic dejun inclus. Se vor servi friptură de raţă, păstrăv şi tocăniţă de vânat la ceaun”, afirmă reprezentanţii cabanei. La Bâlea Lac, imediat după minivacanţa de 1 Decembrie, vor începe lucrările la Hotelul de Gheaţă. Construcţia din acest an va avea tema “Europa” şi va avea 14 camere care vor fi denumite după capitale ale ţărilor din Uniunea Europeană. La Păltiniş, sunt zeci de unităţi de cazare, de la hoteluri de patru stele cu SPA, parcare şi locuri de joacă pentru copii, până la unităţi mici în care se pot caza două sau trei familii.

Pe site-urile proprii, unităţile de cazare mari, de trei şi patru stele, anunţă că nu mai au locuri disponibile pentru minivacanţa de 1 Decembrie. Potrivit site-urilor de turism, în staţiunea Păltiniş preţurile la cazare variază între 60 de lei pe noapte pentru o camera dublă, la o cabană cu o capacitate totală de 18 locuri care oferă încălzire centrală, apă caldă, antena Tv, satelit şi posibilitate de grătar în curte, şi 200 de lei pe noapte în cameră dublă, cu mic dejun inclus, la o pensiune de patru margarete care dispune de teren de fotbal şi tenis, saună şi masă de tenis. Cei care ajung în staţiunea Păltiniş vor avea posibilitatea să schieze dacă îşi doresc acest lucru. Un resort privat din zonă, care dispune de cinci pârtii cu lungimi şi dificultăţi diferite, deschide sezonul de schi sâmbătă, iar de 1 Decembrie organizează o petrecere cu mâncare şi băutură tradiţională.

În plus, va fi premiat cel mai autentic costum, dar şi schiorul cel mai rapid care concurează cu cele mai vechi schiuri. Turiştii care nu vor neapărat zăpadă, dar îşi doresc peisaje pitoreşti, zonă istorică, mâncare tradiţională şi aer curat pot alege Mărginimea Sibiului, unde îi aşteaptă zeci de pensiuni. Pe site-urile specializate, unităţile de cazare din Mărginimea Sibiului nu au anunţat că ar avea oferte speciale pentru această minivacanţă, dar preţurile la cazare variază între 80 şi 200 de lei pe noapte pentru o cameră dublă, în funcţie de dotările cabanei. Sunt, de asemenea, cabane mai mici sau case de vacanţă care pot fi închiriate integral, la preţuri cuprinse între 500 şi 1.500 de lei pentru întreaga perioadă a minivacanţei. În municipiul Sibiu, posibilităţile de cazare sunt multiple şi adecvate fiecărui buget. Tarifele pornesc de la 50 de lei pe noapte pentru o cameră dublă şi pot depăşi o sută de euro, în funcţie de cotaţia unităţii alese şi de dotări, notează mediafax.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614