REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Minivacanţa de 1 mai, scoate infractorii la atac, mai ales pe litoral

Minivacanţa de 1 mai, scoate infractorii la atac, mai ales pe litoral

Replica API 1 mai 2015 | 00:26 196

Ce sfaturi ne dau poliţiştii constănţeni

Ce sfaturi ne dau poliţiştii constănţeni

Pe lângă distracţie şi relaxare, minivacanţa de 1 Mai poate aduce şi evenimente nefericite, tocmai pentru că infractorii stau la pândă şi profită că oamenii sunt plecaţi de la domiciliu sau neatenţi atunci când se află la cumpărături. Pentru a preveni toate acestea, reprezentanţii IPJ Constanţa vă recomandă să vă luaţi o serie de măsuri de autoprotecţie.

La cumpărături şi în mijloacele de transport în comun este recomandat să manifestaţi prudenţă şi să vă supravegheaţi permanent genţile sau poşetele. Nu luaţi asupra dumneavoastră. sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi sau folosiţi cardul pentru cumpărături şi păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil. În cazul în care plecaţi de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsiţi, rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat Poliţia dacă observă o persoană suspectă în zonă. Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile, închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, iar atunci când părăsiţi locuinţa, este recomandat să existe o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune. La plecarea din camera de cazare, ori pe timpul nopţii, asiguraţi-vă că uşa de acces în cameră, cât şi cea de la balcon sunt închise şi încuiate, la fel şi ferestrele. Depozitaţi banii şi bunurile de valoare în seiful hotelului, nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute în camerele de hotel. Efectuaţi schimbul valutar numai la case de schimb autorizate sau unităţi bancare şi luaţi cu dvs. numai sumele de bani strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente. La picnic evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate, nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool. Evitaţi afişarea cu bijuterii ori sume mari de bani şi nu faceţi referiri la bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră, nu răspundeţi la provocările altor persoane şi nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute. Pentru evitarea furturilor din autoturisme, nu lăsaţi la vedere bagaje care pot fi tentante, respectiv telefoane mobile, aparate foto, laptop-uri, camere digitale foto sau video, detectoare radar sau G.P.S.-uri. Parcaţi autoturismul în spaţii special amenajate, iluminate şi păzite şi nu lăsaţi cheile în contact atunci când coborâţi din autoturism chiar şi pentru câteva momente.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218