REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Minor REŢINUT pentru că a susţinut şi încurajat actele de terorism!

Minor REŢINUT pentru că a susţinut şi încurajat actele de terorism!

Replica API 23 iunie 2018 | 00:00 262

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reţinerea, la data de 22.06.2018, pentru o perioadă de 24 de ore, a inculpatului M.T.E., în vârstă de 15 ani, pentru săvârşirea unor infracţiuni privind prevenirea şi combaterea terorismului, respectiv art.33 al.2 lit.e (participarea la instruirea sau pregătirea în vederea folosirii mijloacelor distructive, substanţelor toxice ori periculoase, armelor de foc, dispozitivelor explozive de orice fel, muniţiilor, explozivilor, armelor chimice, biologice, radiologice sau nucleare, în scopul comiterii unui act de terorism etc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna septembrie 2017 şi până în prezent, inculpatul s-a implicat activ în contactarea unor susţinători ai unor organizaţii teroriste active in Orientul Mijlociu, cetăţeni români şi străini, în scopul promovării sistematice a ideilor şi doctrinelor specifice entităţilor teroriste menţionate, cu intenţia de a convinge şi de a atrage noi adepţi. Inculpatul a accesat site-uri şi forumuri care promovează ideologia extremistă, elogiază crimele realizate de organizaţiile teroriste, susţin stabilirea statului guvernat după principii extremiste şi a diseminat materiale, inclusiv violente, care susţin cauza acestuia.

De asemenea, inculpatul a susţinut legitimitatea participării la luptă în favoarea organizaţiilor teroriste, manifestându-şi intenţia de a călători în zonele de conflict şi s-a instruit şi a pus la dispoziţia altor persoane materiale de instruire cu privire la producerea de dispozitive explozive improvizate şi utilizarea armelor în vederea realizării de atacuri teroriste.

Pe toată perioada desfăşurării activităţii infracţionale, inculpatul şi-a manifestat intenţia de a folosi mijloace de natură a pune în pericol viaţa, integritatea corporală şi sănătatea persoanelor, scop în care a dezvoltat planuri de atacare a unor potenţiale obiective de interes, precum şi a civililor. La data de 21.06.2018, cu ocazia celor două percheziţii domiciliare efectuate pe raza municipiului Bucureşti au fost găsite şi ridicate documente, obiecte şi materiale de propagandă, precum și sisteme informatice, ce fac obiectul infracțiunilor cercetate.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalitatii Organizate-Serviciul de Investigare a Infracţiunilor de Terorism. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. La acțiune au participat luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul reprezentanţilor Institutului Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Terorismul tb lichidat din fasa. Doar cand ramai fara cineva drag iti dai seama ca si un pusti de 15 ani poate sa improvizeze o bomba artizanala...
3
1
Ori esti tampit, ori esti prost cu un asemenea comentariu?
7
5
Ati prins toti hotii din tara si ramasesera acest copil de 15 ani care putea face rau tarii ! rusine ca va ocupati de gainarii .
7
8

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920