REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Minora care acuză că tatăl adoptiv a supus-o la perversiuni sexuale mai are o soră de 10 ani acasă

Minora care acuză că tatăl adoptiv a supus-o la perversiuni sexuale mai are o soră de 10 ani acasă

Replica API 30 aprilie 2013 | 00:00 118

Se fac verificări pentru stabilirea adevărului

Se fac verificări pentru stabilirea adevărului

Minora care a fugit de acasă, din Sibioara, fiind găsită de un taximetrist şi predată autorităţilor, nu vrea să se întoarcă acasă sub nici o formă. Micuţa a acceptat şedinţele de specialitate din cadrul Centrul de primire minori în regim de urgenţă din Constanţa şi s-a acomodat foarte uşor, însă a spus că nu se poate întoarce acasă din pricina tatălui adoptiv, care ar fi supus-o, de-a lungul timpului, la perversiuni sexuale. Chiar dacă rezultatul examenului medico - legal evidenţiază că fata este virgină, ea spune că era obligată la alte perversiuni sexuale. Reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului vor să o transfere la o şcoală din municipiu şi, de asemenea, să verifice şi cazul surorii acesteia, în vârstă de 10 ani.

Maria Paraschiva U., de 14 ani, trece printr-o perioadă critică. În momentul de faţă se află la Centrul de primire minori în regim de urgenţă din Constanţa, după ce a fugit de acasă întrucât, spune ea, tatăl adoptiv ar fi supus-o la perversiuni sexuale, de-a lungul timpului. Aceasta a fost supusă unui examen medico - legal, stabilindu-se că este virgină. "La data de 29 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Rurală Mihail Kogălniceanu au însoţit minora, în vârstă de 14 ani, din localitatea Sibioara, judeţul Constanţa, la Serviciul de Medicină Legală Constanţa, în vederea examinării de specialitate, având în vedere aspectele semnalate de aceasta cu privire la abuzurile sexuale la care a fost supusă de concubinul mamei adoptive. În urma examinării medico - legale, medicii au concluzionat, preliminar, că minora prezintă un himen integru (este virgină), pe corp s-au constatat semne restante (vechi) ale unor leziuni traumatice care ar fi putut fi produse în urmă cu aprox. 1-2 ani, prin lovire cu sau de corp dur ori cu un corp tăietor-înţepător, al căror mecanism nu poate fi precizat şi care au necesitat 8-9 zile îngrijiri medicale de la data producerii", au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Însă, minora refuză să se întoarcă acasă, spunând că este vorba de alt gen de raporturi sexuale, precum sex oral. "Ea a spus că a fost supusă la sex oral, ceea ce este mai greu de probat. Copila, clar, că acasă nu a mai vrut să se întoarcă. Acum este bine, este liniştită, s-a adaptat la noul mediu. Facem eforturi să o transferăm la o şcoală din municipiu, pentru că în ultima perioadă a cam lipsit şi este important să nu piardă anul, să nu abandoneze şcoala. Cei de la Medicina Legală vor şi o evaluare psihiatrică, pentru că apar nişte tulburări emoţionale. Rămâne la Centru, este consiliată de un psiholog şi colaborează foarte bine. Cert este că nu vrea acasă", a declarat, pentru "Replica", Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. De asemenea, inspectorii din cadrul DGASPC vor verifica şi condiţiile în care este ţinută sora Mariei, în vârstă de 10 ani. "Colegii mei au plecat în teren, pentru că am înţeles că mai este o fetiţă de 10 ani în familie şi s-au dus să facă verificări", a mai spus Onea. Reamintim, că la data de 26 aprilie a.c., poliţiştii din Lumina au fost sesizaţi cu privire la dispariţia minorei, în vârstă de 14 de ani, din localitatea Sibioara. Potrivit sesizării, la data de 24 aprilie a.c., minora a plecat de la domiciliul familiei şi nu a mai revenit, fiind identificată în ziua de 27 aprilie a.c., pe raza oraşului Ovidiu, de către un taximetrist, care era să dea peste ea cu maşina. Acesta a oprit şi a întrebat-o dacă a păţit ceva, minora spunând că nu se mai poate întoarce acasă din pricina tatălui. Menţionăm că familia fetei este adoptivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614