REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Minora ucisă la Dunăreni şi-a găsit sfârşitul în chinuri groaznice: bătută, tăiată şi strânsă de gât

Minora ucisă la Dunăreni şi-a găsit sfârşitul în chinuri groaznice: bătută, tăiată şi strânsă de gât

Replica API 26 aprilie 2014 | 00:00 494

Un copil a rămas orfan de mamă

Un copil a rămas orfan de mamă

Medicii legişti au efectuat necropsiile celor doi tineri descoperiţi decedaţi într-o locuinţă din Dunăreni, în data de joi, 24 aprilie, după cum cotidianul "Replica" de Constanţa a adus în atenţia opiniei publice la data respectivă. Nu mai există nici un dubiu cu privire la decesul celor doi, Costel Ţiripan murind din pricina asfixiei mecanice prin spânzurare, iar minora din cauza şocului traumatic şi hemoragic consecutiv unui politraumatism cranio-toracic, cu multiple plăgi contuze, tăiate şi tăiat-înţepate. Însă, detaliile care ies la iveală sunt şocante.

Mihaela Şteflea a trecut prin chinuri groaznice înainte de a-şi da duhul. Înainte de a fi înjunghiată, Costel a bătut-o şi a strâns-o de gât.Spre exemplu, medicii legişti au stabilit că leziunile de la nivelul gâtului, echimoze, infiltrat hemoragic şi fractura de hioid, au putut fi produse prin comprimarea cu mâna în timpul vieţii. Apoi, agresorul a trecut la un obiect ascuţit, cu lăţimea lamei de maxim 2 centimetri, însă legiştii nu pot confirma dacă este vorba de un cuţit. Astfel s-a constatat că plaga toracal- posterior stânga a fost penetrantă în cavitatea toracică şi transfixiantă în lobul pulmonar stâng, fiind produsă prin lovire cu un corp tăietor înţepător. Leziunile de violenţă au avut legătură directă de cauzalitate cu decesul. De la ambele cadavre s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei şi consumului de droguri. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, sub aspectul comiterii infracţiunii de omor, din cercetările efectuate până în prezent rezultând că mobilul faptei ar fi fost gelozia. Reamintim că totul a fost descoperit în dimineaţa de miercuri, 23 aprilie, de către tatăl tânărului, care se întorsese de la serviciu. Costel Ţiripan muncea în Germania, în construcţii, şi venise acasă pentru a petrece sărbătorile. A stat o zi la iubita lui, în Rasova, iar în seara de marţi, 22 aprilie, au venit împreună în Dunăreni. Nimeni nu-şi poate imagina ce l-a determinat să recurgă la un asemenea gest teribil, el fiind cunoscut ca un băiat liniştit. Fata avea un copil dintr-o altă relaţie, pe care l-a lăsat la mama ei, în Rasova. Cunoscuţii spun că Mihaela ar fi vrut să-l ia cu ei, însă s-a răzgândit în ultima clipă. Cei doi se pregăteau de căsătorie, mai spun cunoscuţii, dar acum familiile pun la punct ultimele detalii în privinţa înmormântării. Ancheta continuă, însă, iar la final dosarul va fi clasat întrucât făptuitorul a decedat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108