REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Minore păcălite de "amorezi": ajungeau să facă strada, după ce proxeneţii le promiteau că le iau de neveste

Minore păcălite de "amorezi": ajungeau să facă strada, după ce proxeneţii le promiteau că le iau de neveste

Replica API 21 martie 2014 | 00:00 658

Percheziţii în Brăila, Buzău şi Constanţa

Percheziţii în Brăila, Buzău şi Constanţa

O grupare infracţională se întinsese în mai multe părţi ale ţării noastre, având ca îndeletnicire racolarea de minore şi scoaterea lor la produs. Indivizii işi alegeau bine "prada", optând pentru fete minore din mediul rural, pe care le făceau să creadă că le vor lua de soţii, iar când acceptau să vină cu ei, aceştia le băteau şi le puneau să se prostitueze. DIICOT Brăila a intrat pe fir şi a efectuat mai multe percheziţii, şi în Constanţa, iar 30 de persoane au fost duse la audieri.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi Vrancea, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila, au efectuat un număr de 23 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Brăila, Buzău şi Constanţa, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat format din 17 persoane, specializat în săvârşirea de infracţiuni de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, membrii grupării infracţionale, structurată pe mai multe paliere, în perioada 2008 - 2014, au racolat mai multe persoane de sex feminin din mediul rural, inclusiv minore, pe care, profitând de situaţia lor materială precară, de lipsa de educaţie precum şi în baza unor promisiuni de căsătorie, le-au exploatat sexual. Persoanele de sex feminin racolate erau preponderent minore care au abandonat cursurile şcolare, modalităţile de recrutare fiind, de regulă, prin abordare telefonică, sau pe messenger, ori fiind prezentate de persoane din anturajul membrilor grupului infracţional. Fiecare membru al grupării avea un rol bine stabilit în cadrul reţelei, respectiv racolare, supraveghere, transportare, cazare, toate aceste activităţi fiind desfăşurate în scopul exploatării sexuale. Iniţial, aceştia aveau cu victimele relaţii de prietenie sau concubinaj iar ulterior le determinau prin ameninţare sau prin agresiuni fizice să practice prostituţia în folosul lor. Victimele erau în permanenţă supravegheate de membrii grupării, fiind obligate să practice prostituţia pe raza municipiului Brăila. Până în prezent au fost identificate 25 tinere care au fost exploatate sexual de către membrii grupului infracţional. La sediul D.I.I.C.O.T - Biroul Teritorial Brăila, vor fi audiate 30 de persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române. "Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie", au spus procurorii DIICOT.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614