REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Minori din Băneasa, trimiși de părinți la cerșit pe străzile Constanței!

Minori din Băneasa, trimiși de părinți la cerșit pe străzile Constanței!

Replica API 16 septembrie 2019 | 00:00 366

După ce primarul le-a pus ”frână” ajutoarelor sociale și i-a trimis la muncă, romii din Băneasa au schimbat direcția. Văzând că nu mai au de unde să stoarcă bani, stând degeaba, au luat calea Constanței la cerșit. Și-au luat copiii de mână, si-au instalat barăci care pe unde au putut și s-au apucat de cerșit în orașul de la malul mării. Situația este cu atâta mai gravă cu cât copiii sunt puși la muncă, pe la porțile bisericilor dar și pe la instituții, în timp ce părinții stau și lenevesc ”acasă”.

Reporterul Replica a surprins doi puști care cerșeau ”un leu de o pâine”. Cu rufele murdare pe ei, nespălați și cu câțiva mărunți în buzunar, minorii stăteau cu mâna întinsă pe străzile Constanței în zona Far. Părinții stăteau ”acasă”, după cum ne-au declara copiii, adică la baraca improvizată amenajată unde în zona Abator, între liniile de cale ferată, în timp ce micuții erau exploatați. Lor nu li se pare ciudat și nimic ieșit din comun faptul că stau cu mâna întinsă ori că nu merg la școală. Așa au fost învățați. ”Nu mergem la școală”, a spus unul dintre ei. Întrebat de ce nu frecventează cursurile, amândoi frați au ridicat din umeri. Cât despre părinți, la întrebarea ”de ce nu muncesc” minorii au răspuns că cei care ar trebui să-i întrețină nu-și găsesc de muncă. În condițiile acestea, putorile ajung să fie întreținute de cei doi copii, dar și de frații lor mai mari care se aflau în alte zone ale Constanței, tot la cerșit. Primarul din Băneasa, Paul Cioliș, spune că romii lui, ori sunt la cerșit în străinătate, ori cei care mai sunt în localitate, în special în Făurei, duc un un trai decent și cu case bine puse la punct. ”Nu sunt de aici. Mulți sunt cu domiciliul pe Băneasa, dar nu stau aici, nu au stat niciodată. Cei care sunt aici și-au făcut case, ori, dacă nu, sunt plecați la cerșit prin Italia, Spania”, a spus edilul șef.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dupa moaca sunt Horahay tataresti
0
0
invatati o limba striana ca sa cersiti in europa
1
0
Baneasa impreuna cu localitatea componenta Faurei sunt pepiniere de produs si inmultit tigani. Primarul COLIS ar trebui sa si-i tina acasa si sa le arate miile de ha de teren arabil unde pot sa lucreze.
4
0
Nu erau minori, era ARTAGEA BOGDAN, l-a trimis Fotu sa aduca inapoi banii pe care i-a furat de la aeroport!!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369