REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Minori lăsaţi să îngheţe pe străzile din Constanţa! Protecţia Copilului a declanşat o anchetă!

Minori lăsaţi să îngheţe pe străzile din Constanţa! Protecţia Copilului a declanşat o anchetă!

Replica API 17 ianuarie 2018 | 00:00 276

Puşi la cerşit, devin obraznici

Puşi la cerşit, devin obraznici

Pe lângă traficul rutier care a devenit infernal odată cu apariția primilor fulgi de nea, Constanța ne-a oferit și alte imagini dezolante. De pildă, doi copii dârdâiau de frig în dimineața de marți, 16 ianuarie, încercând să se încălzească cu aburii care ieșeau de la subsolul unui bloc. Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța au declanșat o anchetă socială, iar unul dintre minori a fost găsit și dus la Adăpostul de zi și de noapte pentru copiii străzii.

Totul s-a petrecut în cursul zilei de marți, 16 ianuarie anul curent, vizavi de farmacia Miga, pe bulevardul Tomis, când doi minori au putut fi observați cum dârdâiau de frig. Aceștia se ghemuiseră la marginea unui bloc și se încălzeau cu aburul care ieșea de la subsol. Un trecător nu a putut rămâne imun la suferința copiilor, motiv pentru care le-a cumpărat ceva cald de mâncare.

Acesta a cerut sprijinul oamenilor: ”Dacă stați prin zonă și aveți pături sau haine mai groase... Haideți să nu-i lăsăm așa!”. Însă, cei mai mulți dintre oameni au reacționat și au precizat că în astfel de cazuri trebuie sunat la 112 și că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța ar trebui să intervină. Ceea ce s-a și întâmplat la scurt timp.

Reprezentanții DGASPC Constanța au precizat, pentru ”Replica” faptul că o echipă mobilă a plecat imediat pe teren pentru a găsi minorii. A fost identificat numai unul, fiind vorba despre un băiat în vârstă de 14 ani, care a fost dus la Adăpostul de zi și de noapte pentru copiii străzii. În continuare, reprezentanții DGASPC vor demara o anchetă socială pentru a verifica situația din familie, urmând a se lua măsuri.

De menționat este și faptul că mulți dintre locuitorii zonei respective au spus că minorii aceștia își ”fac veacul” de mult timp pe acolo și că, de multe ori, sunt foarte obraznici. ”Cred că de câțiva ani stau pe acolo, la cerșit. Când nu cerșesc, cer țigări. Odată urmăreau să și fure. Sunt obraznici, sunt puși, cred, de părinți să facă toate acestea. Credeți că stau în Adăpost? Că or mai fi fost pe acolo. Dar fug. Așa devin răi și, mai apoi, infractori”, a spus o femeie. Rămâne de văzut ce concluzii se trag în urma anchetei sociale declanșate de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acesti copii trebuiesc luati obligatoriu in grija statului si da,ajutati ,nu tinuti ca in puscarii. Comentatori cretini ce considera copiii ca viitori puscariasi sunt la randul lor oameni fara valoare sociala,eventuali puscariasi in conditii anume. Copii pot fi educati,ei sunt viitorul tarii,inclusiv al spurcaciunilor care acum ii pun la zid ca niste fascisti dilii,lipsiti de umanitate si creier.Copilul este nevinovat,dezvoltarea lui depinde de parinti si societate. Cand unii si altii sunt de cacat,acesti copii vor urma exemplele. Cacatii maturi si batrani de azi au urmat niste exemple!
2
2
iale penisurile in gura dinica sa se incalzeasca.si voi asti de sub mine.stiti ce ii aia saracie sa va rodez in bas kktilor
0
8
viitori infractori.
4
1
Va pare rau pentru el, va e mila de jigodia asta mica? V-A LUAT BANII !!! Inainte sa incepeti sa le plangeti de mila acestor tineri care ingheata prin intersectii ar fi bine sa aflati cine sunt ei cu adevarat - cersetori profi, drogati, infractori. Si asta v-o spune cineva care lucreaza in domeniu si cunoaste cazurile. Sunt antisociali, le place sa traiasca asa si nu vor in Centre, iar familiilor lor nu le pasa, chiar se bucura daca aduc bani acasa. Cand intalniti astfel de cazuri, NU II INCURAJATI DANDU-LE BANI, HAINE SAU ALIMENTE! Sunati la 112, asta e procedura legala in astfel de situatii.
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367