REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

MINORII CARE AU SPERIAT CARTIERUL TOMIS NORD: VÂRSTNICI TRÂNTIȚI PE ASFALT ȘI POȘETE FURATE!

MINORII CARE AU SPERIAT CARTIERUL TOMIS NORD: VÂRSTNICI TRÂNTIȚI PE ASFALT ȘI POȘETE FURATE!

Replica API 8 august 2018 | 00:00 365

Părinții nici NU au venit la instanță

Părinții nici NU au venit la instanță

Nu au împlinit 18 ani, dar au băgat locuitorii cartierului Tomis Nord în sperieți! Au atacat mai multe persoane și le-au furat bunurile, iar la un moment dat chiar s-a lăsat cu urmăriri pe stradă, cu mașina Poliției. Este vorba despre doi puștani, care nu sunt la primele abateri, având condamnări și prin alte județe. Însă, de menționat este faptul că părinții celor doi, chiar dacă au fost legal citați, nici că au călcat pe la instanță...

Memet Orhan și Aliș Beiadin au 16 ani fiecare și sunt experți în tâlhării. În ultima perioadă se pare că au preferat cartierul constănțean Tomis Nord, acolo unde au agresat mai multe persoane pentru a le fura bunurile. Spre exemplu, în data de 5 aprilie 2016 , în jurul orei 16.15, în timp ce se afla în scara unui bloc, Memet Orhan a acostat și imobilizat o persoană vătămată, moment în care Aliș Beiadin a deposedat-o, prin smulgere, de poșeta ce o avea asupra sa, cauzându-se astfel un prejudiciu evaluat la suma de 500 lei. Apoi, la data de 30 martie 2018 , în jurul orelor 22:30 , în timp ce se afla la intrarea în scara blocului T4, situat pe Aleea Capidava, același Memet Orhan a acostat și imobilizat o persoană iar Aliș Beiadin a deposedat-o, prin smulgere, de rucsacul ce îl purta asupra sa, cauzându-se astfel un prejudiciu evaluat la suma de 400 lei. Ajungem pe 31 martie anul curent, ora 13.20, când, în timp ce se afla la intrarea în scara unui bloc, Orhan a procedat în același mod, în sensul că a imobilizat o persoană, iar Aliș a deposedat-o, prin smulgere, de poșeta ce o avea asupra sa, cauzându-se astfel un prejudiciu evaluat la suma de 100 lei. Apoi, în aceeași zi au mers pe Aleea Viitorului, unde, în dreptul Centrului de Plasament Micul Rotterdam au tâlhărit o persoană, în sensul că i-au furat o sacoșă din mână, cauzând un prejudiciu de 100 lei. Tot la acea dată, în jurul orei 16.30, au "operat" în același mod, tâlhărind o persoană pe Aleea Heracleea. Precizăm că minorii își imobilizau victimele prin faptul că le trântea la pământ, le puneau mâna la gură, le suceau brațele sau le împingeau. Au fost cazuri în care oamenii au căzut la pământ, fiind găsiți de vecini plini de sânge.

Părinții micilor infractori NU s-au prezentat la instanță!

Minorii și-au recunoscut faptele, iar fișele de cazier le-au fost atașate la dosar, de unde rezultă că nu sunt la primele abateri, ei având condamnări și prin alte județe. Mai exact, ei au primit măsura asistării zilnice pe o durată de 6 luni, dispusă de Judecătoria Onești, decizie definitivă prin necontestare la data de 05.02.2018. Cât despre părinții acestora, chiar dacă au fost legal citați, nu s-au prezentat la nici un termen de judecată, de unde și convingerea că nu le pasă. Prin urmare, este vorba de copii lăsați de capul lor. Astfel, după ce au făcut ravagii la malul mării, ei au fost trimiși în judecată pe 22.05.2018, iar la finele lunii iulie au fost condamnați de prima instanță. Astfel, ei s-au ales cu măsura internării într-un centru educativ pe o durată de 3 ani și 4 luni. Cum decizia nu a fost defintivă, a fost depus apel. Între timp, celor doi le-a fost prelungită măsura arestului preventiv.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai ales a alora ajunsi pe functie!!!
1
0
Nu conteaza varsta!! Pusi la zid si impuscati cativa apoi apare efectul psihologic. Intentionat practica astfel de infractiuni pentru ca fiind minori nu patesc mai nimic. Judecati si executati!
8
0
pe cuza voda intre bdul tomis si str mircea cel batran este jale mare, plin de drogati, boschetari, toti tineri, se vand droguri la o casa din spatele blocurilor. Se pare ca toata lumea stie acest lucru dar nimeni nu face nimic,politia doarme .Am vazut turisti inclusiv straini speriati de aceste specimene, fugind din calea lor.. in centrul orasului!
5
0
Din cauza drogurilor baaa ! Daca nu faceti nimic impotriva traficului de droguri o sa vedem pe strada numai zombiii...
3
2
astia sunt rezultataele sistemului de justitie pe care voi il sustineti, il vreti pe dragnea la puscarie dar uitati tiganii va dau in cap indiferent de cine e la putere! Si o meritati
7
0
pedepse maxime, fara mila pentru acesti infractori, dar si pentru parintii infractorilor
16
0
Acesti minori sunt elevi la scoala de talharie a celor majori si invata destul de bine. ,,Profesorii'' lor stiu ca minorii primesc pedepse simbolice si ,,cadrele didactice'' ale scolii de talhari si banditi nu sunt trasi la raspundere,asa ca locrurile vor continua,mai ales ca populatia nu e in stare sa reactioneze dur si sa insiste inclusiv prin manifestatii publice impotriva nesigurantei pe strazi dar si in case.
10
0
Din nou acesti indinomazi, adica tigani, care ne fac viata un iad si iau ajutoare sociale cu nemiluita.Pina cind?
19
1
bietii puisori de cioara?astia,sunt ''con-cetatenii''din ghetoul inaugurat de bonduelle,idolul pensionarilor.si eu locuiesc langa H.Coanda,acolo e pepiniera de golani,electorii psd desigur.psd are alegatorii din aceeasi categorie''asistati social''adica hoti,violatori,talhari,betivi,puturosi,de culoarea pielii mai inchisa-si nu numai-,drogati,toata crema societatii.de-aia:MUIE PSD MUIE DRAGNEA.
30
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102