REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Minorii, printre ţintele preferate de infractori. Iată cum sunt abordaţi

Minorii, printre ţintele preferate de infractori. Iată cum sunt abordaţi

Replica API 9 februarie 2016 | 00:00 239

E vacanţă, grijă mare!

E vacanţă, grijă mare!

Elevii au intrat în vacanţă, dar poliţiştii sunt la datorie ca întotdeauna, 24 de ore din 24, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Însă, din nefericire, infractorii nun ţin cont de aceste aspecte şi acţionează. Printre victimele preferate de către indivizi sunt minorii, pe care îi abordează în mai multe feluri. Cu această ocazie, poliţiştii constănţeni recomandă copiilor, pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni, să adopte permanent un comportament preventiv.

În primul rând, cum vacanţa este în toi iar părinţii sunt la serviciu, infractorii au luat deja acest lucru în calcul şi se vor pregăti de "vizite". Prin urmare, copiii sunt sfătuiţi să nu deschidă uşa nici unei persoane şi să anunţe telefonic imediat părinţii şi Poliţia, dacă văd indivizi suspecţi în imobilul unde locuiesc sau în vecinătatea acestuia.

Nu vorbiți niciodată cu persoane necunoscute și dacă vă jucați în jurul blocului este bine să fiți în prezența unui adult, în caz contrar să fiți însoțiți permanent de mai mulți copii. Atenție la cheile locuinței, la telefoanele și sumele de bani pe care le aveți asupra voastră. Este important să nu le țineți la vedere, să nu le pierdeți sau să nu vă fie sustrase de alte persoane. Sunaţi imediat la 112, dacă sunteţi în pericol sau dacă sunteți martorul unei infracţiuni!

Totodată, este bine de știut că și taberele școlare sunt vizate de cei certați cu legea. Prin urmare, polițiștii constănțeni sfătuiesc elevii să nu plece în drumeţii singuri, fără a fi însoţiţi de adulţi și să evite deplasările pe timpul nopţii. Nu vă lăsaţi atraşi de propunerile, aparent încântătoare, ale unor persoane necunoscute sau pe care le cunoaşteţi de puţin timp, evitaţi să intraţi în discuţii cu aceștia și nu vă urcaţi în autoturismele unor astfel de persoane.

Sub niciun pretext, nu oferiţi telefonul mobil unei persoane necunoscute. Fiţi atenţi la lumea virtuală! Nu furnizaţi datele personale ale dumneavoastră sau ale famililiei și nu dezvăluiți nici o parolă. Sub nici un motiv nu consumați băuturi alcoolice sau alte substanțe necunoscute, acestea fiind un real pericol pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră.

Copiii care folosesc telefonul mobil pe stradă atrag atenția hoților!

Totodată, oamenii legii atrag atenția elevilor să respecte regulile de circulaţie şi să nu alerge pe stradă sau pe trecerile pentru pietoni. Evitaţi zonele slab iluminate sau mai puţin circulate atunci când vă fixaţi un traseu şi nu întârziaţi pe drum. De asemenea, evitaţi utilizarea telefonului mobil pe stradă. Este de preferat să nu ascultaţi muzică la căşti atunci când vă deplasaţi pe drumurile publice. Și părinții sunt sfătuiți să-și încurajeze copiii să le povestească ce prieteni au, cu ce probleme se confruntă şi cum îşi petrec timpul liber!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614