REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Minorii trimişi la cerşit în zona Butoaie - Mamaia, salvaţi de poliţiştii locali. A intervenit Protecţia Copilului!

Minorii trimişi la cerşit în zona Butoaie - Mamaia, salvaţi de poliţiştii locali. A intervenit Protecţia Copilului!

Replica API 30 august 2018 | 01:19 369

Controalele poliţiştilor locali au continuat şi marţi, 28 august a.c., în municipiul Constanța, pentru verificarea respectării prevederilor legale referitoare la: menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, circulația pe drumurile publice, fluidizarea traficului rutier protectia mediului, activitățile de comerț ilicit, urmărirea legalității lucrărilor de construcții, desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață de către operatorii economici, etc.

Politiștii Directiei Generale Poliția Locală Constanța au constatat 175 de abateri, iar cuantumul amenzilor contraveționale s-a ridicat la 42.835 lei. Scopul activităților întreprinse de către oamenii legii a fost cel al creşterii eficienței activităţii de menţinere a ordinii publice şi a gradului de reacţie în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe raza municipiului Constanța.

Faptele antisociale constatate, în limita competențelor conferite de lege, pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenţionale cu amendă sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos, astfel: 47 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială, etc., 58 conducatori auto au fost sanctionati pentru că au oprit /staționat neregulamentar pe străzile și bulevardele din municipiul Constanța; au fost sancționate contravențional 53 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta sau de oprirea/stationarea autovehiculelor pe spatii verzi ori pe aleile din parc; un constănțean a fost amendat contravențional cu suma de 1.000 lei pentru că a făcut grătar la intersecția Str.Oborului/Str.Cibinului; 1 proces verbal de constatare și sancționare a contravenției a fost încheiat pentru consumul de produse din tutun într-un spatiu public cu destinație de loc de joacă pentru copii; au fost încheiate 9 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit pe plajă, iar mărfurile și bunurile provenite din activități neautorizate au fost supuse măsurii complementare de confiscare.

Tot, în data 28 august a.c., a mai fost constatată comiterea unei infracțiuni de exploatare a cerșetorie. O persoană majoră se folosea de două persoane minore, în vederea obținerii unor foloase materiale de la turiștii de pe plaja din zona Butoaie- Stațiunea Mamaia.

În acest caz a fost solicitat un echipaj al DGASPC-ului și s-au întocmit actele premergătoare predării secției de poliție competente material și teritorial.

"Activitățile de verificare și control se vor derula în mod sistematic, iar pe această cale, aducem în atenția opiniei publice faptul că: nerespectarea normelor legale din sfera de competență directă a poliției locale, poate atrage răspunderea contravențională a persoanei fizice /juridice.

Numai împreună putem asigura un climat de siguranță și disciplină în municipiul Constanța!", au declarat reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pesedeul ce pazeste... sa le dea de mancare ca e partid de stanga nu de baroni si mafioti!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102