REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Minorul care tot fuge din Centrul de Plasament din Constanţa a dat din nou lovitura: a spart alte 10 maşini

Minorul care tot fuge din Centrul de Plasament din Constanţa a dat din nou lovitura: a spart alte 10 maşini

Replica API 29 octombrie 2013 | 00:00 80

La 13 ani, mai are puţin şi intră în Cartea Recordurilor!

La 13 ani, mai are puţin şi intră în Cartea Recordurilor!

Minorul care tot fuge din Adăpostul de Zi şi de Noapte pentru Copiii Străzii, situat pe strada Decebal din municipiul Constanţa, nu vrea să se potolească şi pace. După ce a spart 7 maşini în Ovidiu, în urmă cu aproximativ o săptâmână, fiind prins şi reintrodus în Centrul de Plasament, acesta a fugit din nou.

Însă, iată că faptele sale au ajuns din nou în vizorul oamenilor legii. De data aceasta este vorba de alte 10 autovehicule sparte, marca Logan, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. La fel ca şi data trecută, şi acum el a acţionat cu încă un minor, de 14 ani, elev al Şcolii Generale numărul 31. Au "umblat" doar la Dacii Logan pentru că au putut deschide uşile mai uşor şi au luat ce au apucat, precum pachete de ţigarete începute sau bani găsiţi prin torpedou sau scrumiere. "Poliţiştii Secţiei 3 cercetează în stare de libertate doi minori, cu vârste de 13 ani şi respectiv 14 ani, ambii din Constanţa, care, la data 28 octombrie a.c., au sustras şi au încercat să sutragă mai multe bunuri din autovehicule de pe raza secţiei prin forţarea încuietorilor a zece autoturisme. Minorii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, tentativă de furt şi distrugere. În continuare poliţiştii din municipiul Constanţa au deschis o anchetă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor", au spus poliţiştii constănţeni. Cât despre reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, aceştia au spus că minorul are grave probleme de comportament şi nu vrea să stea în Centrul de Noapte şi Zi. "Problema este că nu prea stă pe acolo. Este adus de autorităţi, pentru că nu se află la prima abatere, şi fuge. Nu-l putem ţine cu forţa, este vorba de un regim semideschis, iar el pleacă. Intrâ în anturaje dubioase, acţionează şi cu alţi tineri. Cum aţi văzut, de data aceasta a fost cu un minor care are familie. Şi la ora actuală figurează ca şi fugit. Vea să stea pe stradă şi să comită tot felul de fapte. Urmează să luăm legătura şi cu familia celuilalt copil, să vedem ce este de făcut.", a declarat, pentru "Replica", Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614