REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Minorul lovit de tren la Valu ar fi fost întărâtat de un coleg să se agațe de vagoane

Minorul lovit de tren la Valu ar fi fost întărâtat de un coleg să se agațe de vagoane

Replica API 22 martie 2016 | 20:55 208

Tragediile se țin lanț în localitate!

Tragediile se țin lanț în localitate!

Tragediile se țin lanț la Valu lui Traian. Chiar dacă mai multe persoane și-au pierdut viețile într-un mod cumplit, fiind tăiate de tren, se pare că oamenii tot nu se învață minte. Imaginile de la fiecare accident au fost de-a dreptul traumatizante și, chiar și așa, cei prezenți la fața locului traversau calea ferată tot prin loc nepermis pentru a vedea ce s-a întâmplat. Ultima nenorocire s-a petrecut în seara de luni, 21 martie, victimă fiind un băiat de 17 ani, Daniel Barbu, cunoscut ca Biță de la Sociale, întrucât stătea într-o locuință socială. Mesajele de condoleanțe i-au umplut pagina de Facebook, prietenii lui precizând că un coleg de clasă l-ar fi întărâtat să se agațe de vagoane!

În urmă cu nici o lună de zile, o familie din Valu lui Traian era zguduită de durere. Un tânăr, Akan, elev al Liceului de Informatică din municipiul Constanța, olimpic, a murit călcat de tren. Durerea cunoscuților a fost și este de nemăsurat, mai ales că tragedia s-a produs din neatenție întrucât acesta asculta muzică la căști și nu a auzit zgomotul produs de trenul ce se apropia. Și, din păcate, Akan nu este singurul care și-a pierdut viața în acest mod. Tot mai multe persoane aleg să nu folosească pasarelele pietonale și se încăpățânează să se joace cu moartea. Astfel, în iulie 2015, un alt tânăr şi-a pierdut viaţa într-un mod similiar. Și el asculta muzică la căşti. Iar exemplele sunt multe, din păcate. Astfel, ajungem la Daniel Barbu, de 17 ani, din Valu lui Traian. Acesta mai avea încă 10 frați și stătea la locuințele sociale din localitate. La finele lunii februarie posta pe pagina sa de Facebook mesaje de condoleanțe pentru Akan, iar acum a ajuns să primească și el. În seara de luni, 21 martie, se pare că se întorcea de la școală și, la nivel cu calea ferată, ar fi vrut să facă pe grozavul în fața colegilor și să se agațe de vagoane. Numai că s-a dezechilibrat și a fost accidentat mortal. "De ce tu, Biță?! De ce tuu? Nici acum nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat. Cine ne va face să râdem acum? Cine ne va aduce zâmbetul pe buze? Ai fost cel mai bun coleg pe care l-am fi putut avea vreodată! Te vom păstra mereu în inimile noastre şi nu te vom uita! Dumnezeu să te odihnească în pace! Condoleanţe familiei", "Ai fost un suflet bun şi mare pe pământ care a avut puterea să lupte din greu cu viaţa asta cruntă! Un exemplu pentru noi toţi! Acum Dumnezeu a avut nevoie de tine să veghezi asupra celor dragi. Nu te vom uita niciodată şi mereu vei fi în inimile noastre. Dumnezeu să te odihnească în pace", "Nu se poate înţelege cât de grea e despărţirea, decât atunci când o fiinţă dragă pleacă de lângă noi. O cauţi şi nu o găseşti, o strigi şi nu te aude, o aştepţi şi nu mai vine. Ne rămâne doar amintirea şi un dor nestins! Odihneste-te în pace, prieten drag!!!" sunt câteva dintre mesajele postate.

Prietenii, șocați de gestul lui Daniel: "Un coleg de clasă l-a întărâtat!"

"Îmi pare rău pentru cele întâmplate, nu te credeam în stare... Tu făceai pe toată lumea să zâmbească, erai un copil plin de viaţă, mereu cu zâmbetul pe buze. Plin de umor... Și ce să vezi! Totul s-a năruit într-o clipă. Mă întreb oare de ce? Ce te-a împins să faci acest gest? Când am aflat nu mi-a venit să cred. Până când am ajuns la locul faptei şi m-am convins. Am rămas mută de uimire, şocată de cele întâmplate! Trebuia să stai cuminte, dar oricum acum e prea târziu, din păcate! Nu te vom uita niciodată, vei rămâne veşnic în amintirea noastră! Condoleanţe familiei, rudelor!", a scris o tânără. Răspunsul nu a întârziat să apară: "A făcut asta pentru că cineva din clasă l-a întărâtat să o facă", a scris altcineva. Și de aici a izbucnit o mică gâlceavă, prietenii lui Daniel încercând să afle cine pentru a o trage la răspundere. Precizăm că, de 8 martie, tânărul a postat un mesaj emoționant pentru mama sa: "Îţi mulţumesc, dragă mamă, pentru că ai ştiut să fii lângă mine atunci când eram departe de sufletul tău, pentru că m-ai iubit în clipe în care nu meritam şi pentru că nu ţi-ai afişat niciodată cu ostentaţie iubirea".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614