REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mircea Băsescu, 4 ANI CU EXECUTARE! „Sunt nevinovat“

Mircea Băsescu, 4 ANI CU EXECUTARE! „Sunt nevinovat“

Replica API 9 ianuarie 2016 | 23:45 154

Tribunalul a confiscat suma de 265.000 euro

Tribunalul a confiscat suma de 265.000 euro

Mircea Băsescu

Mircea Băsescu, la data de vineri, 8 ianuarie, a fost condamnat la 4 ani cu executare, pe când Marian Căpăţână a primit 3 ani, tot cu executare. Decizia nu este definitivă şi va fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. După aflarea deciziei, Mircea Băsescu a declarat că nu se aştepta la aceasă decizie: „Nu pot să comentez decizia instanţei. Vom merge la apel, e normal, vom urma căile legale, normale. Sincer, nu mă aşteptam la această decizie. Mă aşteptam la achitare. Mă consider nevinovat“.

Luni, Tribunalul ar fi trebuit să se pronunţe în dosarul în care este acuzat de pentru trafic de influenţă, iar Marian Căpăţână pentru complicitate la trafic de influenţă. Numai că magistraţii au amânat pronunţarea pentru 8 ianuarie. Mircea Băsescu a fost judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

Vezi minuta Tribunalului:

„ Condamnă inculpatul Mircea Băsescu la pedeapsa de 4ani închisoare. Aplică inculpatului Băsescu Mircea pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prev.de art.66 al.1 lit.a)(dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice), b) (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), şi n) (dreptul de a comunica cu coinculpatul Căpăţînă Marian Adrian, şi cu membrii familiei Anghel –Anghel Sandu , Anghel Fănica, Anghel Florin ,Anghel Izaura, Anghel Grinică Ion şi Constantin Marius- şi de a se apropia de aceştia ,al.3 şi al.5 c.pen, pe o durată de 2 ani,care începe după executarea pedepsei închisorii conform art.68 al.1 lit.c)c.pen.

Menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă prin încheierea FN din data de 18.06.2015 a Tribunalului Constanţa, rămasă definitivă prin decizia penală nr.154/P/C/din 24.06.2015 a Curţii de Apel Constanţa. Deduce din pedeapsa închisorii stabilită perioada reţinerii, arestării preventive şi a arestului la domiciliu cu începere de la data de 19.06.2014 până la data de 24.06.2015 inclusiv. Condamnă inculpatul Marian Căpățână, la pedeapsa de 3 ani închisoare. Aplică inculpatului Căpăţînă Marian Adrian pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prev.de art.66 al.1 lit.a)(dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice), b) (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), şi n) (dreptul de a comunica cu coinculpatul Băsescu Mircea , şi cu membrii familiei Anghel –Anghel Sandu , Anghel Fănica, Anghel Florin ,Anghel Izaura , Anghel Grinică Ion şi Constantin Marius- şi de a se apropia de aceştia ,al.3 şi al.5 c.pen, pe o durată de 2 ani,care începe după executarea pedepsei închisorii conform art.68 al.1 lit.c)c.pen,.

Menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă prin încheierea FN din data de 18.06.2015 a Tribunalului Constanţa, ,rămasă definitivă prin decizia penală nr.154/P/C/din 24.06.2015 a Curţii de Apel Constanţa. În baza art.72 c.pen; Deduce din pedeapsa închisorii stabilită perioada reţinerii, arestării preventive şi a arestului la domiciliu cu începere de la data de 19.06.2014 până la data de 24.06.2015 inclusiv“.

Tribunalul Constanța a dispus confiscarea de la inculpaţi, în folosul statului, a sumei de 265.000 euro și a menținut măsura asiguratorie a sechestrului instituit pe bunurile imobile și mobile aflate în proprietatea inculpaților. Totodată, magistrații au respins, ca nefondată, cererea formulată de Anghel Florin de restituire a sumei de 600.000 euro.

Traian Băsescu, REACŢIE la condamnarea fratelui său, Mircea: Este decizia unei instanţe, nu trebuie comentată public

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri dimineaţă, că decizia Tribunalului Constanţa nu trebuie comentată public, când a fost întrebat despre sentinţa pronunţată în primă instanţă în dosarul fratelui său, Mircea Băsescu. Acesta a precizat că "justiţia se priveşte într-un ansamblu mult mai larg". Solicitat să comenteze hotărârea instanţei, fostul şef de stat a răspuns pentru PSnews: "Comentariul e limpede: este decizia unei instanţe, nu trebuie comentată public, ci doar să facă apel, adică să utilizeze căile legale. Asta-i tot". Traian Băsescu a adăugat că "nu face aprecieri legate de justiţie pe o hotărâre a Tribunalului Constanţa". "Nu fac aprecieri legate de justiţie pe o hotărâre a Tribunalului Constanţa. Justiţia se priveşte într-un ansamblu mult mai larg. Dar, legat de fratele meu, ăsta-i răspunsul", a menţionat fostul preşedinte.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218