REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mircea Băsescu a fost TRANSFERAT: beneficiază de regim deschis

Mircea Băsescu a fost TRANSFERAT: beneficiază de regim deschis

Replica API 21 februarie 2017 | 00:02 417

Ce beneficii are?

Ce beneficii are?

Mircea Băsescu a fost transferat la Secția exterioară Valu lui Traian din cadrul Penitenciarului Poarta Albă și asta pentru că beneficiază de un regim de detenție mult mai lejer, deschis. Decizia a fost luată de o comisie din cadrul penitenciarului.

"A fost analizat de către comisie, există o comisie la nivelul penitenciarului pentru stabilirea regimului de detenție. Dânsul a îndeplinit toate condițiile și fost trecut la regim deschis, la cel mai permisiv", a declarat, pentru "Replica", Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă. Potrivit legii, regimul deschis se aplică inițial persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de cel mult un an. În mod excepțional, natura și modul de săvârșire a infracțiunii, persoana condamnatului, precum și comportarea acesteia până la stabilirea regimului de executare pot determina includerea persoanei condamnate în regimul de executare imediat superior ca grad de severitate, în condițiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi. Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim deschis sunt cazate în comun, se pot deplasa neînsoțite în zone prestabilite din interiorul penitenciarului, pot presta munca și pot desfășura activități educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică și asistență socială, moral-religioase, instruire școlară și formare profesională, în afara penitenciarului, fără supraveghere, în condițiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi. Menționăm că fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a depus o cerere prin care solicită eliberarea condiţionată şi este pe cale să o obţină. Mai exact, Judecătoria Medgidia a acceptat-o zilele trecute. Dar decizia nu este definitivă și urmează a se judeca contestația, la Tribunalul Constanța. Amintim că, la data de 16 iunie 2016, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, să fie condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, iar Marian Căpăţână, la 3 ani cu executare. Decizia a fost definitivă. Iniţial, pe 8 ianuarie 2016, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Mircea Băsescu la 4 ani cu executare, iar pe Marian Căpăţână, la 3 ani. Dar decizia nu a fost definitivă şi a urmat apelul, Mircea Băsescu fiind rejudecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai cretinilor am scris exact ce magistratura avem : Ce va incomodea-za ?
0
1
Tiganii asteapta cu nerabdare intalnirea cu jigodia asta !
3
1
Dale bani tigani
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367