REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Mircea Băsescu rămâne în AREST

Mircea Băsescu rămâne în AREST

Replica API 27 iunie 2014 | 13:44 100

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins contestaţia lui Mircea Băsescu în ceea ce priveşte măsura arestului preventiv, la data de 27 iunie. Prin urmare, se va întoarce după gratii. Menţionăm că acesta fusese arestat în urmă cu o săptămână, de Tribunalul Bucureşti, în dosarul anchetat de DNA, fiind acuzat de membrii familiei lui Bercea Mondial, de trafic de influenţă. Aceeaşi soartă o are şi Marian Căpăţînă, urmând să stea şi el după gratii timp de 30 de zile.

În urmă cu o săptămână, fratele şefului statului a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat, de către membrii familiei lui Bercea Mondial, de trafic de influenţă. Însă, totul a izbucnit la sfârşitul lunii mai a acestui an, procurorii anticorupţie din Constanţa organizând un flagrant în biroul lui Mircea Băsescu, ca urmare a unei plângeri pe care fratele preşedintelui a depus-o împotriva rudelor interlopului Bercea Mondial (pe numele real Sandu Anghel). Fiica lui Bercea, ginerele şi un minor de 17 ani au fost acuzaţi de şantaj, Mircea Băsescu susţinând că respectivii îl ameninţau că, dacă nu le dă o anumită sumă de bani, vor face publice presupuse fapte de corupţie, şi anume că a primit bani pentru a obţine o soluţie favorabilă în dosarul interlopului. Ginerele lui Bercea a ajuns în arest, după care cei trei au fost trimişi în judecată, la Tribunalul Constanţa, iar urmarea a fost de-a dreptul surprinzătoare: fiul lui Bercea, Florin Anghel, a făcut plângere împotriva lui Mircea Băsescu, acuzându-l pe acesta de trafic de influenţă. Dosarul a fost preluat de DNA Bucureşti, Băsescu fiind arestat. Totodată, menţionăm că arestat în acelaşi dosar a fost şi Marian Căpăţînă, care ar fi intermediat banii.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369