REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mircea Diaconu: Eu nu am nici o doctrină şi de aceea am îndrăznit să candidez la prezidenţiale

Mircea Diaconu: Eu nu am nici o doctrină şi de aceea am îndrăznit să candidez la prezidenţiale

Replica API 17 octombrie 2019 | 02:17 488

Mircea Diaconu

Candidatul independent la alegerile prezidenţiale, Mircea Diaconu, a declarat, miercuri, cu ocazia unei întâlniri cu alegătorii la Vaslui, că este cu adevărat independent, deşi este susţinut de partide politice.

El a afirmat că din 2014 de când a candidat pentru Parlamentul European, a activat numai ca independent, exersând acest statut într-un grup politic şi într-o lume politică.

"Cred şi bănuiesc că am acte să pun pe masă, că sunt singurul care e independent cu acte. (...) Un independent nu trebuie să fie un paria. Un independent este o specie care poate să fie şi trebuie să fie extrem de interesată de subiectele de tip politic, civic, dar care nu este încazarmată într-o doctrină. Despre asta e vorba şi statutul meu exact acesta este. Eu nu am nicio doctrină şi de aceea am îndrăznit să candidez la prezidenţiale. Teoretic şi constituţional nu trebuie să aibă nicio doctrină un preşedinte, nu e partizan - deci fără doctrină, nu e politic - deci fără partid. Acesta sunt eu în clipa asta, iar ceilalţi nu sunt. Exact asta nu sunt. Sunt grupuri de partid cu preşedintele lor, care participă la alegeri", a declarat Mircea Diaconu.

El a precizat că este susţinut de anumite partide şi că are nevoie de acest sprijin doar din punct de vedere logistic, deoarece "independentul pur în România, cu legile noastre, este sortit eşecului".

Mircea Diaconu a subliniat că viaţa politică a României este caracterizată de violenţă şi că preşedintele nu îşi exercită, aşa cum ar trebui, rolul de arbitru.

"Acum, situaţia specifică României este dezarmantă pentru că războiul, violenţa între părţi au ajuns la maxim şi în clipa în care una dintre aceste părţi aflate în alegerile prezidenţiale cu partidul său câştigă aceste alegeri, (...) de mâine începe războiul cu cealaltă parte. Vedeţi bine ce-i în Parlament acum, exact în sensul acesta: al ruperii, al violenţei, al luptei politice fără arbitru. Această luptă politică trebuie să aibă o formă de arbitraj nepartinic, nepărtinitor, neutru şi asta trebuie să fie preşedintele. Din păcate, exact preşedintele nostru de astăzi, mă tem că şi cel de ieri, nu mă tem ştiu sigur că şi cel de ieri şi cel de astăzi, s-au introdus în lupta politică exact ca motor, nu ca un calmant", a mai spus Diaconu.

El a evitat să ofere un răspuns când a fost întrebat pe cine vede în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

"Nu văd pe nimeni. Dacă aş fi foarte înalt, m-aş ridica, m-aş uita şi aş vedea turul doi. Eu fiind mai scund un pic, nu văd nimic în turul doi", a spus candidatul.

Mircea Diaconu a participat, miercuri, la o întâlnire cu cetăţenii în Piaţa Centrului Civic din municipiul Vaslui, fiind însoţit de reprezentanţi ai conducerilor Pro România şi ALDE la nivel judeţean. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai prostule, du-te dracului si nu te mai baga in seama pe aici ca te faci de cacat! Hai, mars repede la ma-ta pe centura!
0
0
Are pensie de merit....noi avem de prinprejur.....
1
2
Politician esti si mai mediocru .
3
1
Mai Mircea tu ori esti prost ori ii faci prosti pe toti romani.Cum sa fii independent ma cand te tine in brate un dinozaur de talia lui Dan Voiculescu,pai asta nu este PETROV cum ii spuneti voi lui BASESCU,astuia uni securisti ca PETROV ii dadeau raportul.Pacat pentru ca ai aruncat cu noroi in cariara ta artistica.
4
1
Pentru ca nu este un individ asemanator scursurilor agresive ,inculte si tradatoare de tara.acest om chiar nu are sanse sa fie votat de o majoritate . De unde minte si intelegere ? Romanilor le plac meltenii,indivizii care indeamna la violenta si la smecherii de doi lei,care-si coboara limbajul la nivelul broastei. Cu putin tupeu,atata cat sa se inscribe la cursa presidentiala,ar castiga milioane de voturi si interlopii. Romanii nu inteleg civilizatia ,oamenii culti sunt de injurat,ticalosii de Laudat. Romanii merita exact ce au avut pana acum,nu pe cineva cu calitati.
1
4
Ce doktrina poti sa ai cand pe tine scrie clar HAZNAUA 3! Acolo ai dospit, de-acolo te-a scos voiculescu sa-i reprezinti interesele ca doar nu o sa te creada careva ca tu esti de capul tau! sa fim seriosi...Te-a umplut voiculescu de bani ca si tu sa-i plimbi vorbele si sa-i aperi hotiile, tu si karikatura ailalta de grphini, amandoi doua nevoi..
3
1
ce doctrina si la papagalul asta ? el cauta sa imite niste personaje in actorie dar e mediocru , sa conduca o tara ? cred ca e nebun , la Socola cu el .
3
1
imi este rusine de rusinea acestui actoras de doi bani, plantat ca europarlementar si acum, in prostia lui, viseaza cai verzi pe pereti. Este momeala tuturor nulitatilor ce nu reusesc sa dovedeasca - au fost votati ptr si cu un scop si s-au ocupat de cinci ani numai de justitie si de imbuibarea lor. Sa crapati cu totii si sa nu uitati de pensiile speciale. Oricum ingerii din rai- ajunsi acolo din nesimtirea voastra v-a vorda cosmaruri si pe lumea cealalta
3
1
n-am nici rima-nici doctrina-cand ma-ncrunt -trag o basina
3
1
si va place iohanis??? bleeeeh ne meritam soarta!!!
1
5
Mai bine iti vedeai de rolurile tale penibile, marioneta ce esti!
4
1
Cine te crede actorasule ?? Te-ai inhaitat cu ponta si tariceanu.... CA SA CE ?! A, da ... sa joci teatru, dar nu mai tine... ne-am prins, TRADATORULE. Iti faceai veacul pe la antene, ANTENISTULE, latrinistule. Ajunge! Pleaca!
5
1
Si cu ce oferta politica candideaza? Ce intentioneaza? Politica tradatoare de tip pontea si tradiceanu? Se stie ca actorii joaca teatru.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218