REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mircea Diaconu: Premierul nu îl decide preşedintele României; îl decide jocul politic

Mircea Diaconu: Premierul nu îl decide preşedintele României; îl decide jocul politic

Replica API 18 octombrie 2019 | 03:03 497

Mircea Diaconu

Candidatul independent la alegerile prezidenţiale, susţinut de către Pro România şi ALDE, Mircea Diaconu, a atras atenţia, joi, asupra faptului că nu preşedintele României este cel care decide premierul.

Diaconu a declarat, în cadrul unei întâlniri cu electoratul din Botoşani, că primul-ministru este decis "de jocul politic", iar şeful statului este cel care "dă greutate" prin jurământul de credinţă depus în faţa sa.

"Premierul nu îl decide preşedintele României. Îl decide jocul politic şi mai ales votul cetăţenilor. De acolo decurge un prim-ministru şi e vorba de o asumare a unui partid care a câştigat alegerile. El desemnează, el numeşte, el mizează pe unul dintre dânşii. Acela este semnalat preşedintelui, care e obligat, apropo de ce se întâmplă astăzi, să detecteze o posibilă majoritate cu bună credinţă şi, abia după ce există majoritatea asta cu bună-credinţă şi solidă, ea spune cine trebuie să fie prim-ministru, el îl desemnează, ei fac guvernul, guvernul şi programul de guvernare", a afirmat Diaconu.

El a comparat desemnarea premierului cu o căsătorie, la care ofiţerul de stare civilă nu alege unul dintre soţi, ci doar consfinţeşte decizia acestora.

"Nu preşedintele face numirea asta. El îi dă greutate, prin actul final, jurământul şi aşa mai departe. Exact ca la căsătorie. Nu ofiţerul stării civile îţi alege nevasta. Ţi-o alegi tu singur şi vii la el, iar el cu autoritatea lui zice: 'Poftim! Sunteţi de azi înainte soţ şi soţie'", a mai adăugat candidatul Mircea Diaconu. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sunt actori si actori, una este sa convingi si alta sa fii plantat- oare de ce comentati cand stiti f bine in ce imprejurare a ajuns acest mascarici europarlamentar, iar acum, culmea nesimtirii, se viseaza presedinte
4
1
iohanis ce a facut de-l pupati atat in kur? ce daca e actor, SUA nu a avut presedinti care au fost actori? Il votez pe diaconu si in turul doi votez impotriva lui iohanis indiferent cine va fi!!!
2
4
Karikatura asta deom si cumpanasu, alta hahalera sunt iepurasii psd-ului! Alearga si ei poate..poate prosteste pe careva sa-i voteze ca sa verse apoi in poala veoricai niste muraturi stricate!
4
2
hopa si mascariciul asta cu pareri . De unde ai mai invatat-o si pe asta ? Tu si politica , o diferenta intre cer si pamint. Treci la cotetz baiete.
6
4
Pleaca mai, actorasule! Esti la furat de voturi. Esti un actoras mediocru si un politicia VARZA. Te-ai bagat in politica: te mananca porcii ! Latrinistule, ti-ai facut veacul pe la antenisti, la gadea. Esti omul lui voiculescu, dar dansezi cu ponta si tariceanu. Curva NOTORIE ce esti!
7
4
Teorii. Constitutia a fost fortata de Base iar acum de neamt. Asa ca ... Vise.
2
8
Ai votul meu in primul tur
4
7

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367