REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mircea Dobre a explicat de ce candidează la Primăria Constanţa: Îmi asum absolut tot

Mircea Dobre a explicat de ce candidează la Primăria Constanţa: Îmi asum absolut tot

Replica API 27 ianuarie 2020 | 00:08 360

Victor Ponta s-a aflat miercuri, 22 ianuarie, la Constanța pentru a anunța candidații Pro România la Primăria Constanta și Consiliul Județean. La eveniment au participat mai mulți membri ai formațiunii politice, printre care și Mircea Dobre, candidatul Pro România la Primăria Constanța.

Dacă Mircea Dobre a fost desemnat să intre în cursa pentru primărie, Răzvan Filipescu se va lupta pentru șefia Consiliului Județean. „Ne dorim ca orașul de la malul mării să fie un oraș al cetățenilor, un oraș liber și mult mai prosper” a transmis Victor Ponta.Tot acesta a mai adăugat faptul că nu mai susține nici un partid politic și că vrea ca partidul Pro România să fie „soluția de ieșire” a cetățenilor. Soluția de ieșire de sub hoție și nedreptate. Victor Ponta a mai precizat și faptul că va susține personal toți candidații la primăriile reședință de județ și candidații la Consiliul Județean.

La eveniment au participat aproximativ 300 de membrii din județele vecine.

Mircea Dobre a vorbit despre Cazinou

„Îi mulțumesc lui Victor Ponta că este alături de noi și că mi-a oferit șansa să candidez la Primăria Constanța. După o perioadă de timp, mai exact 21 ani de politică, mulți au întrebat de ce aș vrea să candidez la Primăria Constanța, însă pentru mine este o funcție extrem de importanntă și o responsabilitate foarte mare să candidez la primăria reședință de județ însă eu îmi asum absolut totul. Vreau să vă aduc aminte de anul 2016, momentul în care eram șeful de campanie al actualului primar și vreau să spun că am susținut echipa în acel moment pentru că făceam parte din ea însă, din păcate, umanitatea care era dorită, nu a fost implementată în municipiul Constanța și poate, mai degrabă a fost vorba de incompetență. Prima dovadă de incompetență a fost Cazinoul, chiar dacă recent a fost semnat contractul, în timp, s-ar putea să auzim că firma care se ocupă de reabilitare să dea faliment. Al doilea monument al incompetenței este primăria. Pe atunci viceprimar și acum primar, Decebal, putea să vină cu inovații pentru a transforma primăria și acest lucru nu s-a întâmplat. Actuala conducere a primăriei se mai ocupă acum, de o asfaltare, de niște pavele iar eu consider că acestea țin de normalitate, nu de inovație. Consider că ar trebui să ieșim din sfera asta a normalității și să ne ocupăm de proiecte mari pentru că au trecut atâția ani de la Revoluție și ar trebui să ne ocupăm de acestea. De exemplu, cele 3 piețe foarte mari ale municipalității și anume Piața I.L.Caragiale, Piața Griviței și Piața Tomis 3. Am vorbit cu cei de la București despre acestea, le-am desenat și îmi doream asigurarea și sistematizarea coerentă a zonei, spațiile verzi care lipsesc cu desăvârșire municipiului însă, din păcate aceste proiecte nu s-au realizat și nu știm de ce și încă așteptăm și noi să ni se spună de ce nu se poate” a transmis Mircea Dobre.

Mircea Dobre a punctat nerealizările municipalității, până la acest moment.

„La Constanța, noi am hotărât că ar trebui să existe un program al municipalității, un program pentru municipiu și în aprilie 2019, am lansat în timpul alegerilor europarlamentare un manifest pentru Constanța. Mă bucur foarte tare că primăria a citit cu atenție acest manifest pentru Constanța, dar ce să vezi că s-au oprit la primul punct. Astfel, primul punct este „Pro învățământ” care se referă în primul rând la transportul școlar. Am înțeles că municipalitatea a decis ca, din luna februarie, să facă doar trei rute de transport școlar. Eu nu am văzut să se discute despre un Spital de Pediatrie, cu toate că acesta ar fi foarte important pentru municipiu. Ei nu au fost în stare nici să realizeze un Registru al Spațiilor Verzi, însă anul acesta anunță că îl vor prezenta și pe acela. Ministrul Dezvoltării s-a deplasat la Constanța și anunța cu surle și trâmbițe faptul că vor realiza un stadion. Da, se știe clar că îl vor anunța și pe acesta dar doar desenul, la fel cum au făcut și cu Sala Polivalentă, de care ar trebui să se ocupe mai întâi pentru că din momentul în care s-a semnat contractul, mai exact, din iunie 2016, nu s-a mai întâmplat nimic. Trebuie să subliniez un lucru, și anume faptul că toate aceste proiecte, stadionul, sala polivalentă și refacerea Cazinoulul sunt „realizările” primăriei și eu cred că ar trebui să răspundă pentru acestea. Eu consider că este momentul ca primăria să se întoarcă cu fața la cetățean și cei care vor câștiga alegerile în municipiul Constanța să facă la fel, să se întoarcă cu fața la om, să se lucreze în interesul lor. Trebuie să se înțeleagă foarte clar faptul că lucrurile sunt ale lor și sunt făcute pentru ei, nu pentru primărie. Cred că trebuie să terminăm o dată pentru totdeauna cu aceste sedii închiriate ale Primăriei, pentru ca fiecare cetățean să se ducă într-un singur loc. Ar trebui ca toate birourile ce reprezintă partea de dezvoltare, avize și autorizații pentru să fie la un loc, să fie ca în București unde locul este mult mai mic însă angajații se descurcă foarte bine. În plus de asta, unde sunt poziționate aceste sedii în Constanța, nu există locuri de parcare” a mai spus Mircea Dobre.

”În încheiere, eu țin să vă mulțumesc și cred că este momentul ca Pro România, organizația municipiului Constanța să demonstreze mult mai mult față de ce s-a realizat până acum. Noi suntem o echipă unită și am fost tot timpul cu un pas în fața celorlalți” a conchis candidatul Pro România, Mircea Dobre.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614