REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mircea Dobre: CONSTANŢA a rămas BLOCATĂ din cauza deciziilor greşite luate de primărie. VIDEO

Mircea Dobre: CONSTANŢA a rămas BLOCATĂ din cauza deciziilor greşite luate de primărie. VIDEO

Replica API 1 august 2020 | 23:59 1715

Coordonatorul Pro România, Mircea Dobre, candidat la Primăria Constanţa, împreună cu secretarul general adjunct, Răzvan Filipescu, candidat la preşedenţia Consiliului Judeţean Constanţa, au susținut vineri, 31 iulie a.c., o conferință de presă în incinta hotelului Del Mar, din stațiunea Mamaia. Pe lângă prezentarea candidaţilor la funcţia de primar în localităţile Cobadin, Crucea și Mihail Kogălniceanu, deputatul Mircea Dobre a dezbătut problemele de infrastructură cu care se confruntă orașul Constanța, dar și probleme naționale.

Dezvoltatorii şi constănţenii se află în conflict

Potrivit lui Dobre, autorităţile locale ar trebui să ia exemplu de la localităţile mai mici precum Ovidiu, Agigea sau Cumpăna care s-au extins către municipiu. Deputatul consideră că există un conflict între marii dezvoltatori şi cetăţeni, alimentat de deciziile greşite din punct de vedere a dezvoltării oraşului, luate de primărie. “Constanţa a rămas blocată. Cred că este momentul ca un Consiliu Local viitor să-şi asume responsabilitatea în aşa fel încât municipiul să se extindă. Să realizeze PUZ-uri, să treacă terenuri din extravilan în intravilan pentru a atage investitori”, a precizat Dobre.

Proiecte bazate pe o dezvoltare durabilă

Proiectul propus de Pro România Constanţa include soluții aplicabile printr-un proiect integrat, de dezvoltare durabilă, bazat pe viziunea dezvoltării pe termen scurt, mediu și lung a Municipiului Constanța și a zonelor limitrofe.

Pro România Constanţa propune câteva proiecte de implementat într-un termen cât mai scurt: conexiunea zonei logistice și industriale cu autostrada, pentru a decongestiona traficul greu pe o rută mai scurtă, dinspre și către autostradă (trecerea pe sub autostradă se poate realiza și există deja un pod); conexiunea zonei Tomis Plus cu autostrada, la nodul rutier dinspre Poiana (nod rutier deja amenajat); Realizarea centurii – alternativa de circulație – pentru Bulevardul Aurel Vlaicu, întotdeauna foarte aglomerat; conexiunea zonei km 4-5 cu și a zonei Veterani cu autostrada; realizarea unui bulevard pe direcția nord-sud, între zona Tomis Plus și zona Vivo-Kaufland-Ștefăniță Vodă; lărgirea străzii Ștefăniță Vodă, până la Strada Soveja; conexiunea zonei Vivo cu strada Soveja, la sensul giratoriu din zona Eden; introducerea în intravilan și reglementarea unor suprafețe de teren, în faze etapizate, pe suprafețe cu mai multe zone funcționale și dotări publice, pentru a oferi un cadru urban nou, armonios și sănătos pentru comunitate.

“Asta înseamnă să omorâm ce a mai rămas din economia românească”

Pe lângă proiectul de dezvoltare a infrastructurii din Constanţa, Mircea Dobre a abordat în cadrul conferinţei şi problemele cu care se confruntă întreaga ţară şi anume, pandemia de coronavirus, purtarea obligatorie a măştii de protecţie, dar şi criza ivită recent, legată de îngrădirea accesului pe plajă a celor care nu pot prezenta documente prin care să se legitimeze. Acesta consideră acţiunile desfăşurate de către Guvernul Orban ca fiind împotriva populaţiei şi a operatorilor economici. “La plajă plecăm cu o traistă de documente după noi ca să vedem dacă avem voie să facem plajă. Ce se întâmplă cu bunicii care merg la plajă împreună cu nepoţii? Asta înseamnă să omorâm ce a mai rămas din economia românească”, a declarat deputatul.

“Cred că e vorba de bun simţ ca să respecţi o lege”

Legat de purtarea obligatorie a măştilor de protecţie, coordonatorul Pro România trage un un semnal de alarmă şi susţine că Ordonanţa de Urgenţă nr. 78/2020, în care se specifica faptul că se vor acorda măşti gratuite persoanelor defavorizate, celor cu venit minim pe economie şi pensionarilor, nu a fost implementată de către autorităţile locale. “Cred că e vorba de bun simţ ca să respecţi o lege”, a mai adăugat candidatul la funcţia de primar al Constanţei.

VIDEO:

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218