REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mircea DOBRE îi arată obrazul lui FĂGĂDĂU şi pentru PARCUL de la Casa de Cultură!

Mircea DOBRE îi arată obrazul lui FĂGĂDĂU şi pentru PARCUL de la Casa de Cultură!

Replica API 5 septembrie 2020 | 00:24 1674

MirceaDobre, candidatul ProRomânia la funcția de primar al municipiului Constanța, a susținut vineri, 4 septembrie, o conferință de presă în incinta hotelului Del Mar din stațiunea Mamaia. În cadrul conferinței au fost discutate problemele cu care se confruntă România, dar mai ales orașul Constanța, în prezent.

Mircea Dobre a prezentat în cadrul conferinței soluțiile care ar rezolva problemele cetățenilor din oraș, în cazul în care ar câștiga alegerile locale ce au loc pe data de 27 septembrie. Astfel, printre problemele ce s-ar rezolva prin implementarea proiectelor echipei lui Dobre se numără aglomerația de mașini de pe arterele Constanței, lipsa locurilor de parcare, ocuparea trotuarelor destinate circulației pietonale de către mașini, lipsa spațiilor verzi, dar și altele.

Zona Casei de Cultură se află în prim-plan

Echipa Pro România propune reamenajareaparcului de la Casa de Cultură, din Constanța. Cu o suprafață ce cuprinde doua hectare, acest parc va readuce constănțenilor oaza de liniște de altă dată. Potrivit declarațiilor făcute de Mircea Dobre, în ultimii 20 de ani autoritățile locale au uitat de această zonă. "Cele două partide care au condus Constanța în ultimii 20 de ani au uitat de acest parc. Nimeni nu s-a uitat la el", a precizat candidatul la funcția de primar al Constanței. Un alt proiect vizează Aleea Daliei. Acolo, echipa Pro România intenționează să reamenajeze un loc de joacă cu o suprafață de 600 de metri pătrați.

Conform declarațiilor, și acesta a fost lăsat de izbeliște în ultimii ani. De asemenea, pe Aleea Daliei sunt prevăzute și două parcări supraterane ce ar creea 356 de noi locuri de parcare. Un a treilea proiect este dedicat Aleei Violetelor, acolo unde ar urma să fie construite alte două parcări subterane, de 172 de locuri de parcare.

Cartierul Inel II, uitat și el de autorităţi

În cadrul conferinței, Mircea Dobre a amintit si de cartierul Inel II, o zona interesantă, potrivit acestuia. "Vă spun sincer că am fost și am discutat cu cei care locuiesc acolo și au spus că pe acolo nu a călcat niciodată niciun membru al autorităților locale. Nu cred că cetățenii mint", a mai adăugat Dobre. În plus, coordonatorul Pro România Constanța a vorbit și din propria experință întrucat a menționat că în perioada în care a fost membru al PSD, nimeni din partid nu a călcat în cartierul respectiv. Potrivit proiectului prezentat în cadrul conferinței, în Inel II ar urma să fie construite şase parcări supraetajate, cu un număr total de 1.646 de locuri, una dintre ele urmând a fi construită între blocurile de pe străzile Prieteniei, Solidarităţii şi Dreptăţii.

"Cred că între blocuri nu se pot construi alte blocuri. Este un teren de un hectar acolo şi cred că putem amenaja o parcare în formă de L, cu un parc deasupra", a precizat Dobre. În plus, acesta a declarat că actualul primar al Constanţei, Decebal Făgădău, nu a luat măsurile potrivite care să ducă la dezvoltarea orașului.

VIDEO:

Cod mandatar financiar: 21200010

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614