REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Mircea Dobre: Ne dorim ca tinerii şi toţi românii să rămână în ţară

Mircea Dobre: Ne dorim ca tinerii şi toţi românii să rămână în ţară

Replica API 29 noiembrie 2016 | 00:09 266

Candidatul PSD la Parlamentul României,

Candidatul PSD la Parlamentul României,

Mircea Dobre

Social-democratul Mircea Dobre candidează pentru încă un mandat de parlamentar. Are, în momentul de faţă, mai multe proiecte pe care doreşte să le susţină în Parlament şi a explicat, în cadrul unui interviu, şi care sunt aşteptările sale după alegerile din data de 11 decembrie.

Reporter: Candidaţi pentru al doilea mandat la Camera Deputaţilor. De ce vă doriţi încă patru ani în Parlamentul României?

Mircea Titus Dobre: În primul rand, mai am 40 de proiecte care sunt pe procedura parlamentară şi doresc să le duc la bun sfârşit. Unul din proiectele importante este cel privitor la transmiterea Stadionului Farul din Constanţa de la Ministerul Tineretului şi Sportului în domeniul Public al Municipiului Constanţa. Alte proiecte importante vizează modificarea legii 31/1990 privind societăţile comerciale, completarea legii 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor şi proiectul de lege privind decontarea serviciilor medicale pentru fertilizarea in vitro şi embrio-transfer.

Rep.: Sunteţi iniţiatorul legii impozitului specific, o lege de impact pentru investitorii din turism şi alimentaţie publică. De ce era necesară această lege?

M.T.D.: Prin această lege se urmăreşte stabilitatea financiară a economiei prin asigurarea unui tratament fiscal echitabil care să respecte principiul proporţionalităţii. Această nouă modalitate de impozitare, aplicabilă agenţilor economici din sectorul turistic şi alimentaţie publică, înlocuirea impozitului pe profit cu acest impozit specific, va conduce la promovarea unei etici în afaceri, prin eliminarea concurenţei neloiale, creşterea conformării voluntare şi stimularea investiţiilor. Programul pe care Partidul Social Democrat îl propune electoratului la aceste alegeri parlamentare este unul stufos, cu detalii pe fiecare sector în parte.

Rep.: Care sunt, din punctul dumneavoastră de vedere, domeniile prioritare pentru România următorilor patru ani?

M.T.D.: Toate sectoarele de activitate sunt importante pentru dezvoltarea economică a României, dar, noi urmărim, prin acest program de guvernare, să fie mai mulţi români în clasa de mijloc şi să aducem creştere economică în buzunarele românilor. Ne dorim ca tinerii şi toţi românii să rămână în ţară pentru că aici au un viitor mai bun. Am avut rezultate pentru români între 2012 şi 2015, o vom face din nou.

În perioada respectivă de guvernare am crescut salariul minim pe economie cu 50%, de la 700 la 1050 de lei și ne propunem, pentru următoarea perioadă de guvernare, să îl creștem cu 40%, de la 1250 la 1750 de lei. În aceeași perioadă, 2012-2015, salariile bugetarilor au crescut cu 66% iar acum ne propunem majorarea salariilor acestora cu 56%. Pensiile au crescut între 2012-2015 cu 19% și propunem creșterea acestora pentru 2017-2020 cu 60%. Din prezentarea măsurilor de mai sus, rezultă că pentru 2017-2020 Partidul Social Democrat nu are o abordare populistă și exagerată, cum susțin contracandidații noștri, din contră, ne conferă legitimitate, prin faptul că demonstrăm că am făcut așa ceva când am fost la guvernare. Trebuie să nu uităm că în perioada 2012-2015 România a avut un acord cu Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană preluat de la guvernarea PDL, care acum se află în noul PNL, iar prin acest acord era stabilit pragul maxim de alocare din Produsul Intern Brut pentru salarii și pensii.

Rep.: Ce așteptări aveți după alegerile din 11 decembrie?

M.T.D.: Așteptările nostre sunt legate de voturile constănțenilor, românilor, pentru că Partidul Social Democrat a mai reușit să ridice această țară, guvernarea nostră pregătind accesul României în Uniunea Europeană. Mai târziu, în guvernarea 2012-2015, am reușit să readucem țara pe creștere economică și să creștem nivelul de trai al românilor. Salariile și pensiile au crescut, România a ieșit din criza economică, au fost redeschise spitale și foarte multe școli au fost modernizate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369