REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mircea Dobre se pregăteşte să facă afaceri cu Armata

Mircea Dobre se pregăteşte să facă afaceri cu Armata

Replica API 6 iunie 2011 | 00:00 186

După ce a dat corn şi lapte la Ministerul Învăţământului,

După ce a dat corn şi lapte la Ministerul Învăţământului,

Consilierul PSD Mircea Dobre, deţinătorul societăţii "Dobre & Fiii", specializată în fabricarea produselor de morărit, panificaţie, patiserie şi cofetărie, nu ratează nici o licitaţie de pe urma căreia şi-ar putea "îngrăşa" conturile din banii statului. Se ştie că, de ani buni, fondurile guvernamentale pentru programul "Laptele şi cornul" sunt adjudecate de familia Dobre şi, chiar dacă au existat fel şi fel de reclamaţii, conform cărora firma consilierului constănţean nu respectă contractele şi termenele de livrare a produselor de panificaţie, acesta pare să fie în cărţi şi pentru următoarele licitaţii.

În momentul de faţă, societatea "Dobre şi Fiii" şi-a propus să pună mâna şi pe un contract cu Ministerul Apărării Naţionale, în vederea alimentării Unităţii Militare 02022 din Constanţa cu "pâine albă feliată tip toast", serviciu care i-ar aduce încasări generoase. Numai că planurile pesedistului sunt umbrite de teancurile de contestaţi semnate de colegii de breaslă. Recent, Dobrogea Grup, unul din cei mai importanţi producători din sectorul morărit-panificaţie din România, şi Ned Com, un SRL administrat de Cristian Leonardo Nedelcu şi Dragoş Adrian Pitu, au solicitat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor anularea rezultatului licitaţiei organizată de Ministerul Apărării Naţionale şi reluarea acesteia cu funcţionarea corectă a sistemului electronic de achiziţii publice, dar şi declararea neconformă a ofertei depusă de Mircea Dobre. Pentru soluţionarea contestaţiilor, având în vedere că acestea au fost formulate în cadrul aceleaşi proceduri de atribuire a contractului, reprezentanţii Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor au procedat la conexarea lor şi au respins ca inadmisibilă contestaţia celor de la Dobrogea Grup, dar au admis-o pe cea de la Ned Com, vizând anularea procedurii licitaţiei fără ca oferta celor de la "Dobre & Fiii" să fie respinsă.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218