REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mircea DOBRE: Spitalul Județean Constanța a RĂMAS fără TESTE COVID-19

Mircea DOBRE: Spitalul Județean Constanța a RĂMAS fără TESTE COVID-19

Replica API 11 iulie 2020 | 12:41 2380

Mircea Dobre, deputat de Constanța, a ridicat mai multe semne de întrebare asupra vizitei lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, efectuată în cursul acestei săptămâni la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Potrivit parlamentarului, ministrul nu a dat dovadă de transparență și nu a anunțat oficial care a fost scopul vizitei în orașul de la malul mării.

„Dacă tu vii în județul Constanța înseamnă că este o problemă. Ne spune și nouă care este problema? Sau să ne spună președintele Consiliului Județean Constanța, care are Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța în subordine din punct de vedere administrativ. În calitate de cetățeni ai Constanței trebuie să știm ce se întâmplă în acest județ, din toate punctele de vedere. Am o întrebare către ministrul Sănătății, dacă se testează în România și celelalte tipuri de gripă, în afară de COVID-19. Eu știu că nu.”, a declarat deputatul Mircea Dobre.

Mircea Dobre susține că unitatea medicală are zero teste COVID-19 pe stoc

Președinte PRO România Constanța a mai avut și alte întrebări la adresa ministrului Sănătății, dar și către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța și Consiliul Județean Constanța. Mircea Dobre susține că unitatea medicală are zero teste COVID-19 pe stoc.

„Din câte știu, de vreo două săptămâni, Spitalul Județean Constanța nu mai are teste. Este adevărat sau nu? Dacă Spitalul Județean Constanța nu mai are teste, ținând cont de faptul că se află în plin sezon, când numărul populației crește, atunci unde testăm? Unde sunt zecile mii de teste pe care le face Ministerul Sănătății. Oare de ce a venit ministrul Sănătății la Spitalul Județean Constanța? Ați avut vreo informare oficial în acest sens, voi presa?”, a mai afirmat Dobre.

Reprezentanții Spitalului Județean Constanța nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere în acest sens.

Update:

Iată ce au declarat reprezentanții Spitalului Județean Constanța, pentru ziarul Replica, pe marginea acestui subiect: ”Multumită sponsorilor, Spitalul Județean Constanța dispune de un Laborator de biologie moleculară, dotat cu aparatură de înaltă performanță, înființat în luna aprilie. Zilnic efectuăm zeci de teste PCR, atât pentru pacienți cât și pentru personal. În primă fază, în cadrul laboratorului a funcționat un singur echipament, motiv pentru care se efectuau și teste rapide. Ulterior, laboratorul a fost dotat cu încă 2 echipamente. Astfel, capacitatea de testare a crescut și s-a renunțat la achiziția testelor rapide. Astăzi, de exemplu, se vor lucra 72 de teste PCR iar de la înființarea acestui laborator au fost realizate aproximativ 3000 teste PCR. Încă o dată le mulțumim tuturor celor care au sprijinit ți au contribuit în această perioadă la desfășurarea, în siguranță, a activității medicale.”

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218