REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mircea Drăghici: Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor

Mircea Drăghici: Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor

Replica API 16 februarie 2019 | 00:00 142

Mircea Drăghici

Social-democratul Mircea Drăghici a anunţat că a luat decizia de a-şi retrage candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

"Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă şi perseverenţă, dar şi cu sacrificii. Am fost dintotdeauna şi voi rămâne un om de echipă şi vreau să mulţumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere şi susţinere. Îmi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investiţii şi cu o strategie coerentă şi sustenabilă şi pentru acest deziderat voi continua să îmi pun la dispoziţia colegilor sprijinul şi experienţa, indiferent de poziţia sau funcţia în care mă aflu. Cred că e responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor şi a ţării, unde nicio miză personală nu îşi are locul", a scris Mircea Drăghici, sâmbătă, pe Facebook.

Mircea Drăghici îşi retrage candidatura pentru Ministerul Transporturilor, după ce marţi şi Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că îşi retrage candidatura la funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Cei doi au fost propuşi, în noiembrie anul trecut, pentru aceste funcţii de către Partidul Social Democrat, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerile făcute anterior pentru cele două ministere: Ilan Laufer - Dezvoltare Regională şi Lia Olguţa Vasilescu - Transporturi pe motiv că sunt nepotrivite.

Pe 7 decembrie, premierul Viorica Dăncilă anunţa că Guvernul a sesizat la Curtea Constituţională faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor miniştri la Transporturi - Mircea Drăghici şi Dezvoltare Regională - Lia Olguţa Vasilescu.

La începutul lunii ianuarie, Klaus Iohannis a preciza că va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor: "Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de prim-ministru, fiindcă aici avem şi argumente de legalitate, dar avem şi argumente de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de prim-ministru".

Câteva zile mai târziu erau desemnaţi interimarii pentru aceste portofolii şi anume Rovana Plumb la Transporturi şi Eugen Teodorovici la Dezvoltare Regională.

Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici au fost propuşi din nou de prim-ministru pentru aceste funcţii, însă preşedintele Iohannis le-a refuzat.

În această săptămână, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că a decis să îşi retragă candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, după o discuţie cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
alt scamator . ce legatura are omul cu transporturile ? vorba la aia mici de la b1 : budai minsrul muncii campurilor .........de unde ii scoate psd pe acesti nevinovati ? nimeni nu stie
1
0
Bine faci! Pa si la gara, oricum esti pe langa.... politic... sa faci CE ??
1
0
Propun sa-l punem pe Artagea Bogdan ministru. Asa am putea da salarii mari la mai multi care nu vin la munca, am putea face mai multe contracte cu lucrari fictive si Artagea se va imbogati si va ajunge presedinte. Happy end!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367