REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mireille Mathieu va susţine un concert în castelul marchizului de Sade

Mireille Mathieu va susţine un concert în castelul marchizului de Sade

Replica API 17 aprilie 2019 | 00:00 334

Mireille Mathieu

Cântăreaţa franceză Mireille Mathieu, în vârstă de 72 de ani, va susţine un concert pe 26 iulie în ruinele castelului marchizului de Sade în cadrul unui festival organizat în sudul Franţei, au anunţat luni organizatorii evenimentului, citaţi de AFP.

Ultimele ei concerte în Franţa datează din 2014, când artista a sărbătorit împlinirea a 50 de ani de la debutul carierei sale. De atunci, Mireille Mathieu a cântat cu regularitate în străinătate, în special în ţări din Europa de Est. Anul trecut, Mireille Mathieu şi-a lansat cel de-al 44-lea album de studio, ce conţine înregistrări cu arii celebre din muzica clasică.

Renumita cântăreaţă franceză va susţine un concert la sfârşitul lunii iulie în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Festivalului din Lacoste. Înfiinţat în anul 2000 de creatorul de modă Pierre Cardin, proprietarul castelului local ce a aparţinut marchizului de Sade, acest festival este dedicat teatrului, dansului şi artei lirice.

"Mireille Mathieu este o mare vedetă. Eu călătoresc mult şi pot să afirm că ea este starul francez cel mai cunoscut în străinătate. Maria Callas îmi spunea mereu că Mireille este cea mai mare voce a Franţei", a declarat pentru AFP Pierre Cardin, care va împlini vârsta de 97 de ani pe 2 iulie.

"Pentru mine este o mare onoare să cânt în acest sit istoric. Pierre Cardin este un pionier al modei. El este ambasadorul modei franceze în lume. După primul meu concert la Olympia (o legendară sală de spectacole din Paris, n.r.) în 1965, am cântat la o recepţie în reşedinţa lui, în prezenţa lui Georges Pompidou", fost preşedinte francez, a relatat artista franceză.

În cadrul spectacolului pe care îl va susţine în castelul din Lacoste, Mireille Mathieu va interpreta unele dintre cele mai cunoscute piese din repertoriul său.

Construit în secolul al XI-lea, castelul din Lacoste a fost lăsat moştenire în 1716 lui Gaspard Francois de Sade, bunicul celebrului marchiz, care a trăit acolo mai mulţi ani şi a înfiinţat un teatru. Edificiul a fost distrus în timpul Revoluţiei Franceze. Scriitor francez, marchizul de Sade a devenit celebru prin textele sale erotice şi pornografice impregnate cu pasage ce descriau acte de cruzime, care au dus la apariţia termenului de "sadism".

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218