REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mirela Matichescu, despre speculaţiile ultimilor ani: Radu Mazăre nu-şi trimite „protejaţii” la Bucureşti

Mirela Matichescu, despre speculaţiile ultimilor ani: Radu Mazăre nu-şi trimite „protejaţii” la Bucureşti

Replica API 1 februarie 2016 | 08:28 193

De la Turism, la Protecţia Consumatorilor

De la Turism, la Protecţia Consumatorilor

Mirela Matichescu

A surprins pe toată lumea atunci când şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), mai ales că decizia sa a coincis cu momentul numirii Ancăi Nedea în funcţia de preşedinte al aceleeaşi instituţii. S-a vehiculat că cea din urmă ar fi motivul demisiei, însă constănţeanca Mirela Matichescu neagă acest zvonuri, precizând că principalul motiv pentru care a considerat oportun să se retragă din conducerea ANT este neimplicarea partenerilor în acest domeniu. După demisie, Matichescu a fost cooptată în conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), iar noul director de cabinet al preşedintelui ANPC a acordat un interviu cotidianului „Replica”.

Reporter: Cum aţi primit propunerea de a face parte din echipa ANPC?

Mirela Matichescu: Am primit propunerea cu încredere, cu speranţă şi cu dorinţa de a putea contribui la bunul mers al instituţiei. Cu încredere în propriile forţe, pentru că această cooptare a mea în echipa ANPC înseamnă de fapt că am oportunitatea să evoluez profesional şi să aduc un aport în construirea unui cadru cât mai stabil al societăţii româneşti. Totodată, consider că această numire reprezintă şi o recunoaştere a ceea ce este pozitiv în activitatea mea de până acum şi o apreciere a experienţei mele din ultimii ani.

Rep.: Aţi fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism. Care sunt motivele reale pentru care aţi renunţat la funcţie?

M.M.: Turismul, precum am mai spus-o în nenumărate rânduri, merită o mai mare atenţie şi o mai mare susţinere. Ar trebui să fie o cheie importantă, o locomotivă in eforturile de creştere a economiei romaneşti, un contribuitor vital de creare şi menţinere de locuri de muncă, de protecţie a mediului sau de dezvoltare multiculturală. După o perioadă deosebit de interesantă, cu multe realizări şi satisfacţii petrecută la ANT, în care eforturile şi energia echipei cu care am colaborat s-au evidenţiat şi regăsit într-un vârf de rentabilitate şi o creştere reală a indicatorilor din această industrie, am constatat că Turismul este privit cu destulă neîncredere şi, din păcate, este lipsit de susţinerea celor care ar trebui să îi fie parteneri. Anumite proiecte extrem de importante au fost amânate sau neimplementate, acesta fiind principalul motiv pentru care am considerat oportun sa mă retrag din conducerea ANT.

Rep.: S-au făcut tot felul de speculaţii cu privire la demisia dumneavostră, printre care neînţelegerea cu noul preşedinte, Anca Nedea. Lămuriţi acest aspect.

M.M.: Privind acest aspect, aş preciza că nu a fost vorba de nici un fel de neînţelegeri cu preşedintele Anca Nedea, prin simplu fapt că nici măcar nu am avut ocazia să colaborăm în cadrul ANT. Contrar acestor speculaţii, vreau să vă spun că am apreciat buna noastră relaţie profesională încă din perioada când amândouă activam în mediul privat în domeniul turismului. Sunt convinsă că fiecare dintre noi cei care, la un moment dat avem pârghiile necesare de a influenţa pozitiv această industrie a turismului, o vom face cât de bine putem.

Rep.: Sunteţi o femeie de carieră, invidiată, cu certitudine, de foarte multe reprezentante ale sexului frumos. Care este reţeta succesului?

M.M.: Tot ce am realizat până acum mă face să fiu mândră, mai ales ca m-am bazat exclusiv pe propriile mele puteri. Este nevoie de iniţiativă, capacitate de efort, viziune şi, nu în ultimul rând, curaj. Încurajez pe oricine are aceste calităţi să facă pasul în faţă, să facă parte din acest motor al societăţii, să îşi dedice timp şi energie pentru proiecte utile şi pozitive, de care toţi avem nevoie. Cred că succesul vine odată cu munca şi este o recunoaştere, de fapt, a muncii depuse.

Rep.: Cum se îmbină viaţa profesională cu cea de familie?

M.M.: Minunat, să avem rezultate importante în plan profesional şi o viaţă fericită de familie reprezintă idealul omului modern.

Rep.: Care sunt cele mai urâte lucruri care s-au scris, de-a lungul anilor, despre dumneavoastră şi care v-au afectat? De exemplu, nu de puţine ori aţi fost catalogată drept „proteja lui Radu Mazăre“.

M.M.: Din fericire, sunt posesoarea unei cărţi de vizite atât de transparente şi curate încât nu pot fi spuse lucruri negative în ceea ce mă priveşte. Pot fi spuse doar lucruri neadevărate şi introduse în anumite contexte să pară adevărate. Din acest motiv nu mă poate afecta nimic din ce este menţionat de aceasta mică parte a presei, care, din dorinţa de „senzaţional”, încearcă să îmi atribuie o amprentă care nu îmi aparţine. Consider că pentru oricine ar trebui să fie importantă promovarea performanţei şi a bunelor intenţii, iar când cineva le recunoaşte şi le apreciază nu ar trebui să fie nimic de criticat. Oricum, din câte cunosc eu, acesta nu este un mod de lucru caracteristic domnului Radu Mazăre, şi anume de a trimite protejaţii la Bucureşti.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367