rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 1 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

INTERVIU cu una dintre cele mai apreciate actriţe ale Teatrului de Stat Constanţa

Mirela Pană: 'Bucuria și iubirea le-am căpătat odată cu această profesie și un om când are iubire, este un om împlinit'

Actrița Teatrului de Stat din Constanța, Mirela Pană, este îndrăgostită de orașul de la malul mării, cu toată frumusețea și diversitatea lui și, cu toate că nu este străină de scenele marilor orașe naționale și internaționale, nu ar mai pleca niciodată de lângă iubirea sa, marea. Într-un interviu acordat ziarului „Replica”, actrița povestește cum a început pentru ea povestea cu teatrul, despre satisfacțiile aduse de teatru în viața ei, dar și ce surprize ne pregătește.

Reporter: Pentru început, spuneți-ne vă rugăm ce înseamnă teatrul pentru dumneavoastră, cum ați ales actoria și cum ați debutat în acest domeniu?

Mirela Pană: Teatrul înseamnă nu neapărat o profesie pentru mine. Meseria de actor sau actoria nu este neapărat o profesie sau, dacă ar trebui să o considerăm o profesie, este una una vocațională și atunci o alegi când ai o chemare pentru asta. Eu nu am simțit asta din primele momente, am terminat liceul Pedagogic - secția Filologie-Istorie și mi-aș fi dorit foarte tare să fiu profesor de istorie. Am avut o încercare la Cluj care nu s-a concretizat și rămăsesem ancorată în profesia pedagogului, însă nu a fost să fie așa. Sora mea, Iulia Pană, care este poetă și pictoriță, a văzut că eu aș avea niște date care ar funcționa foarte bine într-un domeniu artistic și a lucrat cu mine și a reușit să mă determine să dau la Facultatea de Teatru Hyperion din Constanța și în paralel am dat și concurs la Teatrul Fantasio pentru postul de actor. Așa am ajuns în această poveste frumoasă care se numește teatru. Timp de 11 ani am funcționat la Teatrul Fantasio ca actriță, timp în care am dezvoltat în mine foarte multe abilități: muzică, dans, mișcare și cântatul alături de o orchestră. A fost foarte frumoasă acestă perioadă și am acumulat foarte multe abilități. Apoi, Teatrul Fantasio s-a desființat și s-a inventat ideea de Teatru Național și ulterior Teatrul de Stat Constanța, unde am devenit actriță printr-un concurs și apoi, prin alte împrejurări director al teatrului. Deci povestea cu teatrul a început nu neapărat dintr-o dorință a mea, dar pe parcurs m-am îndrăgostit foarte tare de actorie și acum cred că sunt peste 25 ani de când sunt pe scenă.

Reporter: Ați primt de curând premiul „Cel mai bun actor în rol secundar”, v-ați așteptat la acest premiu?

Mirela Pană: Nu, nu m-am așteptat la acest premiu. Acest lucru s-a întâmplat la Festivalul de Teatru de Comedie de la Galați, l-am obținut pentru personajul Aylin din "Billy Șchiopul", a fost un premiu neașteptat pentru că a fost o competiție destul de strânsă și au fost doar cinci premii. Este o competiție și nu întotdeauna știi că o să ieși învingător, mai ales că în profesia noastră nu știi când și cum intri în cursa pentru premiu, în schimb m-am bucurat foarte tare. Le mulțumesc regizorului Vlad Massaci pentru încredere, pentru că a descoperit în mine acele valențe pe care nu le aveam și le-am dobândit odată cu acest rol, mulțumesc juriului, publicului, teatrului, colegilor mei de distribuție și celor care au crezut în mine de la început și până acum.

Reporter: Care sunt cele mai importante satisfacții pe care vi le-a adus, până azi, actoria?

Mirela Pană: Cea mai mare satisfacție este că am reușit întotdeauna să mă reinventez. Bucuria și iubirea le-am căpătat odată cu această profesie și un om când are iubire, este un om împlinit.

Reporter: Ați avut pană acum teama că nu vă veți descurca sau că vă veți pierde în timpul spectacolului? Reușiți cu ușurință să improvizați în acele momente?

Mirela Pană: În roluri te pierzi oricum, chiar dacă te pregătești o lună sau două până scoți premiera spectacolului, există riscul odată cu trecerea timpului să simți că te pierzi în el. Rolul este ca pâinea care uneori îți iese mai crudă, alteori mai coaptă, însă important e să găsești rețeta ca de fiecare dată rolul tău să nu te facă să te pierzi. Mi se pare foarte frumoasă comparația cu pâinea pentru că ea e ca și apa, e esența vieții. Bineînțeles sunt și momente de acest gen care pentru spectatori este sarea și piperul. Pentru mine, ca actor, acela este momentul în care mă răvășesc. Si dacă mă pierd, îmi este foarte greu să îmi revin o zi, două după incident. Nu mi se întâmplă foarte des, dar totuși se întâmplă și reușesc să trec peste destul de civilizat și fără ca spectatorul să simtă. De obicei, aceste lucruri se întâmplă când ești deconcentrat și, frecvent mi se întâmplă să râd când văd un coleg că e deconcentrat și începe să râdă. Pe scenă acest lucru este molipsitor, dar îl depășim cu ușurință. Chiar cu Aylin mi s-a întâmplat să mă pierd un moment, însă am conștientizat și am întors situația fără ca publicul să observe. Sunt lucruri care se întâmplă și sunt firești.

Reporter: De ce ați ales să rămâneți în Constanța? V-ați gândit vreodată să plecați definitiv în alt oraș sau în străinătate?

Mirela Pană: Am fost plecată în străinătate, dar și în afara orașului. Am lucrat în Egipt opt luni împreună cu o trupă de balet de la Fantasio. Cunosc această experiență de dincolo de țară și de teatru. Acolo făceam spectacole și animație sportivă și tot acolo am simțit gustul dulce – amar al banilor, al succesului și al vieții un pic mai sus ca standard. Însă, nu am rezistat decât opt luni. Am venit acasă și am eu o replică în „Jurnal de România. Constanța” în care spun că experiența din Sharm el-Sheikh m-a reinventat pe scenă, m-a făcut să accept umilința, să relaționez rapid și în mod direct cu oamenii, am fost tratată foarte bine, dar și foarte prost, însă m-am întors acasă și m-am reevaluat ca structură interioară și atitudine. Aceasta a fost experiența din străinătate. Apoi, am lucrat în cadrul Teatrului „Constantin Tănase” din București timp de 2 ani și iar vă spun că pentru mine a fost o experiență profesională și, totuși, în străfundul sufletului meu, nu m-am considerat niciodată o actriță de revistă. Apoi m-am întors acasă și am conturat cea mai frumoasă poveste a vieții mele, și anume familia. Soțul meu și cei doi copii, Luca și Tudor, care au făcut rotundul vieții mele. Atunci am considerat că locul meu este aici, la Constanța. Aici, lumea mă cunoaște, sunt iubită și apreciată. Mă simt foarte bine acum, în orașul meu, în bunul, frumosul, tristul, coloratul și infinitul meu oraș și între oamenii pe care îi înțeleg.

Reporter: Aveți până în momentul de față un rol sau un spectacol de suflet? Dacă da, care ar fi acela?

Mirela Pană: Există un răspuns generic și deloc imprevizibil: toate rolurile îmi sunt de suflet. Empatic, am mers cu Eliza din „My fair lady”, spectacol pe care l-am făcut la Constanța. Apoi, un alt rol pe care l-am iubit foarte mult, însă nu știu dacă am reuși să îl fac foarte bine, pentru că eu am un spirit de autocritică foarte dezvoltat și nu regret acest lucru, pentru că decât să mă cred regină mai bine mă cred servitoare și mă văd alții regină, este Olga din „Trei surori”. Este un rol pe care l-am iubit și mi-ar fi plăcut să îl scot foarte bine. Spectacolul meu de suflet este „Cântec de leagăn” din regia lui Carmen Lidia Vidu, este un spectacol de text despre viața Mariei Tănase. A fost un spectacol foarte bun și a fost în peste 20 de festivaluri naționale. Cu acest spectacol am ajuns la New York la Institutul Cultural Român de la New York unde am jucat un spectacol foarte frumos care a fost apreciat. Apoi am fost invitată de Asociația Oamenilor de Cultură de la Seattle, unde am și jucat piesa. Este o experiență extraordinară pentru că la spectacol nu am avut doar români, ci și oameni de cultură americani, care cunoșteau povestea Brâncuși și Maria Tănase. Acum, a intrat și Aylin, pentru că mi-a oferit cel mai frumos moment din viața mea, și anume acest premiu.

Reporter: Ce vă place mai mult, să interpretați anumite roluri sau să cântați?

Mirela Pană: Nu pot să fac o diferențiere pentru că atunci când cânt, nu pot să spun că sunt solistă sau cântăreață, pentru că nu sunt. Nu lucrez în mod special pentru asta, nu am scos hituri și nu am mers cu piese în radio. Povestea mea cu cântatul a venit tot de la sora mea, cea care a descoperit că aș putea cânta foarte frumos. Am lucrat, am studiat, am avut profesor de canto și am avut și experiența din cadrul Teatrului Fantasio unde cântam cu orchestra. În anul 1998, Temistocle Popa mi-a încredințat o piesă intitulată „Zilele mele” pentru Festivalul de Muzică Ușoară din Mamaia, unde am luat premiul de popularitate la secțiunea creație. De actunci, s-au deschis niște porți și niște oameni importanți au văzut că eu am calități și că merg pe un drum bun. După multă muncă, acum am ajuns să am propriile proiecte și să mă laud cu un proiect în care eu și coregrafa Cristiana Drăgan facem show-uri cu muzică balcanică dar și din repertoriul țigănesc și nu am nici o rușine să o spun pentru că este o cultură foarte frumoasă, necultivată și neștiută. Dacă ați ști ce mesaje frumoase are un cântec țigănesc adevărat, ce intervale muzicale, de unde vin romii și cum au ajuns să ocupe cea mai mare parte a Balcanilor, cred că ar fi cea mai frumoasă poveste pe care o pot spune despre țigani. Teatrul m-a ajutat să cânt, iar cântecul m-a ajutat în teatru, asta este foarte clar.

Reporter: Vă mențineți ideea de a schimba cândva numele Teatrului de Stat în Teatrul Național Constanța? Și de ce ați dori acest lucru, care ar fi motivul?

Mirela Pană: „Nu sunt un om hotărât până la capăt”(Jurnal de România. Constanța). Nu știu dacă acum mai vreau acest lucru pentru că în momentul în care am spus asta era o emulație, simțeam nevoia de asta, însă, la cum sunt lucrurile la nivel național, politic și socio-cultural nu cred că mai vreau acest lucru. Îmi este frică de un Minister al Culturii negestionat corespunzător, de niște fonduri făcute varză, de niște oameni care nu cunosc în esență o instituție de cultură, imi e fică să cred că aș mai vrea un teatru național. Dar, o regiune istorică, culturală, arheologică, multiculturală cum este Dobrogea, merită să aibă o instituție la nivel ministerial. Militez pentru faptul ca teatrul să rămână o instituție de sine stătătoare și să nu le vină ideea de a-l transforma in teatru de proiect. Să îl iubească ca o instituție de sine stătătoare pentru că este singura instituție de cultură și de spectacol care există în Dobrogea.

Reporter: Care este relația dumneavoastră cu ceilalți colegi?

Mirela Pană: În teatru este ca în căsnicie, te iubești, te cerți și iar te iubești. Este o relație cu stări pentru că meseria asta este făcută din stări. Dacă eu lucrez la un spectacol și sunt obosită iar un coleg nu este și vine cu o altă stare și pe mine mă irită, pot apărea divergențe sau opinii diferite, dar astea sunt ale noastre, sunt interioare. Îmi place toleranța, sunt pacifistă, nu există competiție în teatru. În teatru ești în competiție doar cu tine, pentru că tu trebuie să fii mai bună decât tine, ieri.

Reporter: Ce părere aveți de publicul constănțean? Vin oamenii la teatru în Constanța?

Mirela Pană: Da, oamenii vin la teatru și am spus-o de foarte multe ori, teatrul ca formă poate fi făcut și pe o cărămidă. Teatrul de foarte bună calitate când oamenii vin și se simt respectați. Sala teatrului are aproximativ 260 de locuri și sunt spectacole în care este arhiplină dar și spectacole la care vin mai puțini pentru că fiecare alege ceea ce preferă, fie comedie, dramă, teatru sau documentar. Cei care vin, au o adorație pentru noi și ne iubesc și ne respectă. Ce sper eu este ca în stagiunea care urmează constănțenii să se reinventeze odată cu noi. Consider că publicul din Constanța are nevoie de spectacole de toate genurile. Repertoriul este bogat și va fi și mai bogat prin apariția noilor premiere. Publicul a trăit aceste modificări pe care le-am trăit și noi ca instituție și ca actori. Oamenii trebuie să știe că acum teatru este unul de stat și că nu mai există Fantasio. Teatrul de Stat este un teatru al constănțenilor.

Reporter: La ce spectacole veți lua parte în următoarea perioadă și ce surprize aveți pentru noi, spectatorii?

Mirela Pană: Am început stagiunea cu un spectacol care a avut premiera în luna septembrie, „Memoria apei”, este un soi de comedie amară cu o distribuție foarte închegată, în regia lui Vladimir Anton. Apoi, am avut plecări la două festivaluri, la Tulcea și Galați. Suntem în lucru cu premiera spectacolului „Lasă-mă să intru”, din regia lui Vlad Cristache, un horror story, o dramă foarte frumoasă, empatică, cu generația tânără de 16-30 ani. Apoi plecăm la Ploiești și Pitești. În această noapte (miercuri noapte, 23 octombrie -n.r.), împreună cu dragele mele colege, vom pleca la Bruxelles cu spectacolul „Jurnal de România. Constanța”. Vom reprezenta România la Festivalul de Artă și Cultură Europalia pe data de 25 octombrie.

Pentru oamenii care iubesc această profesie, am un mesaj să le transmit: Atunci când vrei să emiți păreri, să cercetezi mai întâi, pentru că asta îți dă libertatea de a decide și de a pune etichete.

Mesajul de încheiere pentru toți bunii și dragii care ne urmăresc, este din iubirea pe care o am față de oameni, pe care nu întotdeauna știu să o arăt dar „Eroii mei sunt oamenii cinstiți ”.

Diana BERECHET, Loredana MIHAI

joi, 24 octombrie 20191682
mai mult...Replica
1 iun 00:12ReplicaFăgădău a găsit salvamari! Cine a pus mâna pe contract?

Primăria Constanța a achiziţionat Serviciul de salvare acvatică - salvamar și de prim ajutor pe plajele din...277

1 iun 00:00ReplicaMastodontul de lângă hotelul Ibis se modifică din nou241
1 iun 00:21ReplicaPiţipoancele forţează începerea sezonului estival, în chiloţi606
1 iun 00:00ReplicaATENŢIE! De mâine, încep CONTROALELE la terase

Redeschiderea teraselor vine cu o serie de măsuri sanitare pe care operatorul economic trebuie să le aplice. Astfel,...164

1 iun 00:02ReplicaTermenul pentru contestarea amenzilor din perioada stării de urgență se apropie de sfârșit107
1 iun 23:42ReplicaConstantin Dina a redevenit conferenţiar universitar, după ce a fost retrogradat de Rugină169
1 iun 00:00ReplicaMohammad Murat, ofertat de Viorel Cataramă pentru a candida la Primăria Capitalei

Omul de afaceri libanez și totodată, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad...162

1 iun 00:24ReplicaAu venit moldovenii, oleacă, la mare, cu maşinile din dotare!219
1 iun 00:00ReplicaA lovit gardul unei biserici, apoi un om și... A PLECAT de la fața locului!198
1 iun 00:00ReplicaCinema drive-in NU poate fi realizat la Constanța!

Uniunea Internaţională a Cinematografelor (UNIC), organul european care reprezintă proprietarii şi directorii de...192

1 iun 00:00Replica”POVESTEA” unui individ care a pus în PERICOL cetățenii din CERNAVODĂ încă din 2005!130
1 iun 00:00ReplicaCică preţurile la șezlonguri nu vor crește122
Vremea
13°13° - 13.9° luni, 1 iunie 2020
ConstanțaUmiditate: 78%
Vânt: 5.82 m/s
Presiune: 1009 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
1 iun 00:00SportBorussia Moenchengladbach a revenit pe podium în Bundesliga după victoria clară în faţa lui Union Berlin

Echipa Borussia Moenchengladbach a revenit pe podium în Bundesliga, după victoria clară, cu 4-1, obţinută pe teren...81

1 iun 00:00SportBorussia Dortmund a învins cu 6-1 ultima clasată în Bundesliga, Paderborn. Jadon Sancho a marcat trei goluri

Formaţia Borussia Dortmund a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 6-1, echipa Paderborn, într-un...78

1 iun 00:00SportFotbalul şi viaţa nu vor mai fi la fel, spune Messi

Vedeta echipei FC Barcelona, atacantul argentinian Lionel Messi, spune că nici fotbalul, nici viaţa nu vor mai fi la...83

1 iun 23:42SportJucătorul lui Juventus, Cristiano Ronaldo, exersează șuturile la poartă: Mă simt puternic

Jucătorul lui Juventus, Cristiano Ronaldo, a postat pe site-urile de socializare un clip video în care arată cum...82

Local
1 iun 00:19LocalAccident rutier în Medgidia: Victima este un motociclist

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică, 31 mai, în Medgidia, pe strada...1043

1 iun 00:35LocalCondamnat la închisoare după ce şi-a lovit vecinul cu o cazma

Un banal scandal între vecini se putea termina tragic. După un conflict spontan între două femei, în plină...944

1 iun 00:25Local10.000 de rezervări, făcute de turişti pe litoral pentru prima săptămână din iunie

1355

1 iun 00:27LocalPrimăria Corbu extinde rețeaua de iluminat public

Primăria Corbu extinde rețeaua de iluminat public din comună. Lucrările se vor desfășura pe strada Mării și în...231

1 iun 00:27LocalPlatforme pentru persoane cu dizabilități locomotorii, achiziţionate de Primăria Cernavodă

Administrația Publică Locală din Cernavodă vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități locomotorii/greu...247

1 iun 00:26LocalZona Pod IPMC din Constanța lăsată fără apă caldă

Ca urmare a apariției unei avarii pe infrastructura de transport a agentului termic preluată în administrare de...220

1 iun 00:35LocalCoronavirus în Constanța: Oamenii legii au aplicat 12 sancțiuni

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...4095

1 iun 00:24LocalDoar 17 constănțeni infectați cu Coronavirus!

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 279 de persoane...2199

1 iun 00:37LocalProiectil exploziv de calibrul 75 milimetri, provenind din timpul conflictelor militare, la Tulcea

932

Politică
1 iun 00:00PoliticăFlorin Cîțu dezvăluie suma totală cheltuită de Guvern pentru criza provocată de Covid-19

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, susține că de la începutul pandemiei, Guvernul a alocat plăți de 3,02...86

1 iun 00:00PoliticăPNL îl somează pe Ciolacu să își ceară scuze Uniunii Europene pentru atacurile PSD din ultimii ani

Dacă actuala conducere PSD își dorește să se îndepărteze de imaginea de partid problemă de la nivelul UE, atunci...86

1 iun 00:00PoliticăMAE: 32 de cetățeni români aflați în Liban și Republica Arabă Siriană s-au întors în țară

70

Interviuri
20 mai 00:46InterviuriInterviu EXPLOZIV cu Robert Turcescu: Nu am dialog cu Palaz. Relația dintre noi nu există! VIDEO

România a trecut de starea de urgență și a intrat în cea de alertă, iar numărul infectărilor cu noul coronavirus...5311

16 mai 00:50InterviuriEugen Teodorovici: Eu sunt, de fapt, preşedintele PSD

România a intrat într-o nouă etapă din data de 15 mai. Starea de alertă a fost instituită oficial de către...3691

16 mai 13:45InterviuriVictor Ponta: Am înțeles, cu mintea mea de social-democrat, că nu sunt bani pentru măsuri sociale dacă nu merge economia privată

3296

13 mai 00:12InterviuriVIDEO! Babu este un laș dacă a avut curajul să lovească o femeie!

Maria Obreja, comisar în cadrul Protecției Consumatorului (CJPC), care-l acuză pe viceprimarul Dumitru Babu că a...5310

8 mai 23:16InterviuriCabinetele stomatologice sunt obligate să mărească prețurile după 15 mai VIDEO

După două luni în care au fost închise din cauza epidemiei și a stării de urgență, cabinetele stomatologice se...7372

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

3348

Monden
1 iun 00:00MondenHeidi Klum face plajă în curte, în pielea goală. Ce priveliște minunată au vecinii ei

Fotomodelul german Heidi Klum, de 46 de ani, stă închis în vila închiriată din Los Angeles de la începutul...92

1 iun 00:00MondenUma Thurman: „Nu suportam ideea de a fi păpuşa gonflabilă pe platourile de filmare”

Asta spune vedeta de 1,80 metri înălţime la vârsta de 50 de ani. Cum priveşte înapoi, peste aceşti ani frumoşi,...81

1 iun 00:00MondenCare sunt cele mai ciudate preferinţe culinare are Reginei Elisabeta şi ce preparat este interzis la cinele regale

77

1 iun 00:00MondenSilvia Dumitrescu suferă de o boală incurabilă. „Trebuie să o duc până la capătul vieții”

Silvia Dumitrescu, 60 de ani, suferă de o boală a tiroidei care nu are leac. Anunțul a fost făcut chiar de către...83

1 iun 19:44MondenRadu Palaniță a câștigat „Românii au talent“, sezonul 10

Radu Palaniță a câștigat marele premiu de 120.000 de euro la „Românii au talent“, sezonul 10. Cei 10...79

1 iun 00:00MondenFostul soţ al lui Catrinel Menghia s-a logodit. Cine e noua lui cucerire

Povestea de dragoste dintre Catrinel şi fostul fotbalist italian, Massimo Brambati, a fost îndelung comentată. Cei...91

1 iun 00:00MondenCum arată vila din Beverly Hills, pe care Ashton Kutcher şi Mila Kunis cer 14 milioane dolari

Actorii Ashton Kutcher şi Mila Kunis au scos la vânzare proprietarea pe care o deţin în Beverly Hill şi cer 14...81

1 iun 00:00MondenVedeta de televiziune Kylie Jenner nu este miliardară, a rectificat revista Forbes

Revista Forbes, care în luna martie a anunţat că Kylie Jenner, vedeta unor emisiuni de tipul reality show, a devenit...76

1 iun 00:00MondenMuzicianul Igor Levit va cânta la pian 20 de ore pentru a trage un semnal de alarmă asupra situaţiei artiştilor

77

Mapamond
1 iun 00:00MapamondMalta a confiscat 1,1 miliarde de dolari în monedă libiană falsă tipărită în Rusia

Autorităţile malteze au confiscat bancnote libiene false în sumă echivalentă cu 1,1 miliarde de dolari, tipărite...74

1 iun 00:00MapamondMoartea a 39 de migranţi vietnamezi într-un camion-frigorific: Cele 13 persoane arestate în Franţa, inculpate

Cele 13 persoane arestate marţi în Franţa în ancheta deschisă după ce 39 de migranţi vietnamezi au fost...71

1 iun 00:00MapamondMoscheile din Turcia au fost redeschise pentru rugăciuni colective

76

1 iun 00:00MapamondPeste 50 de tone de cocaină confiscate în operaţiuni coordonate de Columbia

Peste 50 de tone de cocaină au fost confiscate într-o lună şi jumătate, în timpul operaţiunilor comune...73

1 iun 00:00MapamondMoartea lui George Floyd: Sute de manifestanţi au protestat la Washington, în faţa Casei Albe

Sute de persoane au demonstrat în faţa Casei Albe pentru a-şi exprima furia după ce George Floyd, un afro-american...78

1 iun 00:00MapamondCoronavirus: Brazilia urcă pe locul al cincilea în privinţa deceselor, devansând Spania

71

Sănătate
1 iun 00:00SănătateTulburare bipolară: Învață să gestionezi episoadele de criză

Tulburarea bipolară este o afecțiune mentală cronică, care se manifestă prin schimbări extreme de dispoziție, de...73

1 iun 00:00SănătateCelulele stem, utile în tratarea leziunilor corneei?

Leziunile corneene pot fi rezultatul mai multor circumstanțe, cum ar fi infecțiile, inflamațiile, traumele, anumite...75

1 iun 00:00SănătateAtac de panică vs atac de anxietate - asemănări și deosebiri. Cum pot fi combătute

75

1 iun 00:00SănătateZonele corpului pe care mereu uiți să le protejezi de soare

Protecția solară este esențială pentru prevenirea ridurilor, a deshidratării pielii, a apariției pistruilor,...76

1 iun 00:00SănătateDormitul fără pernă are beneficii?

Unele persoane pot constata că dormitul fără pernă are beneficii, dar nu este o idee bună pentru toată lumea să...75

1 iun 00:00SănătateCâte calorii ar trebui să consumi pe zi?

75

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT