rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

INTERVIU cu una dintre cele mai apreciate actriţe ale Teatrului de Stat Constanţa

Mirela Pană: 'Bucuria și iubirea le-am căpătat odată cu această profesie și un om când are iubire, este un om împlinit'

Actrița Teatrului de Stat din Constanța, Mirela Pană, este îndrăgostită de orașul de la malul mării, cu toată frumusețea și diversitatea lui și, cu toate că nu este străină de scenele marilor orașe naționale și internaționale, nu ar mai pleca niciodată de lângă iubirea sa, marea. Într-un interviu acordat ziarului „Replica”, actrița povestește cum a început pentru ea povestea cu teatrul, despre satisfacțiile aduse de teatru în viața ei, dar și ce surprize ne pregătește.

Reporter: Pentru început, spuneți-ne vă rugăm ce înseamnă teatrul pentru dumneavoastră, cum ați ales actoria și cum ați debutat în acest domeniu?

Mirela Pană: Teatrul înseamnă nu neapărat o profesie pentru mine. Meseria de actor sau actoria nu este neapărat o profesie sau, dacă ar trebui să o considerăm o profesie, este una una vocațională și atunci o alegi când ai o chemare pentru asta. Eu nu am simțit asta din primele momente, am terminat liceul Pedagogic - secția Filologie-Istorie și mi-aș fi dorit foarte tare să fiu profesor de istorie. Am avut o încercare la Cluj care nu s-a concretizat și rămăsesem ancorată în profesia pedagogului, însă nu a fost să fie așa. Sora mea, Iulia Pană, care este poetă și pictoriță, a văzut că eu aș avea niște date care ar funcționa foarte bine într-un domeniu artistic și a lucrat cu mine și a reușit să mă determine să dau la Facultatea de Teatru Hyperion din Constanța și în paralel am dat și concurs la Teatrul Fantasio pentru postul de actor. Așa am ajuns în această poveste frumoasă care se numește teatru. Timp de 11 ani am funcționat la Teatrul Fantasio ca actriță, timp în care am dezvoltat în mine foarte multe abilități: muzică, dans, mișcare și cântatul alături de o orchestră. A fost foarte frumoasă acestă perioadă și am acumulat foarte multe abilități. Apoi, Teatrul Fantasio s-a desființat și s-a inventat ideea de Teatru Național și ulterior Teatrul de Stat Constanța, unde am devenit actriță printr-un concurs și apoi, prin alte împrejurări director al teatrului. Deci povestea cu teatrul a început nu neapărat dintr-o dorință a mea, dar pe parcurs m-am îndrăgostit foarte tare de actorie și acum cred că sunt peste 25 ani de când sunt pe scenă.

Reporter: Ați primt de curând premiul „Cel mai bun actor în rol secundar”, v-ați așteptat la acest premiu?

Mirela Pană: Nu, nu m-am așteptat la acest premiu. Acest lucru s-a întâmplat la Festivalul de Teatru de Comedie de la Galați, l-am obținut pentru personajul Aylin din "Billy Șchiopul", a fost un premiu neașteptat pentru că a fost o competiție destul de strânsă și au fost doar cinci premii. Este o competiție și nu întotdeauna știi că o să ieși învingător, mai ales că în profesia noastră nu știi când și cum intri în cursa pentru premiu, în schimb m-am bucurat foarte tare. Le mulțumesc regizorului Vlad Massaci pentru încredere, pentru că a descoperit în mine acele valențe pe care nu le aveam și le-am dobândit odată cu acest rol, mulțumesc juriului, publicului, teatrului, colegilor mei de distribuție și celor care au crezut în mine de la început și până acum.

Reporter: Care sunt cele mai importante satisfacții pe care vi le-a adus, până azi, actoria?

Mirela Pană: Cea mai mare satisfacție este că am reușit întotdeauna să mă reinventez. Bucuria și iubirea le-am căpătat odată cu această profesie și un om când are iubire, este un om împlinit.

Reporter: Ați avut pană acum teama că nu vă veți descurca sau că vă veți pierde în timpul spectacolului? Reușiți cu ușurință să improvizați în acele momente?

Mirela Pană: În roluri te pierzi oricum, chiar dacă te pregătești o lună sau două până scoți premiera spectacolului, există riscul odată cu trecerea timpului să simți că te pierzi în el. Rolul este ca pâinea care uneori îți iese mai crudă, alteori mai coaptă, însă important e să găsești rețeta ca de fiecare dată rolul tău să nu te facă să te pierzi. Mi se pare foarte frumoasă comparația cu pâinea pentru că ea e ca și apa, e esența vieții. Bineînțeles sunt și momente de acest gen care pentru spectatori este sarea și piperul. Pentru mine, ca actor, acela este momentul în care mă răvășesc. Si dacă mă pierd, îmi este foarte greu să îmi revin o zi, două după incident. Nu mi se întâmplă foarte des, dar totuși se întâmplă și reușesc să trec peste destul de civilizat și fără ca spectatorul să simtă. De obicei, aceste lucruri se întâmplă când ești deconcentrat și, frecvent mi se întâmplă să râd când văd un coleg că e deconcentrat și începe să râdă. Pe scenă acest lucru este molipsitor, dar îl depășim cu ușurință. Chiar cu Aylin mi s-a întâmplat să mă pierd un moment, însă am conștientizat și am întors situația fără ca publicul să observe. Sunt lucruri care se întâmplă și sunt firești.

Reporter: De ce ați ales să rămâneți în Constanța? V-ați gândit vreodată să plecați definitiv în alt oraș sau în străinătate?

Mirela Pană: Am fost plecată în străinătate, dar și în afara orașului. Am lucrat în Egipt opt luni împreună cu o trupă de balet de la Fantasio. Cunosc această experiență de dincolo de țară și de teatru. Acolo făceam spectacole și animație sportivă și tot acolo am simțit gustul dulce – amar al banilor, al succesului și al vieții un pic mai sus ca standard. Însă, nu am rezistat decât opt luni. Am venit acasă și am eu o replică în „Jurnal de România. Constanța” în care spun că experiența din Sharm el-Sheikh m-a reinventat pe scenă, m-a făcut să accept umilința, să relaționez rapid și în mod direct cu oamenii, am fost tratată foarte bine, dar și foarte prost, însă m-am întors acasă și m-am reevaluat ca structură interioară și atitudine. Aceasta a fost experiența din străinătate. Apoi, am lucrat în cadrul Teatrului „Constantin Tănase” din București timp de 2 ani și iar vă spun că pentru mine a fost o experiență profesională și, totuși, în străfundul sufletului meu, nu m-am considerat niciodată o actriță de revistă. Apoi m-am întors acasă și am conturat cea mai frumoasă poveste a vieții mele, și anume familia. Soțul meu și cei doi copii, Luca și Tudor, care au făcut rotundul vieții mele. Atunci am considerat că locul meu este aici, la Constanța. Aici, lumea mă cunoaște, sunt iubită și apreciată. Mă simt foarte bine acum, în orașul meu, în bunul, frumosul, tristul, coloratul și infinitul meu oraș și între oamenii pe care îi înțeleg.

Reporter: Aveți până în momentul de față un rol sau un spectacol de suflet? Dacă da, care ar fi acela?

Mirela Pană: Există un răspuns generic și deloc imprevizibil: toate rolurile îmi sunt de suflet. Empatic, am mers cu Eliza din „My fair lady”, spectacol pe care l-am făcut la Constanța. Apoi, un alt rol pe care l-am iubit foarte mult, însă nu știu dacă am reuși să îl fac foarte bine, pentru că eu am un spirit de autocritică foarte dezvoltat și nu regret acest lucru, pentru că decât să mă cred regină mai bine mă cred servitoare și mă văd alții regină, este Olga din „Trei surori”. Este un rol pe care l-am iubit și mi-ar fi plăcut să îl scot foarte bine. Spectacolul meu de suflet este „Cântec de leagăn” din regia lui Carmen Lidia Vidu, este un spectacol de text despre viața Mariei Tănase. A fost un spectacol foarte bun și a fost în peste 20 de festivaluri naționale. Cu acest spectacol am ajuns la New York la Institutul Cultural Român de la New York unde am jucat un spectacol foarte frumos care a fost apreciat. Apoi am fost invitată de Asociația Oamenilor de Cultură de la Seattle, unde am și jucat piesa. Este o experiență extraordinară pentru că la spectacol nu am avut doar români, ci și oameni de cultură americani, care cunoșteau povestea Brâncuși și Maria Tănase. Acum, a intrat și Aylin, pentru că mi-a oferit cel mai frumos moment din viața mea, și anume acest premiu.

Reporter: Ce vă place mai mult, să interpretați anumite roluri sau să cântați?

Mirela Pană: Nu pot să fac o diferențiere pentru că atunci când cânt, nu pot să spun că sunt solistă sau cântăreață, pentru că nu sunt. Nu lucrez în mod special pentru asta, nu am scos hituri și nu am mers cu piese în radio. Povestea mea cu cântatul a venit tot de la sora mea, cea care a descoperit că aș putea cânta foarte frumos. Am lucrat, am studiat, am avut profesor de canto și am avut și experiența din cadrul Teatrului Fantasio unde cântam cu orchestra. În anul 1998, Temistocle Popa mi-a încredințat o piesă intitulată „Zilele mele” pentru Festivalul de Muzică Ușoară din Mamaia, unde am luat premiul de popularitate la secțiunea creație. De actunci, s-au deschis niște porți și niște oameni importanți au văzut că eu am calități și că merg pe un drum bun. După multă muncă, acum am ajuns să am propriile proiecte și să mă laud cu un proiect în care eu și coregrafa Cristiana Drăgan facem show-uri cu muzică balcanică dar și din repertoriul țigănesc și nu am nici o rușine să o spun pentru că este o cultură foarte frumoasă, necultivată și neștiută. Dacă ați ști ce mesaje frumoase are un cântec țigănesc adevărat, ce intervale muzicale, de unde vin romii și cum au ajuns să ocupe cea mai mare parte a Balcanilor, cred că ar fi cea mai frumoasă poveste pe care o pot spune despre țigani. Teatrul m-a ajutat să cânt, iar cântecul m-a ajutat în teatru, asta este foarte clar.

Reporter: Vă mențineți ideea de a schimba cândva numele Teatrului de Stat în Teatrul Național Constanța? Și de ce ați dori acest lucru, care ar fi motivul?

Mirela Pană: „Nu sunt un om hotărât până la capăt”(Jurnal de România. Constanța). Nu știu dacă acum mai vreau acest lucru pentru că în momentul în care am spus asta era o emulație, simțeam nevoia de asta, însă, la cum sunt lucrurile la nivel național, politic și socio-cultural nu cred că mai vreau acest lucru. Îmi este frică de un Minister al Culturii negestionat corespunzător, de niște fonduri făcute varză, de niște oameni care nu cunosc în esență o instituție de cultură, imi e fică să cred că aș mai vrea un teatru național. Dar, o regiune istorică, culturală, arheologică, multiculturală cum este Dobrogea, merită să aibă o instituție la nivel ministerial. Militez pentru faptul ca teatrul să rămână o instituție de sine stătătoare și să nu le vină ideea de a-l transforma in teatru de proiect. Să îl iubească ca o instituție de sine stătătoare pentru că este singura instituție de cultură și de spectacol care există în Dobrogea.

Reporter: Care este relația dumneavoastră cu ceilalți colegi?

Mirela Pană: În teatru este ca în căsnicie, te iubești, te cerți și iar te iubești. Este o relație cu stări pentru că meseria asta este făcută din stări. Dacă eu lucrez la un spectacol și sunt obosită iar un coleg nu este și vine cu o altă stare și pe mine mă irită, pot apărea divergențe sau opinii diferite, dar astea sunt ale noastre, sunt interioare. Îmi place toleranța, sunt pacifistă, nu există competiție în teatru. În teatru ești în competiție doar cu tine, pentru că tu trebuie să fii mai bună decât tine, ieri.

Reporter: Ce părere aveți de publicul constănțean? Vin oamenii la teatru în Constanța?

Mirela Pană: Da, oamenii vin la teatru și am spus-o de foarte multe ori, teatrul ca formă poate fi făcut și pe o cărămidă. Teatrul de foarte bună calitate când oamenii vin și se simt respectați. Sala teatrului are aproximativ 260 de locuri și sunt spectacole în care este arhiplină dar și spectacole la care vin mai puțini pentru că fiecare alege ceea ce preferă, fie comedie, dramă, teatru sau documentar. Cei care vin, au o adorație pentru noi și ne iubesc și ne respectă. Ce sper eu este ca în stagiunea care urmează constănțenii să se reinventeze odată cu noi. Consider că publicul din Constanța are nevoie de spectacole de toate genurile. Repertoriul este bogat și va fi și mai bogat prin apariția noilor premiere. Publicul a trăit aceste modificări pe care le-am trăit și noi ca instituție și ca actori. Oamenii trebuie să știe că acum teatru este unul de stat și că nu mai există Fantasio. Teatrul de Stat este un teatru al constănțenilor.

Reporter: La ce spectacole veți lua parte în următoarea perioadă și ce surprize aveți pentru noi, spectatorii?

Mirela Pană: Am început stagiunea cu un spectacol care a avut premiera în luna septembrie, „Memoria apei”, este un soi de comedie amară cu o distribuție foarte închegată, în regia lui Vladimir Anton. Apoi, am avut plecări la două festivaluri, la Tulcea și Galați. Suntem în lucru cu premiera spectacolului „Lasă-mă să intru”, din regia lui Vlad Cristache, un horror story, o dramă foarte frumoasă, empatică, cu generația tânără de 16-30 ani. Apoi plecăm la Ploiești și Pitești. În această noapte (miercuri noapte, 23 octombrie -n.r.), împreună cu dragele mele colege, vom pleca la Bruxelles cu spectacolul „Jurnal de România. Constanța”. Vom reprezenta România la Festivalul de Artă și Cultură Europalia pe data de 25 octombrie.

Pentru oamenii care iubesc această profesie, am un mesaj să le transmit: Atunci când vrei să emiți păreri, să cercetezi mai întâi, pentru că asta îți dă libertatea de a decide și de a pune etichete.

Mesajul de încheiere pentru toți bunii și dragii care ne urmăresc, este din iubirea pe care o am față de oameni, pe care nu întotdeauna știu să o arăt dar „Eroii mei sunt oamenii cinstiți ”.

Diana BERECHET, Loredana MIHAI

joi, 24 octombrie 20191514
mai mult...Replica
16 noi 20:18ReplicaÎn plină campanie, preşedintele TSD Constanţa şi-a dat demisia! Iată motivul şi înlocuitorul!

În plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, turul 2, Organizaţia Municipală de Tineret a PSD...1818

16 noi 19:39ReplicaOrașul Hârșova a fost privat de ambulanțe: primarul Ionescu, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății516
16 noi 00:00ReplicaCosmin Contra nu va mai fi selecționerul naționalei!788
16 noi 20:33ReplicaRĂZBUNARE! Mașina unui inspector de la Controlul Trasportului Rutier, incendiată!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină vineri 15 noiemnbrie a.c., pe strada Pandurului din...2288

16 noi 13:57ReplicaTricolorul va flutura falnic în mai multe zone din Constanța710
16 noi 03:32ReplicaPercheziţii în Constanţa, Bacău şi în Londra: interlopii Băncuţă au forţat zeci de fete să se prostitueze!4104
16 noi 00:00ReplicaDezvoltator imobiliar, REFUZAT de Primărie! Nu are voie să supraetajeze două blocuri

Investitorul a două imobile, cu destinația de locuințe de serviciu, ce urmează a fi edificate pe bulevardul Aurel...1925

16 noi 00:00ReplicaPetrică Miu îi cere fostului director de la Liceul Virgil Madgearu 40.000 euro pentru că i-a stricat imaginea!1651
16 noi 08:58ReplicaLuxten Lighting Company, fericita câştigătoare a contractului pentru iluminatul festiv şi în acest an?!712
16 noi 00:00ReplicaDISCUȚIE între tineri, în autobuz: 'Îl vezi pe ăla? Îi FUR telefonul din mână și fug!'

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, care a lucrat ca mecanic în Spania, și care a comis în trecut o tâlhărie, a...1370

16 noi 00:00ReplicaClădirea în care funcționează Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale, REVENDICATĂ!1023
16 noi 00:00ReplicaS-a urcat pe motocicletă, deși avea INTERZIS şi era condamnat cu suspendare: acum este ÎN COMĂ913
Vremea
14°13.2° - 14° duminică, 17 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 92%
Vânt: 1.82 m/s
Presiune: 1023 milibari

Loto
6/4981316172730
5/401628333740
joker4511183513
Horoscop
mai mult...SPSportRT
15 noi 01:17SportFRF dă de pământ cu suedezii: „Ei bine, vikingii noștri, uite cum stă treaba”

În urma acuzațiilor de rasism aduse de către suedezi la adresa suporterilor români, Federația Română de Fotbal a...966

15 noi 00:00SportIon Ţiriac: Tenisul românesc se îndreaptă spre o perioadă foarte, foarte, foarte dificilă după ''era Halep''

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a declarat, joi, pentru AGERPRES, după Adunarea Generală a...620

15 noi 00:00SportContra: M-am simţit jignit de faptul că Suedia şi-a prezentat echipamentul pentru EURO, ne desconsideră

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Cosmin Contra, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că s-a...837

15 noi 00:00SportRădoi, după succesul cu 4-1 al naţionalei de tineret: Eram fericit şi cu o victorie cu 1-0 în faţa Finlandei

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal Under 21 a României, Mirel Rădoi, a declarat, joi seara, după succesul cu...736

Local
16 noi 03:53LocalDeblocare de ușă în Mangalia! Un copil a rămas blocat în casă

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați vineri, 15 noiembrie a.c., pentru deblocarea unei uși în...449

16 noi 03:57LocalNoi locuri de parcare în municipiul Constanța

SC Confort Urbam a amenajat vineri, 15 noiembrie a.c., 18 locuri noi de parcare pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins...1657

16 noi 03:54LocalElementele de muniție neexplodată identificate în decursul anului, DISTRUSE de militarii din Constanța și Tulcea

Vineri, 15 noiembrie, pirotehniștii din cadrul ISU Tulcea și ISU Constanța au executat, într-un poligon improvizat...469

16 noi 03:55LocalZeci de sancțiuni, aplicate de polițiștii locali constănțeni

În cursul zilei de 13 noiembrie, în intervalul orar 14:00-22:00, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală din...627

16 noi 03:51LocalPatru autoturisme, implicate într-un accident rutier la Constanța

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină în Constanța, pe strada Caraiman, după ce 4 autoturisme s-au...2005

16 noi 03:41LocalÎn atenția locuitorilor municipiului Mangalia! Căminul CP5 de la intrarea în oraș, REABILITAT!

În această perioadă, Primăria Mangalia a început lucrările de reabilitare la fațada Căminului CP5, situat la...641

16 noi 03:58LocalPolițiștii, activități de prevenire la Școala Gimnazială nr.18 Jean Bart din Constanța

La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat...453

16 noi 03:42LocalDosar penal după ce s-a urcat beat la volan

La data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 17.45, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au depistat un...592

16 noi 03:43LocalHoț din Lumina, depistat și escortat în Penitenciarul Poarta Albă

La data de 14 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța au...479

16 noi 03:42LocalFemeie lovită de un autoturism pe trecerea de pietoni

Neatenția la volan face victime! Vineri, în jurul orei 06:00, un bărbat, de 40 de ani, a condus un autoturism pe...1151

Politică
16 noi 00:00PoliticăEveniment festiv cu ocazia Zilei Dobrogei, la Constanța

Ziua de 14 noiembrie marchează o zi extrem de importantă pentru țară fiind ziua în care Dobrogea a revenit la...356

16 noi 03:51PoliticăFeţele bisericeşti din SUA îl susţin pe consulul Dancu şi cer premierului să nu-l recheme în ţară

Premierul Ludovic Orban ar urma să îi revoce din funcţii pe Cătălin Dancu, numit în funcţia de consul la New York...846

16 noi 03:40PoliticăHuțucă: Klaus Iohannis e garanția că România va rămâne pe drumul european

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, are încredere că șeful statului, Klaus Iohannis, va fi ales de...476

16 noi 03:51PoliticăConsilierii municipali, convocaţi în şedinţă extraordinară

Consiliul Local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă extraordinară, luni, 18 noiembrie 2019, ora...690

16 noi 03:57PoliticăOrban: Salariul minim va creşte, cuantumul urmând să fie stabilit

Salariul minim pe economie va creşte, urmând să fie stabilit ulterior cuantumul, pe baza unui studiu de impact şi a...491

16 noi 03:56PoliticăStadionul central din Mangalia va fi modernizat cu finanțare de la CNI

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, recent, proiectul de hotărâre privind predarea amplasamentului Stadionului...916

16 noi 03:53PoliticăOrban: Salariile şi pensiile - plătite la termen; nu vom mai plăti salarii celor ce au intrat pe uşa din dos

Salariile şi pensiile vor fi achitate la termen, însă nu vor fi plătite în continuare salarii celor ''care au...478

16 noi 03:56PoliticăSebastian Vlădescu şi Cristian Boureanu, trimişi în judecată de DNA

Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi trafic...495

16 noi 03:54PoliticăCurtea Constituţională a respins toate contestaţiile şi a validat rezultatul primului tur al alegerilor prezidenţiale

În perioada 5 –15 noiembrie 2019, Plenul Curții Constituționale a soluţionat zece contestaţii, dintre care şase...451

16 noi 03:55PoliticăTrei distincții de onoare 'Recunoștința Dobrogei', acordate de ziua 'Ziua Dobrogei'

Eveniment important la Prefectura județului Constanța, cu ocazia împlinirii celor 141 de ani de la Alipirea Dobrogei...631

Monden
16 noi 00:00MondenCristi Borcea, la detox, Valentina Pelinel, la sală. Se pregătesc de botezul gemenelor

Eliberat din puşcărie, Cristian Borcea şi-a revăzut familia şi apoi s-a grăbit să îşi verifice afacerile, în...346

16 noi 00:00MondenCe mare a crescut Anastasia, mezina Elenei Băsescu!

Elena Băsescu a profitat de ultimele zile însorite ale acestei toamne pentru a merge împreună cu copiii săi la...404

16 noi 00:00MondenCe spune Cezar Ouatu despre despărţirea de logodnica sa, Andreea Vilău

Păreau făcuţi să fie împreună o viaţă, dar inevitabilul s-a produs. Care sunt motivele care au dus la...301

16 noi 18:28MondenDieta hipocalorică a Gabrielei Cristea funcţionează. Cum arată acum prezentatoarea tv

Gabriela Cristea topeşte kilogram după kilogram în timp ce îşi numără caloriile din farfurie. Vedeta tv a...347

16 noi 00:00MondenUn celebru actor din „Prison Break“, incognito la Timişoara

O vedetă de la Hollywood a venit în premieră în România cu gândul la un proiect de teatru pe care doreşte să-l...371

16 noi 00:00MondenPrinţul Harry şi soţia sa, Meghan, îşi vor petrece Crăciunul în SUA

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, ducesă de Sussex, nu vor petrece acest Crăciun în Marea Britanie alături de...358

16 noi 00:00MondenActorii din ''Friends''' negociază ''o reuniune specială'' pentru a marca 25 de ani de la lansarea celebrului serial

Creatorii şi starurile din ''Friends'' (''Prieteni tăi'') negociază cu platforma HBO Max pentru realizarea "unei...233

16 noi 00:00MondenRosalia, noua senzaţie a muzicii spaniole, marea câştigătoare a galei Latin Grammy Awards 2019

Noua senzaţie a muzicii spaniole Rosalia a fost joi marea câştigătoare a galei Latin Grammy Awards de anul acesta cu...245

16 noi 00:00MondenFiii actorului Pierce Brosnan, desemnaţi ambasadorii Golden Globe 2020

Fiii actorului Pierce Brosnan au fost desemnaţi ambasadorii Golden Globe 2020, a anunţat Asociaţia Presei Străine de...368

16 noi 00:00MondenNoua versiune ''Charlie's Angels'' şi ''Ford vs Ferrari'' debutează în cinematografele din SUA

Noile aventuri ale tinerelor detective din "Charlie's Angels" şi înfruntarea dintre Matt Damon şi Christian Bale în...249

Mapamond
16 noi 00:00MapamondDonald Trump va participa la summitul NATO de la Londra la începutul lunii decembrie

Preşedintele american Donald Trump se va deplasa la începutul lunii decembrie la Londra pentru a participa la summitul...237

16 noi 00:00MapamondRegatul Unit: Peste o jumătate de milion de persoane au subscris în octombrie la schema de înregistrare a statutului

Peste o jumătate de milion de persoane au subscris în luna octombrie la schema de înregistrare a statutului în...260

16 noi 00:00MapamondŞeful Pentagonului neagă orice influenţă în contractul JEDI cu Microsoft

Secretarul american al apărării, Mark Esper, a susţinut vineri că încheierea unui contract pe 10 ani între...280

16 noi 00:00MapamondViktor Orban: Etnicii maghiari sunt reprezentaţi cel mai bine de partidele ''pur'' etnic maghiare

Rolul partidelor etnicilor maghiari, dezvoltarea economică a comunităţilor maghiare din bazinul carpatic şi...244

16 noi 00:00MapamondSpania: Sprijinul pentru independenţă s-a redus în Catalonia

Sprijinul pentru independenţa Cataloniei s-a redus la 41,9% în regiune, în timp ce procentul locuitorilor care sunt...247

16 noi 00:00MapamondAlegeri prezidenţiale în SUA: Bloomberg investeşte 100 de milioane de dolari în publicitate online anti-Trump

Michael Bloomberg, fost primar al New Yorkului, nu a decis încă dacă va candida la alegerile prezidenţiale din SUA,...242

16 noi 00:00MapamondLituania şi Norvegia au făcut un schimb de spioni cu Rusia la frontiera ruso-lituaniană

Lituania şi Norvegia au făcut vineri un schimb de spioni cu Rusia la frontiera ruso-lituaniană, după ce...255

16 noi 00:00MapamondBulgaria: Probleme la aterizarea la Sofia a premierului Boiko Borisov, la întoarcerea de la o reuniune la Salonic

Directorul Escadrilei 28 a Bulgariei, agenţie guvernamentală care se ocupă în special cu transportul demnitarilor...257

16 noi 17:30MapamondAtac armat la un liceu de lângă Los Angeles: Doi elevi au murit şi atacatorul este în stare gravă

O a doua victimă, un băiat în vârstă de 14 ani, a murit joi în urma rănilor suferite după ce un licean a deschis...250

16 noi 00:00MapamondPrimul deces atribuit utilizării ţigaretelor electronice, raportat în Belgia

Un tânăr în vârstă de 18 ani a decedat în Belgia în urma unei insuficienţe respiratorii atribuite de...257

Sănătate
13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...631

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...638

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...4987

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...890

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...1014

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1238

23 oct 20:14SănătateVal de internări la Pediatrie, cu infecţii respiratorii! Ce sfaturi transmite medicul specialist

Vremea destul de schimbătoare din ultima vreme i-a afectat pe copii, cei mai sensibili la alternanța de temperatură,...9558

23 oct 00:00SănătateSpitalul Clinic pentru Copii „Grigore Alexandrescu” organizează un program de tratament chirurgical pentru malformațiile cardiace

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, organizează un program de...1070

12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...3662

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...4613