REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Miron Cozma şi Nicolae Mavrodin au făcut scandal de Ziua Marinei

Miron Cozma şi Nicolae Mavrodin au făcut scandal de Ziua Marinei

Replica API 16 august 2011 | 00:00 128

Preşedintele tinerilor revoluţionari a leşinat după ce s-a îmbrâncit cu jandarmii

Preşedintele tinerilor revoluţionari a leşinat după ce s-a îmbrâncit cu jandarmii

Revoluţionarii au bruiat acţiunile prilejuite de Ziua Marinei. Pentru că a scandat "Trăiască Marina! Jos Băsescu!", preşedintele Asociaţiei Tinerilor Revoluţionari, Nicolae Mavrodin, a fost ridicat de jandarmi. La scurt timp, i s-a făcut rău şi a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru investigaţii.

Miron Cozma şi preşedintele Asociaţiei Tinerilor Revoluţionari din Constanţa, Nicolae Mavrodin au primit, ieri, câte 500 de lei amendă pentru că au stricat ambianţa de la Ziua Marinei. Cei doi, împreună cu aproximativ 300 de revoluţionari au creat agitaţie în rândul publicului, după ce nu au fost lăsaţi să intre pe faleza Cazinoului din cauza măsurilor restrictive de securitate. "La Costeşti am învins 20.000 de jandarmi. Nu mi-e teamă de voi! Armata trebuie să fie subordonată poporului român, nu politicului", a comentat Cozma, la numai o zi de când nu au fost lăsaţi să depună o coroană de flori la Monumentul Crucea Marinarilor din Constanţa şi au fost nevoiţi s-o arunce în mare. Totul s-a petrecut la câteva minute după apariţia ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea. Supărat pe putere, Nicolae Mavrodin, şeful revoluţionarilor, a strigat lozinci antiprezidenţiale printr-o portavoce: "Jos Băsescu!". Gestul l-a costat însă. Jandarmii l-au imobilizat imediat, moment în care el a leşinat. "L-au luat, i-au dat un pumn în ficat şi s-a lovit cu capul de bordură şi asta doar pentru că a strigat Trăiască Marina! Jos Băsescu! Păi asta strig şi eu acum!", a zis Cozma. Scandalul a izbucnit pe faleza Cazinoului, după ce reprezentanţii Revoluţionarilor şi cei ai Cadrelor Militare în Rezervă nu au fost lăsaţi să participe la manifestări, pe motiv că nu erau incluşi în program. Cu toate acestea, ei au venit în număr destul de mare şi până la un moment dat au stat liniştiţi. "Eu m-am legitimat, însă am fost monitorizat în permanenţă de SPP. Am fost tot timpul urmărit, deşi n-am făcut nimic", a subliniat Cozma. "Este cumva interzis prin lege să porţi portavoce la o manifestare publică?", s-a revoltat Cozma. Facem precizarea că înainte să... leşine, revoluţionarul Nicolae Mavrodin nu a fost deloc reţinut, îmbrâncindu-se cu jandarmii. După ce a primit asistenţă medicală, şi-a revenit, şi a continuat să povestească, în direct la televiziuni, ce a putut să păţească. Tot despre Mavrodin mai facem precizarea că în fundaţia condusă de acesta sunt înscrise personaje controversate, foşti parlamentari, toţi cu dosare penale, ca de exemplu Traian Rece, Raj Tunaru sau Vasile Duţă.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367