REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mironescu a crezut că e o glumă de-a lui Igaş când au intrat mascaţii peste el

Mironescu a crezut că e o glumă de-a lui Igaş când au intrat mascaţii peste el

Replica API 20 aprilie 2012 | 00:00 138

Trimis în judecată în celebrul dosar "Mafia din Port",

Trimis în judecată în celebrul dosar "Mafia din Port",

Fostul secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Laurenţiu Mironescu, trimis în judecată în celebrul dosar "Mafia din Port", a susţinut o conferinţă de presă în care a vrut să-şi explice poziţia sa faţă de acuzaţiile care i se aduc. Potrivit acestuia, acuzaţiile care i s-au adus iniţial în faza de urmărire penală şi în motivarea arestării preventive pentru 29 de zile nu se mai regăsesc în rechizitoriul procurorilor, iar acuzaţiile în sine sunt numai simple interpretări ale unor convorbiri telefonice purtate cu prietenul său, Aurelian Pilcă, cercetat în acelaşi dosar.

"Acest dosar este unul de incompetenţi. Iniţial eram acuzat pentru luare de mită comisă în virtutea unei funcţii pe care nu o aveam, cea de preşedinte al Biroului Permanent Municipal (BPM) al PDL. Ori eu eram vicepreşedinte, toată lumea ştie că influenţa politică în această funcţie este 0. (...) Aşa-zisa mită a fost, de fapt, câteva sticle de vin şi apă minerală pe care Pilcă le-a oferit pentru o masă organizată cu ocazia unor alegeri. Dar eu cu Pilcă suntem prieteni vechi, el este prieten al familiei mele", a declarat Mironescu, în cadrul conferinţei.

Maria Stavrositu şi Traian Igaş au fost refuzaţi ca martori

Fostul secretar de stat a mai precizat că a solicitat citarea şi audierea unor martori din anturajul său politic, pentru a confirma că nu avea nici o influenţă politică şi nici funcţia de preşedinte al BPM al PDL. "Primul martor propus a fost Maria Stavrositu, pentru a certifica faptul că nu eram preşedinte, însă a fost respinsă ca martor. A fost refuzată de 2 ori, pe motiv că ea nu apare în stenograme. Ulterior ea a emis o adresă în acest sens. Următorul a fost Mircea Toader (liderul deputaţilor PDL n.r.), care a fost audiat fără să ştim. S-a mai propus şi audierea fostului ministru al MAI, Traian Igaş, însă DNA a considerat că nu este oportun", a mai declarat Mironescu.

Despre percheziţii: "Cred că au văzut vreun film de comando înainte"

Referitor la modul în care s-au desfăşurat percheziţiile la locuinţa acestuia din Eforie, Mironescu s-a arătat amuzat de modul de operare. "Probabil văzuseră vreun film de comando cu o zi înainte. Întâi au spart poarta, apoi a intrat un comando d-ăsta care s-a ascuns după colţ, le-a făcut celorlalţi semnul Liber!, apoi au intrat în casă. Eu am crezut că e vreo glumă de-a lui Igaş. Foarte interesantă modalitate de a intra în casă, au vorbit agresiv cu soţia mea. Am înţeles că la ceilalţi din dosar nu s-a întâmplat aşa. Nici nu repar poarta până nu se termină dosarul", a mai declarat Mironescu. De asemenea, în legătură cu vehiculaţiile potrivit cărora procurorii ar fi instituit sechestrul asigurator pe bunurile personale, fostul secretar de stat susţine că, de fapt, s-a pus sechestru pe o sumă de 8000 de lei, pe care i-a depus la CEC tocmai în acest scop. Totodată, referitor la averile sale, Mironescu susţine că în 2009 a moştenit averea părinţilor, după decesul tatălui. În cadrul aceleiaşi conferinţe, Mironescu a mai făcut precizări şi despre relaţia sa cu senatorul Mircea Banias, trimis în judecată în acelaşi dosar. "Cu Banias am avut o relaţie bună. Am copilărit împreună, am făcut Institutul de Marină amândoi. Cred că relaţiile dintre noi au început să se răcească tot de la politică prin 2008, iar în 2009 a vrut să mă excludă din Biroul Permanent. La un moment dat l-am înjurat, iar de atunci nu am mai avut nici o relaţie cu el. În 2010 chiar a vrut să mă excludă din partid".

Despre dosarul penal

Referitor la dosar, el a mai precizat că va face în aşa fel încât cei reponsabili să plătească. "A fost o sesizare făcută de DIICOT la DNA pentru fapte din 2010. Nu am fost urmărit de la început. Nu a fost nici o problemă până în 2011, iar din momentul în care au început să-mi asculte telefoanele, în 17 zile m-au şi arestat. Luna aceasta am intrat în posesia rechizitoriului şi am avut o reală surpriză: nu am mai văzut nici unul dintre motivele pentru care am fost arestat. Nu a mai fost nici o mită şi nici o legătură cu Banias. Să nu mai zic de faptul că procurorii se contrazic între ei în nenumărate rânduri. (...) Sunt curios la final cine o să plătească cheltuielile judiciare, urmărirea, logistica şi altele, din banul public? Eu am fost convins că voi fi trimis în judecată, şi aşa am şi vrut, ca să se vadă la final cine este vinovat. Dar nu voi lăsa aşa lucrurile. Procurorii trebuie să răspundă legal pentru ce au făcut. Mă voi adresa CEDO", a mai precizat Laurenţiu Mironescu.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102