REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mironescu, Bogatu şi Cadâr au primit ordonanţe de reţinere

Mironescu, Bogatu şi Cadâr au primit ordonanţe de reţinere

Replica API 24 mai 2011 | 00:00 116

În dosarul "Containerul", procurorii DNA cer arestări preventive

În dosarul "Containerul", procurorii DNA cer arestări preventive

28 de persoane cercetate în dosarul importurilor ilegale prin Portul Constanţa au primit ordonanţe de reţinere, printre care se află şi fostul secretar general din Ministerul de Interne, Laurenţiu Mironescu şi şeful DRAOV Constanţa, Sunai Cadâr, dar şi Eugen Bogatu, fost director în Portul Constanţa. După o noapte petrecută în arest, pe cei 28 îi aşteaptă marţi o nouă probă de foc. Ei vor fi duşi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde judecătorii vor decide dacă vor fi cercetaţi în stare de arest preventiv pentru 29 de zile, aşa cum cer procurorii DNA, sau în stare de libertate. Potrivit anchetatorilor, în ultimele cinci luni au fost monitorizate peste 20 de transporturi din Portul Constanţa Sud Agigea, cu destinaţia Bucureşti şi Ilfov. Firmele care comercializau marfa nu plăteau taxe şi impozite. Anchetatorii susţin că totul se derula cu acordul unor personaje care ofereau protecţie în port.

În fruntea piramidei, potrivit anchetatorilor, s-ar afla foşti şi actuali şefi ai Administraţiei Portului Constanţa - Mircea Banias, asociatul său, Laurenţiu Mironescu, dar şi fostul director al Administraţiei Portuare, Eugen Bogatu. Al doilea palier de influenţă ar fi format din şeful Direcţiei regionale vamale Constanţa, Sunai Cadâr, adjunctul grupului de nave de la poliţia de frontieră, Adrian Pătraşcu dar şi Liviu Durbac şi Aurelian Pilcă, foşti şefi ai Vămii Agigea. Ei ar fi cerut subordonaţilor să lase anumite transporturi să treacă necontrolate. În cazul senatorul, Mircea Banias nu s-a dispus o măsură de reţinere pentru că acesta are imunitate parlamentară. S-a început însă urmărirea penală pe numele lui pentru trafic de influenţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218