REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mironescu, despre dosarul "Portul": "Când m-au arestat, eram acuzat de luare de mită, când m-au trimis în judecată nu mai luasem mită"

Mironescu, despre dosarul "Portul": "Când m-au arestat, eram acuzat de luare de mită, când m-au trimis în judecată nu mai luasem mită"

Replica API 19 aprilie 2012 | 00:00 121

Fostul secretar de stat din cadrul MAI, Laurenţiu Mironescu, trimis în judecată în celebrul dosar "Mafia din Port", a susţinut o conferinţă de presă în care a vrut să-şi explice poziţia sa faţă de acuzaţiile care i se aduc. Potrivit acestuia, acuzaţiile care i s-au adus iniţial în faza de urmărire penală şi în motivarea arestării preventive pentru 29 de zile nu se mai regăsesc în rechizitoriul procurorilor, iar acuzaţiile în sine sunt numai simple interpretări ale unor convorbiri telefonice purtate cu prietenul său, Aurelian Pilcă, cercetat în acelaşi dosar. "Aceste dosar este unul de incompetenţi. Iniţial erau acuzat pentru luare de mită comisă în virtutea unei funcţii pe care nu o aveam, cea de preşedinte al Biroului Permanent Municipal (BPM) al PDL. Ori eu eram vicepreşedinte, toată lumea ştie că influenţa politică în această funcţie este 0. (...) Aşa-zisa mită a fost, de fapt, câteva sticle de vin şi apă minerală pe care Pilcă s-a ofierit să le ofere pentru o masă organizată cu ocazia unor alegeri. Dar eu cu Pilcă suntem prieteni vechi, el este prieten al familiei mele", a declarat Mironescu, în cadrul conferinţei. De asemenea, fostul secretar de stat a mai precizat că a solicitat citarea şi audierea unor martori din anturajul său politic, pentru a confirma că nu avea nici o influenţă politică şi nici funcţia de preşedinte al BPM al PDL. "Primul martor propus a fost Maria Stavrositu, pentru a certifica faptul că nu eram preşedinte, însă a fost respinsă ca martor. Ulterior ea a emis o adresă în acest sens. Următorul a fost Mircea Toader (liderul deputaţilor PDL n.r.), care a fost audiat fără să ştim. S-a mai propus şi audierea fostului ministru al MAI, Traian Igaş, însă DNA a considerat că nu este oportun", a mai declarat Mironescu. În cele din urmă, acesta a precizat că nu există dubii că va fi declarat nevinovat la final, motiv pentru care va da statul în judecată la CEDO.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218