REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

MISIUNE GREA: Autorităţile se pregătesc de scenariul prin care nu ar trebui să treacă niciun copil

MISIUNE GREA: Autorităţile se pregătesc de scenariul prin care nu ar trebui să treacă niciun copil

Replica API 26 august 2020 | 00:00 1116

Coordonatorul DSP Bucureşti a cerut spitalelor de pediatrie să comunice urgent ce capacitate de locuri au pentru copiii infectaţi cu SARS COV 2. Vor fi în toamnă mulţi copii vor ajunge de la şcoală la spital, infectaţi cu Covid-19? Răspunsul medicului.

Coordonatorul DSP Bucureşti, generalul în rezervă Ionel Oprea, spune că a cerut spitalelor de pediatrie din Capitală să îşi evalueze numărul de locuri pentru cazurile pediatrice de Covid-19 care vor apărea în toamnă, scrie stiripesurse.ro

Practic, spitalele ar avea la dispoziţie numai două săptămâni să-şi reorganizeze spaţiile şi paturile disponibile. Va fi o misiune grea, pentru că în spitalele mari de pediatrie din Capitală ajung cazuri din întreaga ţară.

La începutul acestei săptămâni, în cele două spitale de boli infecţioase din Capitală, Victor Babeş şi Matei Balş erau doar 12 locuri disponibile pentru copii, aşa că presiunea pe spitalele de pediatrie ar putea fi foarte mare.

Generalul Ionel Oprea ia în calcul şi folosirea unor unităţi sanitare modulare, în cazul în care capacitatea spitalelor de pediatrie va fi depăşită.

„Problema e să ştiţi în principal de resurse umane, de personal, acolo va fi greu, pentru că dacă toate unităţile sanitare au un grad ridicat de solicitare este greu să disponibilizezi resursă umană şi pentru acele extensii. Le-am cerut (managerilor - n.r.) să prezinte o situaţie, dânşii îşi evaluează oferta, posibilităţile, trebuie să asigure şi patologia obişnuită, non-Covid, nu? În funcţie de creşterea acestui număr de îmbolnăviri pe zi trebuie să ştim cum reacţionăm”, spune Oprea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218