REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Miss profesoara de la Carol a ajuns în gura târgului de la prea multă socializare pe Facebook

Miss profesoara de la Carol a ajuns în gura târgului de la prea multă socializare pe Facebook

Replica API 5 februarie 2013 | 00:00 1807

Băgată în Consiliul de Administraţie

Băgată în Consiliul de Administraţie

Imagini sexi pe internet! Un cadru didactic de la Colegiul Comercial Carol I Constanţa a avut neinspiraţia de a posta mai multe fotografii pe site-ul de socializare Facebook, pentru a-şi etala silueta cu care se lăuda odată. Însă, vestea a făcut repede înconjurul urbei, ajungând şi la urechile directorului unităţii de învăţământ. Vorbim, în cazul de faţă, despre Anca Teodora Butiuc, profesor de limba română, care, după ce a făcut vâlvă pe internet, s-a hotărât să-şi şteargă fotografiile. Din câte se pare, profesoara participa la un concurs de frumuseţe, acum mai mulţi ani, eveniment la care a fost însoţită şi de părinţi.

"Directorul unităţii de învăţământ va face o comisie de verificare, luându-se astfel măsurile ce urmează a fi aplicate", a declarat, pentru "Replica", Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, cu privire la fotografiile care au agitat spiritele în cursul zilei de ieri. Directorul liceului, Adriana Toma, a menţionat că se va întruni Consiliul de Administraţie pentru a se lua o hotărâre, însă, cum cadrul didactic se află la prima abatere, se va alege, cel mai probabil, cu o sancţiune. "Fotografiile sunt făcute acum mulţi ani. Doamna a fost neinspirată când le-a postat, nu este lăudabil gestul ei. Probabil că nu şi-a dat seama şi ne-a pus în situaţia de a face Consiliul de Administraţie, pentru a vedea în ce măsură este vinovată. Este la prima abatere şi probabil că se va aplica o sancţiune, totul este gradual. A fost vorba de un concurs de frumuseţe, organizat acum mulţi ani, iar fotografiile respective oricum erau publice, puteau fi luate de oriunde. La acel moment poate că nu ştia că va deveni cadru didactic. Este adevărat, însă, că imaginea liceului este afectată", a spus Adriana Toma, directorul Colegiului Comercial Carol I din Constanţa. Însă, cum un scandal nu vine niciodată singur, anumite guri ar spune că la mijloc ar fi vorba de o răzbunare, şi anume despre nişte elevi care nu au intrat în olimpiadă şi care au "săpat-o" pe profesoară, anunţând pe toată lumea ce poze are "profa" pe pagina de Facebook. Chiar dacă ar fi aşa, directorul unităţii şcolare spune că nu a ştiut nimic şi a aflat despre fotografii din presă. Privind lucrurile din cealaltă latură, profesoara se scuză: "Fotografiile acelea sunt complet nevinovate. Au fost făcute când aveam 18 ani şi participam la un concurs public de miss. Sunt fotografii foarte vechi şi nu am făcut nimic care să afecteze imaginea nimănui. E un concurs frumos şi nevinovat în acelaşi timp", spune Anca Teodora Butiuc.

Care este punctul de vedere al ISJ

"Referitor la pozele apărute în presa locală şi naţională pe data de 4 februarie, preluate de mass-media de pe o pagină a reţelei de socializare facebook, facem următoarele precizări: Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa consideră că principala preocupare a cadrelor didactice este şi va rămâne optimizarea demersului didactic la clasă şi creşterea calităţii serviciilor educaţionale furnizate în beneficiul elevilor. Totodată, personalul didactic trebuie să aibă o ţinută morală demnă, în concordanţă cu valorile educaţionale pe care le transmite elevilor, o vestimentaţie decentă şi un comportament responsabil. În consecinţă, ISJ Constanţa dezaprobă orice comportament care încalcă normele morale, unanim acceptate de comunitate", se arată într-un comunicat sosit pe adresa cotidianului "Replica" de Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614