REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mister în jurul morţii omului de afaceri Vălimăreanu, găsit carbonizat lângă lacul Tatlageac

Mister în jurul morţii omului de afaceri Vălimăreanu, găsit carbonizat lângă lacul Tatlageac

Replica API 27 ianuarie 2015 | 22:34 445

Ancheta, începută acum mai bine de un an, continuă

Ancheta, începută acum mai bine de un an, continuă

Ancheta în cazul decesului omului de afaceri Viorel Vălimăreanu continuă. Necropsia a fost efectuată imediat după teribila întâmplare de la începutul anului 2014, însă, cum ţesutul era distrus de flăcări, au fost efectuate mai multe analize de laborator, la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). La mai bine de un an de la tragedie, cauzele decesului încă nu sunt clare şi asta pentru că nu au sosit rezultatele de la Bucureşti, după cum susţin reprezentanţii Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa.

Dosarul încă este deschis, anchetatorii aşteptând rezultatele analizelor de laborator. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa, acestea încă nu au sosit de la Bucureşti. În primă fază, s-a pus problema lipsei de fonduri a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, care nu ar fi achitat contravaloarea analizelor, însă, potrivit comisarului - şef Bogdan Despescu, nu este vorba despre aşa ceva. „Speţa respectivă este în lucru la IPJ Constanţa. Nu am primit absolut nimic, nici factură, nici un alt document, în legătură cu acest caz, nici de la INML, nici de la SML. Totodată, menţionăm că Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa şi-a achitat obligaţiile către INML până în decembrie, la zi, iar către SML, în proporţie de 60% din valoarea totală”, a declarat, pentru „Replica”, şeful IPJ Constanţa, Bogdan Despescu. Reamintim că un apel prin 112 a pus pe jar militarii din cadrul ISU Dobrogea, luni, 13 ianuarie 2014, care s-au deplasat pe malul lacului Tatlageac, pentru a stinge flăcările ce au cuprins un autovehicul marca Mitsubishi Pajero cu numere de Bulgaria. După lichidarea incendiului, a fost descoperită şi o persoană carbonizată, pe locul şoferului, scaunul fiind lăsat pe spate. Este vorba despre Viorel Vălimăreanu, şeful Clubului 23 Cherhana şi administratorul unei părţi din lacul Tatlageac. În portbagajul autoturismului au fost găsite 4 butelii, cu robineţii deschişi, iar uşile erau închise pe interior. Oamenii legii au luat în calcul toate ipotezele, precum crimă, accident, însă cea care se conturează cel mai mult este cea a unui suicid. Omul de afaceri avea foarte multe datorii, un alt om de afaceri ajungând la locul teribilului eveniment, spunând că Vălimăreanu avea să-i dea 400 de milioane de lei vechi. De asemenea, cunoscuţii lui au mai spus că acesta avea datorii şi la cămătari şi că se adâncise în patima alcoolului. Anchetatorii au continuat să strângă detalii pentru a rezolva cazul, acum aşteptându-se şi rezultatele analizelor de laborator de la Bucureşti.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614