REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Misterele Constanţei sau cum oameni bolnavi psihic se plimbă liberi pe străzi

Misterele Constanţei sau cum oameni bolnavi psihic se plimbă liberi pe străzi

Replica API 21 iunie 2014 | 00:00 370

Ce se ascunde în mulţime...

Ce se ascunde în mulţime...

Oameni, feţe, mulţime şi forfotă - sunt elementele cu care ne confruntăm zilnic şi prin care trecem de multe ori cu capul în pământ, gândindu-ne la ale noastre. Însă, multe substraturi se ascund de ochii noştri, pe care nu le-am putea observa nici la o privire mai atentă. Dar, ele sunt acolo. Spre exemplu, în mulţimea în care ne amestecăm există suflete rătăcite şi chiar periculoase şi asta pentru că există mai multe persoane cu probleme psihice, dispărute de la domiciliu de ani de zile şi care parcă ar fi intrat în pământ. De multe ori, acestea se află libere, pe străzi, pe când în alte cazuri sunt găsite decedate.

Dacă în ediţiile trecute au fost prezentate cazurile copiilor dispăruţi şi ale infractorilor căutaţi naţional, iată că există şi persoane cu probleme psihice, care au dispărut şi sunt de negăsit. Unul dintre cele mai vechi cazuri de la malul mării este reprezentat de Bacî Amet, acum în vârstă de 31 de ani, care a plecat, în 1998, de la domiciliul din judeţul Constanţa şi nu a mai revenit până în prezent. Pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române este specificat faptul că bărbatul prezintă un retard psihic. Un alt individ este Mihai Soare, de 46 de ani, care a dispărut în 1996 din Constanţa. Oamenii legii spun că: "E posibil să fi plecat din ţară, fiind membru al grupului G. Bivolaru". Tot repezentanţii IGPR îl aduc în atenţia opiniei publice şi pe Ştefan Scânteie, din Bârlad, dar domiciliat în Constanţa, acum în vârstă de 80 de ani, care, la data de 19 mai anul curent, a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit, el fiind cunoscut cu demenţă degenerativă. În aceeaşi situaţie se află şi Asan Asan, de 23 de ani, care, în decembrie 2013, a plecat în mod voluntar de la domiciliu şi nu a mai revenit. Tânărul prezintă uşoare deficienţe psihice şi are numeroase plecări voluntare. Ajungem şi la Lucian Irinel Lupescu, de 44 de ani, din Băneasa şi domiciliat în Constanţa, care, de la finele anului 2013, nu a mai fost văzut. De asemenea, şi el este cunoscut cu probleme psihice. Tot la finele lui 2013 a fost dat dispărut şi Constantin Stănculete, de 55 de ani, din Albeşti şi domiciliat în Mangalia, acesta având schizofrenie. Şi o vârstnică, Steliana Mihăiţă, de 70 de ani, cunoscută cu sindromul Alzheimer este căutată de poliţişti, ea dispărând din Constanţa încă din decembrie 2011.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614