REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

MIT sau REALITATE? Adolescenții sunt tot mai INTERESAŢI de aşa-zisul JOC care ADUCE MOARTEA

MIT sau REALITATE? Adolescenții sunt tot mai INTERESAŢI de aşa-zisul JOC care ADUCE MOARTEA

Replica API 22 martie 2017 | 12:14 988

Trimit mesaje cu date despre înscriere!!! Totul a plecat de la un… film

Trimit mesaje cu date despre înscriere!!! Totul a plecat de la un… film

Un adevărat vulcan de informaţii a izbucnit zilele trecute, în legătură cu un presupus joc macabru, numit „Balena Albastră”, în urma căruia se spune că zeci de adolescenţi şi-au găsit sfârşitul. Astfel că, la scurt timp, au apărut şi cei care au demarat proiecte spre a stopa aşa-zisul fenomen bizar. Numai că, din păcate, tinerii par că nu ţin cont şi, din contră, vor să se aventureze în cursa spre moarte. Spre exemplu, pe o pagină de Facebook, care are rolul de a da exemplu de „aşa nu”, tinerii au venit cu multe mesaje prin care au cerut date în legătură cu înscrierea. Pe această cale, oamenii legii atrag atenţia părinţilor să-şi supravegheze copiii! Că jocul este real sau face parte din categoria „Ambulanţa Neagră”, rămâne de văzut. Cert este că totul a pornit de la filmul „Nerve”.

Că nu este indicat să afişăm datele personale pe internet, deja ar trebui să fie un aspect cunoscut de toată lumea. Şi asta pentru că internetul reprezintă un spaţiu înşelător, dar care poate promova masiv orice. Spre exemplu, tot prin intermediul mediului online s-au răspândit şi detalii despre un joc macabru „Balena Albastră”, în urma căruia se spune că zeci de tineri şi-au pierdut viaţa. Că este sau nu adevărat, cert este că un tânăr din Rusia, care se presupune că ar fi inventat isteria, a ajuns în atenţia oamenilor legii, iar depresivii caută deja piste spre a se înscrie în această cursă, reală sau nu. Şi spunem asta pentru că, de fapt, la baza jocului stă un film, Nerve, din 2016, care are acelaşi scenario. Şi de aici se presupune că, de fapt, Balena Albastră nu ar exista şi că morţile unor persoane care au ales să-şi pună capăt zilelor au fost doar asociate cu „obligaţiile” jocului. Chiar şi aşa, cum lucrurile sunt incerte, oamenii legii trag un semnal de alarmă pe această cale şi atenţionează că internetul este plin de capcane. „Fiţi prudenţi în a oferi persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale despre voi sau familie, cum ar fi: numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii personale, adresa, şcoala la care învăţaţi ori locul de muncă. Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar persoane pe care le şi cunoaşteţi în realitate. În cazul în care persoane cu care comunicaţi pe internet vă jignesc, ameninţă, vă transmit mesaje cu tentă sexuală sau poze cu conţinut pornografic, vă îndeamnă să consumaţi alcool ori droguri, ori vă provoacă să vă faceţi rău, anunţaţi apropiaţii şi faceţi o sesizare la Poliţie. Aveţi în vedere că nu tot ceea ce citiţi sau vedeţi pe Internet este adevărat! Informaţiile aflate pe o pagină web pot fi postate de oricine, adult sau copil, multe din ele fiind neverificate sau eronate. De asemenea, fotografiile sau filmele pot fi modificate pe calculator şi pot înfăţişa situaţii care nu s-au petrecut niciodată”, au spus oamenii legii. Mai exact, macabrul aşa-zis joc venit din Rusia ar fi alcătuit din mai multe probe, pe care cel care intră trebuie să le susţină, iar acestea devin din ce în ce mai riscante. Acest context trebuie înţeles de către cei interesaţi: o singură viaţă aveţi! NU o riscaţi!

În loc să conștientizeze că nu e bine, tinerii cer informații. Alții adaugă imagini cum se taie pe mâini!

Că este adevărat sau nu, cert este că un fenomen periculos tot se înregistrează. Spre exemplu, odată cu informațiile apărute în presă, a apărut o pagină de Facebook prin intermediul căreia anumite persoane au încercat să explice că nu e bine să te înscrii în această înspăimântătoare cursă. "În ciuda faptului că pagina aceasta îndeamnă clar la stoparea acestui fenomen, primim mesaje private prin care ni se cer detalii despre cum poate fi jucat acest joc macabru. Părinţi, fraţi, prieteni şi colegi, luaţi atitudine şi convingeţi-vă apropiaţii că acest joc este doar o metodă de manipulare. Distribuiţi!", au spus administratorii paginii. În plus, un adolescent a postat pe pagina sa de Facebook o imagine în care se vede că are tăieturi pe mână, spunând că este în teribila cursă. Este foarte posibil să fie vorba despre o glumă incoștientă, având în vedere multitudinea de detalii ce au ieșit la iveală, însă, din păcate, mulți alți tineri i-au cerut detalii despre cum pot juca și ei. Prin urmare, mare atenție! Există posibilitatea ca totul să fie ireal și ideea să fi pornit de la filmul Nerve, însă, în orice condiție, nu trenuie să dați curs unor asemenea "provocări"! Aveți o sigură viață. Și, dacă stăm să ne gândim, în urmă nu cu mult timp se crease isteria cu Ambulanța Neagră, care fura copii pentru organe. Ulterior s-a stabilit că este a Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulator și Medicină Preventivă București. Dar oamenii tot inventau povești care mai de care mai horror. De aici și ipoteza ca Balena Albastră să se încadreze în aceeași categorie de... "basm". De menționat ar fi și faptul că puștoaica de 13 ani din Timișoara, care spunea că e în joc și nu mai poate ieși, a recunoscut în fața polițiștilor că a mințit doar pentru a-și determina părinții să-i cumpere un telefon nou.

Liliana CHIRU

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/ambulanta-neagra-care-rapeste-copii-si-le-fura-organele-a-ajuns-la-constanta-291757/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
niste idioti si parinti vinovati care nu au grije de odrasle
0
0
Este dovedit deja ca orice idiotenie are infint mai multe sanse sa fie cunoscuta si promovata ,in timp ce lucrurile si informatiile rezultate gandirii normale,pozitive sun tignorate si chiar luate in batjocura. Nu e boala tinerilor,ci este o boala fara varsta,ceva care se mentine fara sa se mai stie de unde provine si care se manifesta peste tot,inclusiv acolo unde ,,elitele'' zic ca nu e adevarat asa ceva...Nu e doar un joc,este manipularea celor cu mintea nemobilata suficient si care vor sa fie cool fara sa aiba de fapt suficiente chestii bune la ,,mansarda''.
3
0
Daca ii mai faceti reclama multa acestui joc penibil o sa devina mai popular decat Counter Strike.
6
0
Niste ratati fara viitor!!!
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218