REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mită electorală la Cogealc: după 4 ani de circ, Cati Hristu a dat şi pâine

Mită electorală la Cogealc: după 4 ani de circ, Cati Hristu a dat şi pâine

Replica API 7 iunie 2012 | 00:00 145

Percheziţii la 6 locaţii în care se distribuia pâine

Percheziţii la 6 locaţii în care se distribuia pâine

După cum precizam şi în alte materiale publicate recent, de curând s-a deschis sezonul şpăgilor electorale şi al promisiunilor nefondate. Când spunem asta ne referim mai ales la Cogealac şi Fântânele, deşi şi la Mangalia întâlnim unele specimene belgiene cam cu acelaşi miros "antisocial".

Fiind vorba despre Cogealac, se pare că dosarul penal aflat la Parchet pentru infracţiuni prevăzute de legea electorală, la care se adaugă dosarul penal ajuns recent în instanţă pentru acelaşi gen de fapte nu i-au ajuns actualului primar de Cogealac, Cati Hristu, care mai vrea o dată la primărie. După ce şi-a pus eolienele în cap, primarului Hristu îi tot place să fie băgat în seamă, altfel nu se explică de ce le comite atât de des. Ieri dimineaţă, poliţiştii Secţiei 5 Rurală Cogealac s-au sesizat din oficiu în legătură cu fenomenul "şpagă electorală". Astfel, oamenii legii au luat la rând şi au percheziţionat mai multe locaţii, de unde oamenii procurau pâine pe baza unor bonuri valorice. Luaţi la întrebări, oamenii au spus că au primit bonurile de "trimişii lui Cati Hristu". În urma cercetărilor, poliţiştii au întocmit un nou dosar penal, actualul primar fiind acuzat de mită electorală. Oamenii legii au găsit câteva mii de astfel de bonuri valorice la cele câteva chioşcuri care erau alimentate direct de către primar. Pe lângă acele bucăţi de hârtie ştampilate, poliţiştii au mai confiscat şi câteva sute de pâini. Din cele 6 locaţii verificate de poliţişti, numai 2 dintre ele au fost găsite deschise, celelalte având uşile zăvorâte, pentru că angajaţii se anunţaseră repede între ei. Astfel, 2 persoane au fost audiate, Viorica Roşu şi Ileana Rogojină, acuzate pentru infracţiunile menţionate, însă femeile ar fi recunoscut că nu ele erau în spatele acelei "operaţiuni", ci actualul primar. Cercetările au fost demarate împreună cu poliţiştii Antifraudă şi cel mai probabil că acest dosar va fi conexat celui aflat deja la Parchet, în care Cati Hristu este cercetat tot pentru mită electorală, după ce şi-a trimis oamenii din poartă în poartă, oferind sume de bani amărâţilor, apoi îi punea să jure cu mâna pe Biblie că îl vor vota ca primar. Nu ne-ar mira ca la alegerile din 2016, dacă va mai candida, Hristu să le facă oamenilor carduri de credit sau să le plătească el ratele la bănci.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614